κυρία με κοστούμι εποχής που στέκεται σε ένα χωράφι και πίσω της βρίσκονται γάλλοι στρατιώτες

Κλέψτε την παράσταση

Christophe Brachet

"Η λήψη φωτογραφιών για μια ταινία έχει πολλούς περιορισμούς", λέει ο φωτογράφος σκηνής Christophe Brachet, "επομένως, για να τραβήξω τις λήψεις που χρειάζομαι, πρέπει να ελίσσομαι στον χώρο σαν τη γάτα. Δεν μπορώ να αλληλεπιδρώ με τις εργασίες στο πλατό ούτε με τους ανθρώπους μπροστά ή πίσω από την κάμερα. Πρέπει να είμαι αόρατος, να ξεχνάνε ότι υπάρχω, για να μπορώ να τραβάω όσο πιο ρεαλιστικές εικόνες γίνεται. Το μότο στο επάγγελμά μου είναι η διακριτικότητα!"
Christophe Brachet Sony Alpha 9 κυρία με κοστούμι εποχής σε ένα χωράφι με παπαρούνες © Christophe Brachet | Sony α9 + FE 70-300mm f/4.5-5.6 G OSS | 1/800s @ f/5.6, ISO 50

"Κάποτε ήταν πιο δύσκολο", λέει ο Christophe, εννοώντας τις ημέρες πριν ο εξοπλισμός Sony Alpha αλλάξει τον τρόπο φωτογράφισης στα γυρίσματα ταινιών.

"Στη δική μου δουλειά, η πραγματική επανάσταση έγινε με τη λειτουργία αθόρυβου κλείστρου των φωτογραφικών μηχανών χωρίς καθρέπτη, όπως των Sony α9, α7R III και α7 III, που πλέον χρησιμοποιώ", εξηγεί ο ίδιος. Πριν από αυτό "η πλειονότητα των φωτογράφων σκηνής χρησιμοποιούσε τροποποιημένα περιβλήματα για υποθαλάσσιες λήψεις, τα οποία λειτουργούσαν ηχομονωτικά για το κλείστρο, γιατί για να φωτογραφίσουμε κατά το γύρισμα έπρεπε να είμαστε απόλυτα αθόρυβοι, αλλιώς ο,τι θόρυβο κάναμε θα καταγραφόταν".

Christophe Brachet Sony Alpha 7RII ομάδα γάλλων ηθοποιών με κοστούμια εποχής που ποζάρουν για φωτογραφία © Christophe Brachet | Sony α7R II + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/125s @ f/5.6, ISO 1000

Ο Christophe έχει 10 χρόνια εμπειρίας ως φωτογράφος σκηνής και τελευταία έχει φωτογραφίσει ταινίες εποχής και κωμωδίες, όπως η ταινία "Καρδιοκατακτητής", ένα έργο που τον έφερε αντιμέτωπο με νέες προκλήσεις αλλά και νέες ευκαιρίες, τόσο για τον ίδιο όσο και για τη μηχανή του.

"Ασχολήθηκα με αυτό το έργο μέσω του σκηνοθέτη Λορέν Τιράρ, και ήταν η πρώτη φορά που δούλεψα με την ηθοποιό Μελανί Λοράν. Χάρη σε εκείνους και στην υπόλοιπη ομάδα, η εμπειρία ήταν υπέροχη. Πέρα από αυτό, τα κοστούμια και οι τοποθεσίες των ταινιών εποχής παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερα πλούσιο και ενδιαφέρον θέμα για έναν φωτογράφο".

Christophe Brachet Sony Alpha 9 ο Ζαν Ντιζαρντέν και η Μελανί Λοράν γελάνε σε ένα διάλειμμα ανάμεσα στις λήψεις της ταινίας © Christophe Brachet | Sony α9 + 85mm f/1.8 | 1/500s @ f/2.8, ISO 100

"Η ταινία Καρδιοκατακτητής", λέει ο Christophe, "ήταν μια ιδιαίτερη πρόκληση, καθώς πρόκειται για κωμωδία σλάπστικ, όπου οι ηθοποιοί δεν γελάνε ποτέ στην οθόνη. Φυσικά, όμως, εγώ πρέπει να βγάλω φωτογραφίες στις οποίες οι ηθοποιοί γελάνε, για την προώθηση της ταινίας, έτσι ώστε ο κόσμος να καταλαβαίνει αμέσως ότι πρόκειται για κωμωδία. Για να το κάνω αυτό, έπρεπε να είμαι σε εγρήγορση στα παρασκήνια και στο γύρισμα και να προλάβω αυτές τις στιγμές". Η εξαιρετικά γρήγορη εστίαση και ταχύτητα λήψης της α9 τον βοήθησε να τις αποτυπώσει το ίδιο καλά με άλλες σημαντικές περιστάσεις.

Christophe Brachet Sony Alpha 9 ο jean dujardin με κοστούμι εποχής καλπάζει πάνω σε ένα άλογο © Christophe Brachet | Sony α9 + 85mm f/1.8 | 1/6400s @ f/2.2, ISO 50

Άλλες καθοριστικές στιγμές ήταν κατά τη λήψη μιας ηθοποιού που έπεφτε σε μια λίμνη και ενός στρατιώτη πάνω σε ένα άλογο. "Για αυτές τις δύο φωτογραφίες", εξηγεί Christophe, "χρησιμοποίησα τη λειτουργία ριπής της α9 στα 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο". Έτσι, είχε τη δυνατότητα να επιλέξει την τέλεια λήψη, την πιο καθηλωτική στιγμή.

"Όταν φωτογραφίζεις έτσι, δεν υπάρχει φόβος ότι θα χάσεις το θέμα, γιατί η εστίαση της α9 είναι τόσο απόλυτα ακριβής και η παρακολούθηση θέματος απόλυτα αξιόπιστη", εξηγεί. "Ο συνδυασμός του ρυθμού καρέ και της εστίασης μού προσφέρουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνομαι μόνο στο θέμα".

Christophe Brachet Sony Alpha 7RII Γάλλος ρακένδυτος ηθοποιός κρατάει έναν σάκο, όρθιος δίπλα σε μια άμαξα © Christophe Brachet | Sony α7R II + 85mm f/1.8 | 1/3200s @ f/1.8, ISO 100

Εκτός από τις φωτογραφίες από τα γυρίσματα, ένας φωτογράφος σκηνής πρέπει να τραβήξει και λήψεις για την προώθηση της ταινίας αλλά και από τα παρασκήνια, για τις οποίες ο Christophe χρησιμοποιεί την α7R II.

"Οι φωτογραφίες μου χρησιμοποιούνται τόσο για την προώθηση της ταινίας όσο και για τις αφίσες", λέει, "έτσι λοιπόν, αν και αυτή η λήψη του ηθοποιού Ζαν Ντιζαρντέν τραβήχτηκε εν μέσω γυρισμάτων, ήθελα να αποτυπώσω τον ρεαλισμό που είχε δημιουργήσει ο φροντιστής".

Ο Christophe συχνά καλείται να τραβήξει σκηνοθετημένες φωτογραφίες, που δείχνουν τους ηθοποιούς και τα σετ με πλούσια λεπτομέρεια. Εκεί, βασίζεται στην υψηλή ανάλυση του αισθητήρα της α7R II: "Στην παραγωγή ταινιών εργάζονται πολλοί καλλιτέχνες, και θέλω οι εικόνες να παρουσιάζουν όλη την υπέροχη δουλειά τους", μας λέει.

Christophe Brachet Sony Alpha 7RII ο Ζαν Ντιζαρντέν και η Μελανί Λοράν γελάνε, ενώ ένας χειριστής κλακέτας ετοιμάζεται για λήψη © Christophe Brachet | Sony α7R II + 85mm f/1.8 | 1/1600s @ f/1.8, ISO 100

Τα διαφορετικά περιβάλλοντα και συνθήκες λήψης σημαίνουν ότι ο Christophe, οι μηχανές και οι φακοί του πρέπει να ανταπεξέρχονται σε κάθε περίσταση με την ίδια ακρίβεια. Για παράδειγμα, ο φωτισμός στο γύρισμα μπορεί να παρουσιάζει προκλήσεις. "Ο φωτισμός ελέγχεται απόλυτα από τον επικεφαλής κάμεραμαν", εξηγεί, "επομένως, πρέπει να εργάζομαι δίπλα του και να αποτυπώνω στις δικές μου φωτογραφίες την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει". Ευτυχώς, για τον Christophe, οι σκηνές με χαμηλό φως δεν αποτελούν πρόβλημα, γιατί οι αισθητήρες Sony είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και αθόρυβοι, ακόμα και σε πολύ υψηλά ISO.

Christophe Brachet Sony Alpha 9 ο Ζαν Ντιζαρντέν και η Μελανί Λοράν ντυμένοι με επίσημα κοστούμια μπροστά από κεριά © Christophe Brachet | Sony α9 + 85mm f/1.8 | 1/125s @ f/1.8, ISO 1250

Για να αξιοποιήσει πλήρως το υπάρχον φως, χρησιμοποιεί κυρίως γρήγορους σταθερούς φακούς και φακούς ζουμ της σειράς G Master και όχι μόνο, μεταξύ των οποίων και οι φακοί GM 24 mm f/1,4, Zeiss Batis 85 mm f/1,8, Sony Zeiss 55 mm f/1,8 και GM 24-70 mm f/2,8.

Υπάρχουν κι άλλοι υπέροχοι φακοί εκεί έξω για φωτογράφους όπως ο Christophe: "Είμαι ενθουσιασμένος που θα αρχίσω να χρησιμοποιώ τον νέο GM 135 mm f/1,8", λέει χαμογελώντας και προσθέτει "προτιμώ τους σταθερούς φακούς, γιατί μου αρέσει να ψάχνω το περιβάλλον μου και να μετακινούμαι ανάμεσα στις λήψεις. Και σε αυτήν την περίπτωση, αυτό το καταφέρνω με τις φωτογραφικές μηχανές της Sony".

Προϊόντα που παρουσιάζονται

Christophe Brachet

Christophe Brachet | France

"Αυτό που μου αρέσει στην α7S είναι ότι είναι μικρή και διακριτική, και μου προσφέρει τη δυνατότητα να αποτυπώνω φυσικές στιγμές."

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.