η aleksandra szmigiel με sony alpha 9II και φακό G master 600 mm

Στην πρώτη θέση: Φωτογραφία αθλητισμού με την α9 II

Diego Souto και Aleksandra Szmigiel

Λίγοι μόνο επαγγελματίες φωτογράφοι είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη Sony α9 II πριν από την κυκλοφορία της στην αγορά.

Δύο από αυτούς είναι η Aleksandra Szmigiel και ο Diego Souto, φωτογράφοι αθλητισμού από τη Βαρσοβία και τη Μαδρίτη, αντίστοιχα. Παρόλο που χρησιμοποίησαν τη μηχανή μόνο για λίγες εβδομάδες, η Sony α9 II ήδη έχει αρχίσει να κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται. Στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο της φωτογραφίας αθλητισμού, όλα εξαρτώνται από το αν είσαι ο πιο γρήγορος και αυτό μπορεί να καθορίσει το αν θα πουληθεί ή όχι η φωτογραφία σου. Και τα νέα χαρακτηριστικά της α9 II έχουν ήδη βοηθήσει την Aleksandra και τον Diego να κερδίσουν το προβάδισμα, συγκριτικά με φωτογράφους που χρησιμοποιούν μηχανές DSLR.

η aleksandra szmigiel με sony alpha 9II και φακό G master 600 mm

"Η Sony α9 II αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για τη Sony και για τη φωτογραφία αθλητισμού", λέει η Aleksandra. "Είναι ιδανική για εμάς που πρέπει να στείλουμε γρήγορα τις εικόνες μας στον εκδότη και είναι το απόλυτο εργαλείο για τους επαγγελματίες". Ως πρώην δρομέας μεσαίων αποστάσεων, η Aleksandra βρήκε το φυσικό της περιβάλλον στη φωτογραφία στίβου και ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή συνάντηση στίβου Diamond League. Για την ίδια, η Sony α9 έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα στις φωτογραφικές μηχανές.

"Ένας από τους λόγους που μου αρέσει αυτός ο εξοπλισμός είναι επειδή είναι τόσο ελαφρύς", μας εξηγεί. "Μπορώ να χρησιμοποιώ τον φακό 400 mm χωρίς να χρειάζομαι μονόποδο, κάτι που για εμένα είναι ο ευκολότερος τρόπος εργασίας".

Στο μεταξύ, ο Diego Souto συνήθως βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου. "Οι παίκτες κινούνται με τυχαίο τρόπο", εξηγεί, "και αυτός είναι ο λόγος που η α9 II είναι η καλύτερη επιλογή. Χάρη στο γρήγορο σύστημα αυτόματης εστίασης, δεν έχει σημασία αν ο παίκτης ξαφνικά κάνει μεταβολή ή αν αλλάξει κατεύθυνση. Η αυτόματη εστίαση θα τον ακολουθήσει και με την ταχύτητα κλείστρου στα 20 fps, ξέρω ότι θα έχω 20 εικόνες σωστά εστιασμένες. Έχει να κάνει με την επιλογή. Από αυτές τις λήψεις, μπορώ να επιλέξω ακριβώς τη στιγμή που θέλω. Άλλοι φωτογράφοι που χρησιμοποιούν μηχανές DSLR μπορεί να έχουν κάποιες λήψεις ελαφρώς εκτός εστίασης, τις οποίες δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν και μπορεί αυτές να είναι ακριβώς οι στιγμές που ήθελαν να δείξουν".

diego souto sony alpha 9II παίκτης της ρεάλ μαδρίτης σε κλωτσιά στον αέρα

© Diego Souto | Sony α9 II + FE 400mm f/2.8 GM OSS | 1/2000s @ f/2.8, ISO 2000

Επιπλέον, ο Diego δεν εκτιμάει μόνο τη δυνατότητα της επιλογής, αλλά και πόσο πιο εύκολα μπορεί με αυτήν τη μηχανή να τραβήξει τη φωτογραφία που θέλει. "Πριν, φωτογράφιζα με μια DSLR", μας λέει, "και ανησυχούσα για το αν θα ήταν ευκρινείς όλες οι λήψεις. Τώρα, όμως, έχω εμπιστοσύνη στο αποτέλεσμα. Μπορώ να συγκεντρωθώ σε άλλα πράγματα, όπως στη σύνθεση, στο φόντο ή στους παίκτες, αλλά ποτέ δεν χρειάζεται να ανησυχώ για την εστίαση. Έτσι, μπορώ να είμαι πιο δημιουργικός και αυτό είναι ανεκτίμητο".

diego souto sony alpha 9II ποδοσφαιριστής σε άλμα για κεφαλιά καθώς άλλος παίκτης προσπαθεί να τον μπλοκάρει

© Diego Souto | Sony α9 II + FE 400mm f/2.8 GM OSS | 1/1250s @ f/2.8, ISO 8000

Με τον ίδιο αισθητήρα 24 εκατομμυρίων pixel και τον ίδιο ρυθμό λήψης 20 fps, μπορεί να φαίνεται ότι η α9 II είναι παρόμοια με την α9. Ωστόσο, αν και οι διαφορές μπορεί να φαίνονται ασήμαντες, για τη φωτογραφία αθλητισμού είναι κρίσιμες. Το νέο μηχανικό κλείστρο είναι δύο φορές πιο γρήγορο και, έτσι, οι εικόνες μπορούν να ρυθμιστούν στα 10 fps, όταν χρειάζεται μηχανικό κλείστρο. Επιπλέον, και οι δύο υποδοχές των καρτών SD είναι συμβατές με UHS-II και ο επεξεργαστής είναι πιο γρήγορος, συνθέτοντας μια συνολικά ισχυρή φωτογραφική μηχανή. Εξωτερικά, έχουν επίσης γίνει αλλαγές που οι χρήστες θα λατρέψουν, όπως η βελτιωμένη στεγανοποίηση και τα καλύμματα των υποδοχών.

diego souto sony alpha 9II δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται να πάρουν τον έλεγχο της μπάλας στο παιχνίδι

© Diego Souto | Sony α9 II + FE 400mm f/2.8 GM OSS | 1/2000s @ f/2.8, ISO 2000

Ο Diego έχει ήδη παρατηρήσει τη διαφορά στον νέο εργονομικό σχεδιασμό της μηχανής. "Τα πλήκτρα της α9 II είναι πιο βαθιά και κάπως πιο σπογγώδη", εξηγεί, "κάτι που προσφέρει ακόμα καλύτερο χειρισμό της μηχανής, ειδικά όταν φοράς γάντια. Και παρόλο που το βάρος είναι περίπου το ίδιο, τη νιώθεις πολύ πιο ελαφριά, επειδή είναι καλά ζυγισμένη και έχει καλό κράτημα".

Ωστόσο, ίσως τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της α9 II που έχουν ήδη αξιοποιήσει τόσο η Aleksandra όσο και Diego είναι οι επιλογές μεταφοράς. Με ενσωματωμένη σύνδεση Ethernet 1000BASE-T και ενσωματωμένο Wi-Fi 2,4 Ghz και 5 Ghz, η μηχανή μπορεί να μεταφέρει εικόνες μέσω FTP πιο γρήγορα από ποτέ. Και τώρα υπάρχει και η δυνατότητα προσθήκης ετικετών φωνής στις εικόνες.

"Πλέον μπορώ να εξατομικεύσω ένα κουμπί στη μηχανή μου, για να στέλνω αυτόματα μια εικόνα μέσω FTP στο πρακτορείο ειδήσεων για το οποίο εργάζομαι", λέει η Aleksandra. "Είναι τόσο χρήσιμο. Ως φωτογράφος που δουλεύω για πρακτορείο πρέπει να στέλνω γρήγορα τις φωτογραφίες που προορίζονται για δημοσίευση. Οπότε, αυτό αποτελεί τεράστια πρόοδο για άτομα σαν εμένα".
diego souto sony alpha 9 μπασκετμπολίστας σε άλμα στον αέρα προσπαθεί να σταματήσει καλάθι του αντιπάλου

© Diego Souto | Sony α9 + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/1600s @ f/2.8, ISO 1600

Για τον Diego, τα νέα χαρακτηριστικά επηρέασαν πολύ τη δουλειά του. "Όταν είδα ότι η Sony είχε ενσωματώσει τις ετικέτες φωνής, ήξερα ότι αυτή η μηχανή θα είναι πρωταθλητής", σημειώνει. "Σε συνδυασμό με τη συνδεσιμότητα WiFi 5 Ghz και τη θύρα Ethernet 1000BASE-T, καθώς και το γεγονός ότι δεν χρειάζομαι εξωτερικές συσκευές, είναι όλα όσα χρειάζομαι! Το να μπορώ να ανεβάζω τις φωτογραφίες μου online πριν από όλους τους άλλους είναι τεράστιο πλεονέκτημα στο πεδίο μου. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, με την ταχύτητα αυτόματης εστίασης, τον ρυθμό λήψης, το αθόρυβο κλείστρο και τις δυνατότητες μεταφοράς, απλώς είναι συνολικά η καλύτερη μηχανή για φωτογράφους αθλητισμού. Σίγουρα θα την πάρω μαζί μου στους Ολυμπιακούς στο Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι".

Προϊόντα που παρουσιάζονται

Aleksandra Szmigiel

Aleksandra Szmigiel | Poland

"Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ. Προτιμάω να αφηγούμαι ιστορίες με τις φωτογραφίες μου."

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.