Νικητής διαγωνισμού πορτραίτου: Ένα πρόσωπο στο πλήθος

Ένα καλό πορτραίτο είναι κάτι παραπάνω από την αποτύπωση της εικόνας ενός ατόμου. Υπερβαίνει το να φαίνεται κάποιος ελκυστικός ή στα καλύτερά του. Ένα καλό πορτραίτο πρέπει να αποτυπώνει κάτι από τον χαρακτήρα του ατόμου, να λέει κάτι για εκείνο, ίσως την ιστορία του με μία μόνο εικόνα, ή πρέπει να προκαλεί ερωτήματα στον θεατή και να τον κάνει να θέλει να μάθει περισσότερα.

Εκτός από την τεχνική αρτιότητα, είναι και αυτή η επιπλέον μαγική ποιότητα που αναζητούσαμε στον Διαγωνισμό πορτραίτου Sony Alpha Universe στο Instagram. Ανάμεσα στις χιλιάδες συμμετοχές, υπήρχαν πολλά εντυπωσιακά παραδείγματα που ξεχώρισαν, αλλά ένα τράβηξε την προσοχή των κριτών. Το απλό ασπρόμαυρο πορτραίτο ενός άντρα που κοιτούσε απευθείας στην κάμερα ήταν τέλεια εκτελεσμένο και η ένταση στα μάτια του θέματος το αναβάθμιζε από μια άρτια τεχνικά μελέτη σε μια εικόνα με εκπληκτικό χαρακτήρα.

Emilio Barrionuevo sony alpha 7RII εντυπωσιακό ασπρόμαυρο πορτραίτο ενός άντρα που στηρίζει με το χέρι του το πιγούνι © Emilio Barrionuevo | Sony α7R II + FE 90mm f/2.8 Macro G OSS | 1/60s @ f/10, ISO 100

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Ισπανό φωτογράφο Emilio Barrionuevo. Ο Emilio είναι επαγγελματίας φωτογράφος πορτραίτων εδώ και τέσσερα χρόνια, και σε αυτό το διάστημα έχει αναπτύξει ένα προσωπικό ύφος που ξεχωρίζει, όπως φαίνεται και στον λογαριασμό του στο Instagram (@emiliobarrionuev0).

“Χαρακτηρίζω το ύφος μου ως «Πορτραίτα συναισθημάτων», λέει ο Emilio”. “Είναι τραβηγμένα σε άσπρο και μαύρο, με υψηλή αντίθεση, τονίζοντας έτσι τις χειρονομίες και τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, αναδεικνύοντας όχι μόνο την εμφάνισή τους αλλά και τη συναισθηματική τους κατάσταση”.

Ο Emilio τώρα φωτογραφίζει με τη Sony α7R II και τον φακό Macro G OSS FE 90 mm f/2,8, που τον βοηθάει να αποτυπώνει τις μικρές λεπτομέρειες των προσώπων των θεμάτων του, ώστε να αποκαλύπτεται πιο καθαρά η ιστορία τους.

"Όλοι μας έχουμε μια κρυφή ιστορία", συνεχίζει ο Emilio, "και ένα πορτραίτο έχει τη δύναμη να αφηγηθεί αυτήν την ιστορία. Οι άνθρωποι είναι υπέροχα πλάσματα και πρέπει να παρουσιάζονται όπως πραγματικά είναι."

Ωστόσο, ως νικητής του διαγωνισμού, ο Emilio θα παραλάβει έναν νέο φακό.

“Επέλεξα το βραβείο μου να είναι ο G Master FE 85 mm f/1,4”, εξηγεί ο Emilio. “Είναι ο τέλειος φακός για έναν φωτογράφο πορτραίτου. Είναι εξαιρετικά ευκρινής, με φωτεινό διάφραγμα f/1,4. Ανυπομονώ να τον χρησιμοποιήσω με την A7R II στο επόμενο πρότζεκτ μου, που θα λάβει χώρα στην Κίνα”.

Κι εμείς ανυπομονούμε να δούμε τις φωτογραφίες που θα τραβήξει ο Emilio με τον νέο φακό του.

Ακολουθήστε τον λογαριασμό της Sony στο Instagram για να δείτε περισσότερες συμμετοχές και να μάθετε πότε ξεκινάει ο επόμενος διαγωνισμός.

Ακολουθήστε μας στο Instagram Ακολουθήστε το Alpha Universe στο Instagram

Ακολουθήστε το α Universe στο Instagram για ενημερωμένες συμβουλές, ιστορίες και πληροφορίες διαγωνισμού

Διακεκριμένες συμμετοχές

Alejandro sony alpha 7II γυναίκα που κοιτάζει μέσα από μεταλλική σχάρα και είναι σε εστίαση μόνο το μάτι της © Alejandro Guerrero| Sony α7 II + FE 35mm f/1.4 ZA | 1/4000s @ f/4.4, ISO 400
fatma sony alpha 7II πατέρας που ποζάρει με τα 2 παιδιά του μέσα από ένα τζάμι αυτοκινήτου © Fatma Demir | Sony α7 II + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 1/200s @ f/7.1, ISO 125
Mark Vyse sony alpha 7III πορτραίτο άντρα με γενειάδα που κοιτάζει από την άλλη πλευρά © Mark Vyse | Sony α7 III + 28-75mm f/2.8 | 1/200s @ f/11, ISO 100

Προϊόντα που παρουσιάζονται

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.