Λεπτομέρειες ιστορίας Alpha Universe
Ο κόσμος μου μέσα από την ZV-1 

Melanie Latooy 

"Ποτέ δεν ξέρω πώς θα πάει η μέρα μου. Μπορεί να συμβεί κάτι εντελώς απροσδόκητο, οπότε πιάνω την κάμερα και αρχίζω την εγγραφή"

Καθώς πρέπει να ανεβάζει δύο βίντεο την εβδομάδα στο κανάλι της στο YouTube, η μηχανή της Melanie πρέπει να χωράει τόσο στη ζωή της όσο και στην τσάντα της. "Καταγράφω την καθημερινή μου ζωή και δημιουργώ βίντεο για ό,τι με ενδιαφέρει. Μιλάω για τη μόδα, την ομορφιά, τα ταξίδια και το lifestyle, και έχω τη φωτογραφική μηχανή πάντα μαζί μου και παντού", εξηγεί.

Με έμφαση στην αφήγηση ιστοριών και την καταγραφή της καθημερινότητας, η μηχανή για vlogging είναι πολύ διαφορετική από τις συμβατικές κάμερες δημιουργίας ταινιών που είναι συχνά φορτωμένες με αξεσουάρ. "Δεν πρέπει να είναι βαριά", λέει η Melanie για την ιδανική της μηχανή. "Δεν θέλω κάτι που να μου κόβει την κυκλοφορία στο χέρι από το βάρος όταν βιντεοσκοπώ!", αστειεύεται. "Όταν κάνω βιντεοσκοπήσεις, τραβώ τον εαυτό μου με τη μηχανή στο χέρι. Συνεπώς, χρειάζομαι μια μηχανή με καλή λαβή, ώστε να την κρατάω σταθερά και να μην γλιστράει από το χέρι μου."

Όταν βιντεοσκοπείς τον εαυτό σου, δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται από το τελικό αποτέλεσμα. Αν η μηχανή επιτρέπει στη Melanie να επικεντρώνεται στην αφήγηση και λιγότερο στην κάμερα και τις ρυθμίσεις της, τόσο το καλύτερο. "Είναι σημαντικό το πρόσωπό μου να παραμένει εστιασμένο. Πρέπει να βγαίνω φυσικά και αυτό δεν γίνεται αν το πρόσωπό μου είναι θολό. Είναι επίσης σημαντικό τα χρώματα να φαίνονται πραγματικά και φυσικά, όχι ψεύτικα."

Από την εστίαση και την ποιότητα εικόνας, έως τη σταθεροποίηση και τον ήχο, η μηχανή δημιουργήθηκε έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να δημιουργεί βίντεο και να αφηγείται τις δικές του ιστορίες.

Πρόσοψη φωτογραφικής μηχανής Sony ZV 1 με τοποθετημένο ανεμοθώρακα

"Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατήρησα στην Sony ZV-1 ήταν η ταχύτητα εστίασης. Συχνά κρατάω ένα προϊόν μπροστά στη μηχανή για να το δείξω στο κοινό μου και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αλλάξει η εστίαση στο προϊόν", εξηγεί η Melanie, συνεχίζοντας, "με τη νέα μηχανή αλλάζει εστίαση γρήγορα και με ακρίβεια ανάμεσα στο δικό μου πρόσωπο και ό,τι έδειχνα. Η μηχανή διαθέτει αυτόματη εστίαση στα μάτια σε πραγματικό χρόνο, οπότε παρακολουθεί αυτόματα το πρόσωπο και τα μάτια μου ώστε να είναι πάντα ευκρινή. Η έκθεση προσαρμόζει επίσης αυτόματα τη φωτεινότητα, ώστε το πρόσωπό μου να φαίνεται εύκολα. Αυτά τα χαρακτηριστικά και η ποιότητα εικόνας έχουν σχεδιαστεί, ώστε το πρόσωπο να φαίνεται στα καλύτερά του κατά το γύρισμα."

Καθώς η Melanie είναι πάντα στο δρόμο, κάνει τις λήψεις της με το χέρι και δεν χρησιμοποιεί ποτέ τρίποδο ή σταθεροποιητή. "Είναι απαραίτητο να έχουμε σταθερά πλάνα. Δεν μου αρέσει να βλέπω βίντεο που τρεμοπαίζουν και δεν θα ήθελα να έχουν αυτήν την εμπειρία οι θεατές μου", λέει η Melanie. Ευτυχώς, η ZV-1 διαθέτει ενσωματωμένη σταθεροποίηση. "Η σταθεροποίηση είναι πολύ καλή", αναφέρει η Melanie, "μπορώ να περπατάω κρατώντας τη μηχανή και η εικόνα να μην είναι καθόλου ασταθής. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα, ιδιαίτερα για το vlogging."

η melanie latooy καθώς κρατάει μια sony ZV 1

Με μια μηχανή που διασφαλίζει ότι οι vlogger δεν θα χάσουν ποτέ καμία λήψη, ο γρήγορος χειρισμός της μηχανής είναι κυριολεκτικά στα χέρια τους.

"H ZV-1 είναι πολύ ελαφριά και μικρή, μπορώ να την παίρνω παντού" συνεχίζει η Melanie, "δεν χρειάζεται να ανησυχώ για τις ρυθμίσεις της μηχανής, καθώς οι προεπιλεγμένες αυτόματες ρυθμίσεις είναι σχεδόν πάντα σωστές. Αν θελήσω να αλλάξω κάτι, η μηχανή είναι πολύ εύχρηστη. Δεν χρειάζεται να μπω βαθιά στα μενού, σχεδόν τα πάντα έχουν μια απλή ρύθμιση on/off, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής για γρήγορη εφαρμογή θόλωσης φόντου. Ακόμα και το κουμπί εγγραφής είναι μεγάλο και κόκκινο, κάνοντας τη ζωή μου πιο εύκολη, επειδή κάθε φορά που δίνω τη μηχανή σε κάποιον να με βιντεοσκοπήσει, με ρωτά πάντα "ποιο κουμπί πρέπει να πατήσω για να ξεκινήσει;"

Στα πρώτα τους βήματα, πολλοί δημιουργοί παραβλέπουν τον ήχο και χρησιμοποιούν το μικρό ενσωματωμένο μικρόφωνο της μηχανής ή του τηλεφώνου τους. Ωστόσο, ο ήχος είναι εξίσου σημαντικός με την οπτική ποιότητα ενός βίντεο. Η ZV-1 διαθέτει μικρόφωνο υψηλής ποιότητας που δίνει έμφαση στον ήχο της ανθρώπινης φωνής.

"Με εξέπληξε ευχάριστα η ποιότητα ήχου της μηχανής", λέει η Melanie, "είναι καθαρός και ευχάριστος. Ο ανεμοθώρακας που περιλαμβάνεται ως στάνταρ συνδέεται εύκολα στο μικρόφωνο για να μην ακούγεται το θρόισμα του ανέμου. Αν χρειαστεί, προστίθεται πιο εξειδικευμένο μικρόφωνο, ."

Με όλες αυτές τις λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τους vlogger, οι πρώτες εντυπώσεις της Melanie από τη μηχανή είναι εξαιρετικές: "Η ZV-1 συνδυάζει όμορφη εικόνα και ποιότητα ήχου, έτσι μπορώ να καταγράφω όλες τις στιγμές της ζωής μου εύκολα. Ανυπομονώ να ξεκινήσω να τη χρησιμοποιώ κάθε μέρα!"

Προϊόντα που παρουσιάζονται
ZV-1

Φωτογραφική μηχανή για vlog ZV-1

ZV-1

Σχετικά άρθρα


x