Λεπτομέρειες ιστορίας Alpha Universe
Η Σιγκαπούρη φωτισμένη τη νύχτα

Guillaume Ruchon

Αν και για πολλούς από εμάς, ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσουμε μια πόλη είναι η ξενάγηση από ένα ανοιχτό τουριστικό λεωφορείο, ο Guillaume Ruchon χρειάζεται μόνο μια κάμερα, ένα τρίποδο και τα πόδια του.

Στο πιο πρόσφατο ταξίδι του στη Σιγκαπούρη, εξηγεί ότι το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έφτασε ήταν να περιπλανηθεί στους δρόμους της πόλης με τη μηχανή και το τρίποδό του στο χέρι. "Αποφάσισα να πάρω τον εξοπλισμό και το τρίποδο και να περπατήσω στους δρόμους τη νύχτα, για να μπορέσω πραγματικά να ανακαλύψω την πόλη".

guillaume ruchon sony alpha 7RIII νυχτερινό αστικό τοπίο της Σιγκαπούρης, που δείχνει 3 ψηλούς ουρανοξύστες

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 24-105 mm f/4 G OSS | 8 s με f/10, ISO 250

Ο Guillaume αμέσως μαγεύτηκε από την περιοχή της μαρίνας, τα κτίρια με τις σύγχρονες προσόψεις και τα έντονα φώτα της. Ήταν η ιδανική τοποθεσία για να στήσει το τρίποδό του και να ξεκινήσει τη φωτογράφιση.

"Σε άλλα ταξίδια, συνήθως επισκεπτόμουν ιστολόγια ή το Instagram, για να εντοπίσω τα καλύτερα μέρη για φωτογράφιση. Αλλά σε αυτό το ταξίδι, ήθελα απλώς να περπατήσω στους δρόμους και να παρατηρήσω", μας εξηγεί.

"Γρήγορα ανακάλυψα ότι η αρχιτεκτονική της Σιγκαπούρης είναι εκπληκτική!", συνεχίζει. "Κατά βάση έμενα γύρω από την περιοχή της μαρίνας, γιατί ήθελα να φωτογραφίσω τον ουρανό της πόλης, το ξενοδοχείο Marina Bay Sands, το Supertree Grove και, φυσικά, να παίξω με τις αντανακλάσεις στο νερό."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII ένας άντρας που διασχίζει μια γέφυρα στη Σιγκαπούρη, τη νύχτα, με ουρανοξύστες στον ορίζοντα

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35 mm f/2,8 GM | 10 s με f/11, ISO 100

Αν και παραδοσιακά η συμβουλή για την καλύτερη φωτογραφία είναι η επιλογή του προορισμού, τελικά, μια εξαιρετική φωτογραφία πάντα εξαρτάται από τον τρόπο αποτύπωσης του φωτός.

"Το φως είναι απόλυτα κρίσιμο, και το τρίποδο είναι απαραίτητο για να παραμένει ακίνητη η μηχανή στις λήψεις παρατεταμένης έκθεσης" μας εξηγεί. "Επιπλέον, η επιλογή της ισορροπίας λευκού είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει ο φωτογράφος, καθώς οι διαφορετικές πηγές φωτός αποδίδουν διαφορετικό χρώμα φωτός".

guillaume ruchon sony alpha 7RIII ένα άντρας στέκεται κάτω από τεράστια φωτισμένα δέντρα, ένα βράδυ στη Σιγκαπούρη

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35 mm f/2,8 GM | 10 s με f/7,1, ISO 160

Ο Guillaume χρησιμοποιεί το χρώμα σε μια σκηνή ως έναν διαφορετικό τρόπο αυτοέκφρασης. "Όταν ο στόχος είναι να πεις μια ιστορία με μία μόνο εικόνα, το συναίσθημα της εικόνας μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα θερμά και ψυχρά χρώματα που θα επιλέξουμε κατά την προσαρμογή της ισορροπίας λευκού".

guillaume ruchon sony alpha 7RIII ένας άντρας λουσμένος σε κόκκινο φως, που κάθεται στα σκαλιά μιας πισίνας, τη νύχτα, στη Σιγκαπούρη

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35 mm f/2,8 GM | 10 s με f/8,0, ISO 100

Μαζί με τον Guillaume, στη Σιγκαπούρη ταξίδεψαν η έμπιστη μηχανή του Sony α7R III και οι φακοί FE 16-35 mm f/2,8 και G OSS 24-105 mm f/4.

Ο Guillaume εξηγεί ότι "ο φακός GM FE 16-35 με f/2,8 είναι η πρώτη μου επιλογή για αρχιτεκτονική και τοπία, καθώς δεν είναι υπερβολικά ευρυγώνιος και έχει πολύ χαμηλή παραμόρφωση. Κατά το ζουμ στα 35 mm, συνεχίζει να έχει τη δυνατότητα λήψης με f/2,8, με εξαιρετικά αποτελέσματα ως προς την ευκρίνεια και την πιστότητα."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII νυχτερινή λήψη παρατεταμένης έκθεσης από πίσω ενός άντρα που κάθεται σε μια γέφυρα της Σιγκαπούρης

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35 mm f/2,8 GM | 10 s με f/11, ISO 100

Όπως και πολλοί άλλοι φωτογράφοι, ο βασικός λόγος που χρησιμοποιεί τη Sony α7R III είναι η απίστευτη ανάλυση των 42,2 megapixel. "Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτήν", λέει ο Guillaume. "Η λεπτομέρεια είναι εκπληκτική για το στάδιο της επεξεργασίας, καθώς και για την περικοπή".

Με τόσο υψηλή λεπτομέρεια, μπαίνεις στον πειρασμό να ρυθμίσεις τα φωτεινά σημεία και τις σκιές στο -100 και στο +100, για να δείξεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα, αλλά ο Guillaume συμβουλεύει όσους ξεκινούν τώρα να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τις καμπύλες τόνων στο λογισμικό επεξεργασίας, για να προσαρμόζουν τη φωτεινότητα και την αντίθεση. "Είναι πολύ πιο δημιουργικό από την απλή προσαρμογή των φωτεινών σημείων και των σκιών, αλλά, επίσης, είναι πιο δύσκολο το να μάθεις να το χρησιμοποιείς σωστά", παρατηρεί.

guillaume ruchon sony alpha 7RIII νυχτερινό αστικό τοπίο της Σιγκαπούρης, που δείχνει τη μαρίνα

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35 mm f/2,8 GM | 4 s με f/5,6, ISO 320

Η υψηλή ανάλυση και το δυναμικό εύρος δεν είναι τα μοναδικά χαρακτηριστικά της α7R III που βοηθάνε στις νυχτερινές λήψεις στην πόλη. "Κάτι που πραγματικά με βοήθησε όταν φωτογράφιζα τη νύχτα στη Σιγκαπούρη ήταν η μεγέθυνση επί 12,4". Η μεγέθυνση βοηθάει τον Guillaume να εστιάζει με ακρίβεια σε χαμηλό φως, μέσα από το ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο. "Η μεγέθυνση, σε συνδυασμό με τον τονισμό περιγραμμάτων, με βοηθάει να σιγουρέψω ότι οι εικόνες μου είναι απόλυτα ευκρινείς και εστιασμένες".

guillaume ruchon sony alpha 7RIII νυχτερινή λήψη μακράς έκθεσης της Σιγκαπούρης με τα κτίρια να αντικατοπτρίζονται στη μαρίνα

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35 mm f/2,8 GM | 15 s με f/10, ISO 200

Κάθε πόλη αποτελεί μια νέα ευκαιρία εξερεύνησης και λήψης νυχτερινών φωτογραφιών για τον Guillaume. Δεν υπάρχει όμως κίνδυνος να βαρεθεί; "Ποτέ!", λέει γελώντας. "Ο καιρός και οι εποχές πάντα αλλάζουν και συχνά το ίδιο συμβαίνει και με το φως. Φυσικά, αλλάζουν και οι φωτογραφίες μου όσο εξελίσσομαι και μεταβάλλεται το ύφος μου. Πάντα υπάρχει κάτι νέο που μπορείς να ανακαλύψεις!"

Προϊόντα που παρουσιάζονται
ILCE-7RM3
Φωτογραφική μηχανή α7R III πλήρους καρέ 35 mm με αυτόματη εστίαση

ILCE-7RM3

SEL1635GM
FE 16-35mm F2.8 GM

SEL1635GM

SEL24105G
Φακός FE 24 - 105 mm F4 G OSS

SEL24105G

Σχετικά άρθρα
Guillaume Ruchon
Alpha Universe

Guillaume Ruchon

Γαλλία

"Ο μόνος τρόπος για να μεγαλουργήσεις στη δουλειά σου είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Αν δεν το έχεις βρει ακόμα, συνέχισε να ψάχνεις." Steve Jobs

Προβολή προφίλ


x