ΔΕΚΤΗΣ AV HOME CINEMA 7.2 ΚΑΝΑΛΙΩΝ | STR-DN1060

Πλήρεις προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

STR-DN1060

Ενδεικτικά από

766,19 €

Μέγεθος και βάρος

Διαστάσεις (Π x Υ x Β, mm)
430 x 172 x 329,4 mm
Βάρος (kg)
10,3 Kg

Γενικά χαρακτηριστικά

Αυτόματη λειτουργία αναμονής
ΝΑΙ
GUI (Περιβάλλον χρήσης με γραφικά)
ΝΑΙ

Ενισχυτής

Αριθμός ενισχυτών Κανάλια
7 ch
Bi-AMP
ΝΑΙ (συνήθως με Surround πίσω)
Digital Legato Linear
ΝΑΙ
HD-D.C.S. (Ψηφιακός κινηματογραφικός ήχος)
ΝΑΙ
Βελτίωση ήχου για φορητές συσκευές
ΝΑΙ
Πρόγραμμα ηχητικού πεδίου (2 κανάλια/πολλαπλά) 
ΝΑΙ
Πρόγραμμα ηχητικού πεδίου (A.F.D)
ΝΑΙ
Πρόγραμμα ηχητικού πεδίου (ακουστικά)
ΝΑΙ
Πρόγραμμα ηχητικού πεδίου (ταινία)
ΝΑΙ
Πρόγραμμα ηχητικού πεδίου (μουσική)
ΝΑΙ

Δυνατότητες βίντεο

Έξοδος 4K
ΝΑΙ
1080p/24p
ΝΑΙ
3D μέσω HDMI®
ΝΑΙ
Αντιστοίχιση εισόδου component
1
Αντιστοίχιση εισόδου βίντεο HDMI®
6 (1)
Deep Color
ΝΑΙ
Μετατροπέας & αναβαθμ. βίντεο (αναλ. σε συνιστωσών/HDMI®)
NAI/ΟXI
A/V Sync
ΝΑΙ(Μεταβλητή)
x.v.Color (xvYCC)
ΝΑΙ
Κανάλι επιστροφής ήχου
ΝΑΙ
BRAVIA® SYNC™ (Έλεγχος CEC)
ΝΑΙ (αναπαραγωγή με ένα πάτημα, χειρισμός ήχου του συστήματος, απενεργοποίηση συστήματος)
Διέλευση HDMI®
ΝΑΙ

Αυτόματη βαθμονόμηση ηχείων

Σύστημα αυτόματης βαθμονόμησης DCAC
ΝΑΙ

Λειτουργίες ήχου:

Λειτουργίες βαθμονόμησης
ΝΑΙ

Διασύνδεση

Τερματικά εισόδου και εξόδου
Είσοδος/έξοδος βίντεο HDMI (6/2), HDCP2.2 στο πίσω μέρος (1), Είσοδος βίντεο συνιστωσών (1), Είσοδος σύνθετου σήματος βίντεο 2, Έξοδος σύνθετου σήματος οθόνης (1), Είσοδος ήχου (2), Ομοαξονική είσοδος ήχου (1), Αναλογική είσοδος ήχου (4), Έξοδος ακουστικών, Προ-έξοδος υπογούφερ (2), USB (1 μπροστά/1 πίσω), Θύρα Ethernet, Θύρα MHL μπροστά/πίσω (1/1)

Φορμά αποκωδικοποίησης

DTS®HD/Dolby® TruHD/Dolby® Digital+
NAI/NAI/NAI
LPCM (2CH/5.1CH/7.1CH) μέσω HDMI®
ΝΑΙ
Dolby® Digital/DTS®
ΝΑΙ
Dolby® Digital EX
ΝΑΙ
DTS-ES™ (MATRIX6.1/DISCRETE6.1)
NAI/NAI
DTS 96/24™
ΝΑΙ
Dolby® Prologic®
ΝΑΙ
Dolby® Prologic® II
ΝΑΙ
Dolby® Prologic® IIx
ΝΑΙ
Dolby® Dual MoNO
ΝΑΙ
96 k/24 Bit PCM
ΝΑΙ

Συνδεσιμότητα δικτύου

Υπηρεσία Internet
ΝΑΙ
Αποκωδικοποίηση μουσικής για πελάτη
[MP3].mp3, [AAC/HE-AAC].m4a, .aac, [WMA9 Standard].wma, [LPCM].wav, [FLAC].flac, .fla, [Dolby® Digital].ac3, [DSF].dsf, [DSDIFF].dff, [AIFF].aiff, .aif, [ALAC].m4a
Ενημέρωση μέσω Η/Υ (Ethernet)
ΝΑΙ
Chromecast built-in
ΝΑΙ

Χαρακτηριστικά δέκτη

Προσυντ/νο κανάλι (FM/AM)
TTL30 (30/-)
RDS
ΝΑΙ

Προσαρμοσμένη εγκατάσταση και χειρισμός

Ζώνη 2 Ήχος
ΝΑΙ
Ζώνη 2 Βίντεο
ΝΑΙ
Είσ./έξ. επαν. IR:
ΝΑΙ (1/1)

Οικολογική λειτουργία και εξοικονόμηση ενέργειας

Κατανάλωση ενέργειας (λειτουργία απενεργοποίησης)
δεν διατίθεται
Κατανάλωση ενέργειας (κατάσταση αναμονής)
0,3 W
Κατανάλωση ενέργειας (σε κατάσταση αναμονής δικτύου) - Τερματικά
1,7W (Ethernet) / 1,7W (Wi-Fi®) / 1,7W (Bluetooth®) / 1,7W (με συνδεδεμένους όλους τους ακροδέκτες και τα δίκτυα)
Η κατάσταση αναμονής ενεργοποιήθηκε
Μετά από 19 λεπτά
Η κατάσταση αναμονής δικτύου ενεργοποιήθηκε - Τερματικά
Μετά από 19 λεπτά (Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth)
Διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης ασύρματων δικτύων
Αλλάξτε τη ρύθμιση αναμονής Bluetooth® (MENU-->Ρυθμίσεις Bluetooth -->Αναμονή Bluetooth -->ON/OFF) / Αλλάξτε τη ρύθμιση απομακρυσμένης έναρξης (MENU-->Ρυθμίσεις δικτύου-->Απομακρυσμένη έναρξη-->ON/OFF)

Χαρακτηριστικά

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Ήχος υψηλής ανάλυσης με Direct Stream Digital (DSD)

Απολαύστε ήχο επαγγελματικής ποιότητας χάρη στον κωδικοποιητή ήχου Direct Stream Digital (DSD), ο οποίος έχει σχεδιαστεί ειδικά για ήχο υψηλής ανάλυσης. Αυτό το φορμά 1 bit χρησιμοποιεί ροή εξαιρετικά υψηλής συχνότητας 1 δευτ. και 0 δευτ. για την αναπαραγωγή κυματομορφών ήχου σε υψηλότερη ανάλυση από τους συμβατικούς κωδικοποιητές. Το αποτέλεσμα είναι πιο καθαρός, ευκρινής ποιοτικός ήχος υψηλής ανάλυσης. Ο δέκτης STR-DN1060 υποστηρίζει αποκωδικοποίηση DSD 5,6 MHz (2 καν.) μέσω συνδέσεων USB και δικτύου, καθώς και αποκωδικοποίηση DSD 2,8 MHz (έως και 5 καν.) μέσω HDMI, USB και δικτύου.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες με αναβάθμιση 4K / διέλευση 4K μέσω του HDCP2.2

Η εγγενής πηγή 4K μπορεί να διέλθει απευθείας μέσω 4K HDMI IN με HDCP2.2. Μπορείτε να απολαύσετε την τυπική ανάλυση HD σε υψηλότερη ποιότητα και πιο ορατή λεπτομέρεια, χάρη στην τεχνολογία αναβάθμισης βίντεο. Στο παρελθόν, ήταν δυνατή μόνο η αναβάθμιση από 1080/24p σε έως και 4K/30p. Ωστόσο, για τα νέα μοντέλα STR δεν υπάρχει περιορισμός στην ανάλυση βίντεο εισόδου.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Δέκτης 7,2 καναλιών για καθηλωτικό ήχο surround

Αφεθείτε στη μαγεία της ψυχαγωγίας, χάρη στον πλούσιο ήχο Surround 7,2 καναλιών και στην ισχύ εξόδου 165 W ανά κανάλι. Ένα ειδικό κανάλι επιτρέπει τη σύνδεση δύο ενεργών υπογούφερ, για ομοιόμορφη κατανομή του ήχου των μπάσων στο χώρο. Έτσι μπορείτε να παρακολουθείτε ταινίες, να παίζετε παιχνίδια ή να ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια, απολαμβάνοντας εμπειρία ψυχαγωγίας ανώτερου επιπέδου.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Dolby® TrueHD και DTS-HD Master Audio

Ο δέκτης STR-DN1060 υποστηρίζει τα Dolby® TrueHD® και DTS-HD® Master Audio, ώστε τα soundtrack σε Blu-ray Disc™ να προσφέρουν απαράμιλλη ποιότητα ήχου. Αυτές οι προηγμένες μορφές ήχου υψηλής ευκρίνειας, οι οποίες αναπαράγουν ήχο χωρίς απώλειες που πλησιάζει την ποιότητα του στούντιο ηχογράφησης, δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να ακούει πολυκάναλο ήχο και να βυθίζεται σε εκτεταμένο κινηματογραφικό ήχο Surround κατά την αναπαραγωγή ταινιών και μουσικής.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Προηγμένο σύστημα αυτόματης βαθμονόμησης Advanced Digital Cinema Auto Calibration

Απολαύστε καθηλωτικό ήχο ταινίας όπου κι αν κάθεστε. Το προηγμένο σύστημα αυτόματης βαθμονόμησης Advanced Digital Cinema Automatic Calibration (ADCAC) βελτιστοποιεί την απόδοση του ήχου ώστε να διασφαλίζεται ο καλά ισορροπημένος ήχος. Χρησιμοποιήστε το παρεχόμενο μικρόφωνο για να μετρήσετε την ακουστική του δωματίου σας σε σχέση με το σημείο όπου κάθεστε, καθώς και τη θέση των ηχείων σας. Το σύστημα προσαρμόζει και συντονίζει αναλόγως τον ήχο, εξαλείφοντας κάθε αδύναμο σημείο ήχου, ώστε να δημιουργείται ένα ευρύ, φυσικό ακουστικό πεδίο.

Βελτιστοποίηση για καθαρό ήχο σε κάθε ένταση

Απολαύστε καθαρό, δυναμικό ήχο σε κάθε ένταση χάρη στην ενσωματωμένη βελτιστοποίηση ήχου. Ο δέκτης A/V μετρά αυτόματα την αποδοτικότητα των ηχείων και προσαρμόζει την απόκριση συχνότητας ανάλογα με την ακουστικότητα. Ως αποτέλεσμα, απολαμβάνετε πλούσιο ήχο, ακόμη και όταν παρακολουθείτε ή ακούτε περιεχόμενο σε φυσιολογική ένταση δωματίου.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Μετακίνηση του κεντρικού ηχείου προς τα επάνω

Τα κεντρικά ηχεία συνήθως τοποθετούνται κάτω από την οθόνη, ώστε όλοι οι κεντρικά τοποθετημένοι ήχοι να ακούγονται κάτω από την οθόνη. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στο κεντρικό ηχείο να δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται στη θέση της οθόνης. Το ύψος του ήχου από το κεντρικό ηχείο μπορεί να αυξηθεί μέχρι το επιθυμητό σημείο. (Αυτό λειτουργεί με πραγματικά τοποθετημένα μπροστινά ηχεία πρίμων.) Η μετακίνηση του κεντρικού ηχείου προς τα επάνω μπορεί να οριστεί στην τιμή 0 (ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ) ή μεταξύ των τιμών 1 και 10. Με υψηλότερη ρύθμιση η κεντρική θέση ανυψώνεται, ώστε οι ακροατές να μπορούν να προσαρμόσουν αυτήν τη λειτουργία ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη λειτουργία A.F.D. (η οποία δεν προσθέτει ηχητικό πεδίο) και με λειτουργίες ταινίας, όπως ο ψηφιακός κινηματογραφικός ήχος HD κ.λπ.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Λειτουργία ηχείου οροφής 

Αυτή η δυνατότητα ουσιαστικά θα επανατοποθετήσει γύρω από την οθόνη το μπροστινό και το κεντρικό ηχείο από τα ηχεία οροφής. Έτσι, ο πελάτης θα ακούει τις φωνές των χαρακτήρων από την οθόνη και όχι από την οροφή. Με αυτήν τη λειτουργία, η μουσική ακούγεται επίσης πιο φυσική και πλούσια στο χώρο με τα ηχεία οροφής.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

HD Digital Cinema Sound®

Προσομοιώστε στο σπίτι σας την εξαιρετική ακουστική του θρυλικού Cary Grant Theatre. Σε συνεργασία με τη Sony Pictures Entertainment, η τεχνολογία HD Digital Cinema Sound® βασίζεται σε μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο Cary Grant Theatre, για χρήση σε μετεγγραφές ήχου σε κινηματογραφικές παραγωγές του Χόλιγουντ. Έτσι, μπορείτε να απολαμβάνετε την κινηματογραφική ευκρίνεια του Χόλιγουντ σε κάθε ταινία που παρακολουθείτε.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Προσομοιώστε την ακουστική της ζωντανής μουσικής με τη λειτουργία Concert Hall

Ζήστε την εμπειρία μιας αίθουσας συναυλιών στο σαλόνι σας. Με βάση ακουστικές μετρήσεις στους πιο διάσημους συναυλιακούς χώρους στον κόσμο, η λειτουργία Concert Hall προσφέρει 3 επιλογές.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Ασύρματη μετάδοση ροής υψηλής ποιότητας

Η νέα τεχνολογία ήχου LDAC της Sony σας επιτρέπει να απολαμβάνετε ασύρματο ήχο υψηλής απόδοσης μέσω Bluetooth®. Χάρη στη δυνατότητα μεταφοράς τριπλάσιας ποσότητας δεδομένων, η τεχνολογία LDAC προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία ασύρματης ακρόασης.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Ο απλός τρόπος να στείλετε μουσική στα ηχεία σας

Το Chromecast built-in σάς επιτρέπει να μεταδίδετε μέσω ροής τις αγαπημένες σας εφαρμογές μουσικής από την προσωπική σας συσκευή στα ηχεία. Πατήστε το κουμπί μετάδοσης σε μια εφαρμογή μουσικής σε τηλέφωνο ή tablet Android, iPhone, iPad, Mac®, Windows laptop ή Chromebook και επιλέξτε ένα ηχείο ή μια ομάδα ηχείων για να ξεκινήσετε.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Άψογη μετάδοση ροής με Wi-Fi® και Bluetooth®

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλη τη μουσική σας με μια απλή σύνδεση. Μεταδώστε τη ροή των αγαπημένων σας τραγουδιών ασύρματα από smartphone, tablet ή φορητό υπολογιστή χωρίς καλώδια, μέσω Wi-Fi®. Η σύνδεση με Bluetooth® είναι εύκολη. Μπορείτε να συζεύξετε και τη συμβατή σας συσκευή μέσω NFC με ένα πάτημα. Επίσης, με το AirPlay μπορείτε να μεταδίδετε μουσική από τις συσκευές iOS μέσω του ενισχυτή στα ηχεία σας.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Ακρόαση με ένα άγγιγμα και κατοπτρισμός με ένα άγγιγμα

Για να ξεκινήσει ασύρματα η μετάδοση μουσικής, απλώς ακουμπήστε το NFC smartphone ή το tablet σας στο δέκτη STR-DN1060 για ασύρματη σύνδεση. Με το συνδυασμό της σύνδεσης Bluetooth® και NFC με ένα άγγιγμα, μπορείτε να απολαμβάνετε "ακρόαση με ένα άγγιγμα" για τη μουσική που αναπαράγεται στο smartphone ή το tablet σας μέσω του δέκτη STR-DN1060. Ομοίως, ο συνδυασμός της σύνδεσης Wi-Fi® και NFC με ένα άγγιγμα προσφέρει "κατοπτρισμό με ένα άγγιγμα" ή Miracast™, για προβολή βίντεο στο smartphone ή το tablet σας μέσω του ενισχυτή και στην τηλεόραση χωρίς ασύρματο δρομολογητή. Τέλος στις συνδέσεις με μπλεγμένα καλώδια και στις περίπλοκες εγκαταστάσεις. Ακόμη και στις περιπτώσεις όπου το NFC δεν είναι διαθέσιμο, η σύνδεση είναι δυνατή μέσω μη αυτόματης σύζευξης.

Ακούστε μουσική στο άλλο δωμάτιο με την τρίτη ζώνη ακρόασης

Με την τρίτη ζώνη ακρόασης, μπορείτε να συνδέσετε τρία σύνολα ηχείων στο δέκτη STR-DN1060 και να απολαύσετε την ίδια έξοδο ήχου σε τρία δωμάτια. Ο δέκτης μπορεί επίσης να ελέγχει ταυτόχρονα δύο ξεχωριστές εισόδους πηγής. Επιλέξτε ποιο σήμα στέλνεται σε κάθε ζώνη ακρόασης, για να μπορείτε να παρακολουθείτε DVD στο σαλόνι σας και ταυτόχρονα να ακούτε ένα CD στο διπλανό δωμάτιο.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Με δύο θύρες MHL, μπορείτε να κάνετε αναπαραγωγή μουσικής, φωτογραφιών και βιντεοκλίπ HD κατά τη φόρτιση

Ο δέκτης STR-DN1060 είναι έτοιμος για χρήση με smartphone. Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες και τα βιντεοκλίπ HD στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τηλεφώνου, όπως το Facebook®, το Twitter™, το YouTube™ και το Google Maps. Μπορείτε να κάνετε αναπαραγωγή μουσικών κομματιών MP3 μέσω του δέκτη. Ένα μόνο λεπτό καλώδιο συνδέει το δέκτη STR-DN1060 κατά τη φόρτιση της μπαταρίας του τηλεφώνου. Το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης και του STR μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του smartphone με δυνατότητα MHL. Χάρη σε μια επιπλέον υποδοχή MHL στο πίσω μέρος, μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα προϊόντα όπως το Roku.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Απελευθερώστε τη μουσική σας με την ακρόαση σε πολλά δωμάτια

Γεμίστε το σπίτι σας με τον ήχο των αγαπημένων σας κομματιών, χάρη στην ακρόαση σε πολλά δωμάτια. Η λειτουργία ακρόασης σε πολλά δωμάτια περιλαμβάνει λειτουργίες όπως η Party, για να ακούτε την ίδια μουσική ταυτόχρονα από πολλά ηχεία, και η Personal, για να ακούτε διαφορετική μουσική με πολλά ηχεία.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Απολαύστε όλη τη μουσική σας με το SongPal

Κατεβάστε το SongPal στο smartphone ή το tablet και αποκτήστε τον έλεγχο της μουσικής συλλογής σας. Συνδεθείτε μέσω Bluetooth® ή Wi-Fi® και αποκτήστε εύκολη πρόσβαση σε όλα τα αγαπημένα σας κομμάτια, είτε βρίσκονται σε υπολογιστή, είτε σε διακομιστή είτε σε κάποια διαδικτυακή υπηρεσία μουσικής. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προσαρμογή ρυθμίσεων ήχου, για να απολαμβάνετε εκπληκτικό, ισορροπημένο ήχο και να ελέγχετε τη μετάδοση σε πολλά δωμάτια.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Ο έλεγχος είναι παιχνιδάκι χάρη στο γραφικό περιβάλλον χρήσης

Μπορείτε να πλοηγηθείτε εύκολα στις ρυθμίσεις του δέκτη, χάρη στο έξυπνο αρχικό μενού. Ελέγξτε τι παρακολουθείτε, εντοπίστε ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες και επιλέξτε πώς θέλετε να ακούτε με προρρυθμισμένες λειτουργίες ήχου.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Νέο ολοκληρωμένο κύκλωμα έντασης προενίσχυσης 

Ο νέος προενισχυτής IC CXD90035 για το δέκτη STR-DN1060 διαχωρίζει τελείως τη γείωση στο ολοκληρωμένο κύκλωμα και τη μεταφέρει εκτός του ολοκληρωμένου κυκλώματος. Ως αποτέλεσμα, εξαλείφονται οι παρεμβολές μεταξύ κάθε σταδίου, επιτρέποντας στην ενίσχυση υψηλής σταθερότητας να παρέχει ήχο υψηλής ποιότητας με πλούσιες χαμηλές συχνότητες. Επίσης, ο νέος σχεδιασμός του εσωτερικού κυκλώματος ενίσχυσης βελτιώνει τις επιπλέον ιδιότητες και μειώνει την παραμόρφωση, για ήχο με πιο ανοιχτή και αιθέρια αίσθηση.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Ενισχυτής ισχύος

Ο δέκτης STR-DN1060 παρέχει βελτιωμένη σταθερότητα κατασκευής, για καλύτερο ήχο μέσω της διαδρομής του αναλογικού σήματος. Αυτό το κύκλωμα βρίσκεται σε μια πλακέτα από γυαλί και εποξειδική ρητίνη, για μεγαλύτερη ταχύτητα και ισχύ.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Αεροστεγώς τοποθετημένος, τύπου θορύβου χαμηλής τάσης, κρυσταλλικός ταλαντωτής υψηλής ακρίβειας

Για όλους τους χρονιστές για πηγές ήχου HDMI, ένας νέος αεροστεγώς τοποθετημένος, τύπου χαμηλού θορύβου, κρυσταλλικός ταλαντωτής υψηλής ακρίβειας, επιτυγχάνει μείωση σε ποσοστό 40% του θορύβου φάσης σε σύγκριση με τους προηγούμενους τυπικούς κρυσταλλικούς ταλαντωτές. Είναι αρκετά ισχυρός ώστε να διατηρεί επαφή, χάρη στην ιδιότητά του να προσκολλάται στο χαλαζία, ακόμη και σε ισχυρούς μηχανικούς κραδασμούς. Ο θόρυβος σήματος χρονισμού μειώνεται δραστικά με αυτήν τη μέθοδο, με αποτέλεσμα πιο καθαρό ηχητικό πεδίο με πλούσια και βαθιά μπάσα.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Κύκλωμα εξάλειψης θορύβου

Για το δέκτη STR-DN1060, για όλες τις πηγές ψηφιακού ήχου χρησιμοποιείται ένα κύκλωμα εξάλειψης θορύβου τύπου ES. Πρόκειται για ένα συνδυασμό προσεκτικά συντονισμένων αναλογικών και ψηφιακών κυκλωμάτων PLL. Σε αντίθεση με τη συμβατική μέθοδο, η τιμή-στόχος δεν είναι ο κύριος χρονιστής εισόδου, αλλά η αναφορά χρονισμού ενός κρυσταλλικού ταλαντωτή υψηλής ακρίβειας. Αυτό το αναλογικό PLL διαθέτει υψηλή συχνότητα αποκοπής, η οποία ακολουθεί το θόρυβο με χαμηλή αναφορά χρονισμού. Επιπλέον, το κύκλωμα διαθέτει επίσης ένα ψηφιακό PLL. Η σύγκριση του κύριου χρονιστή εισόδου και του VCO γίνεται από αυτό το ψηφιακό PLL.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Τυπική αναλογική τροφοδοσία ρεύματος

Η τάση της διαδρομής τροφοδοσίας-γείωσης γύρω από τη συσκευή ρυθμίζεται τοπικά, ώστε να διασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση των στοιχείων υψηλής συχνότητας, μειώνοντας έτσι την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από το κύκλωμα και διατηρώντας τη διαδρομή του αναλογικού σήματος και το κύκλωμα του ενισχυτή χωρίς θόρυβο. Αυτός ο σχεδιασμός βελτιώνει το λόγο σήματος προς θόρυβο των σημάτων ψηφιακού ήχου και βίντεο, ώστε ο ήχος χαμηλής συχνότητας να είναι πιο ευκρινής, με μεγαλύτερη καθαρότητα και ρεαλισμό.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Συντονισμένα ηλεκτρικά εξαρτήματα της Sony

Για την κεντρική τροφοδοσία ρεύματος χρησιμοποιούνται μεγάλοι προσαρμοσμένοι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές φραγμού. Σε όλες τις διαδρομές αναλογικού σήματος χρησιμοποιούνται επιλεγμένες αντιστάσεις ηχητικού βαθμού. Σε επιλεγμένες εξαιρετικά σημαντικές τοποθεσίες χρησιμοποιούνται μεγάλες αντιστάσεις σε συνδυασμό με τον αρχικό τύπο. Το μεγαλύτερο σώμα παρέχει μικρότερη απόκλιση σύνθετης αντίστασης από οποιαδήποτε θερμική επίπτωση που προκαλείται από τη ροή του ρεύματος. Με τον τρόπο αυτό, ο ενισχυτής επιτυγχάνει μεγαλύτερο βαθμό απεικόνισης ήχου.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Κορυφαία κατασκευή για βέλτιστο ήχο

Για βέλτιστη απόδοση ήχου και εικόνας, ο δέκτης STR-DN1060 διαθέτει εξαρτήματα και σχεδίαση κορυφαίας ποιότητας. Στο ανθεκτικό χαλύβδινο περίβλημα έχει χρησιμοποιηθεί σχεδίαση πλαισίου και δοκών που μειώνει την εξωτερική πίεση των ηχείων, για να απολαμβάνετε πιο εστιασμένο ήχο. Και οι τέσσερις γωνίες είναι ανάγλυφες, ώστε να στηρίζουν καλύτερα το βάρος του μετασχηματιστή και της ψήκτρας. Ο σχεδιασμός απαγωγής θερμότητας μεγιστοποιεί την εισαγωγή αέρα στο κύκλωμα του ενισχυτή, ώστε να αντέχει στην ανεπιθύμητη πίεση ήχου. Ο συνδυασμός όλων αυτών των στοιχείων προσφέρει πανίσχυρο, βελτιωμένο ήχο.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Μετασχηματιστής μεγάλης χωρητικότητας

Με τη διαδικασία βερνικώματος εν κενώ επιτυγχάνεται επίπεδο και ομοιόμορφο βερνίκωμα στην εσωτερική καλωδίωση για το μετασχηματιστή. Η προσθήκη ενός χάλκινου δακτυλίου μικρού μήκους και ενός χαλύβδινου ιμάντα προστασίας από βόμβο γύρω από το πηνίο και τον πυρήνα εμποδίζει τη διαρροή θορύβου. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η πλούσια αναπαραγωγή των μπάσων και η ακριβής αναπαραγωγή της λεπτομέρειας εικόνας, καθώς και η οδήγηση με πιο ισχυρά μπάσα και χαμηλότερη συχνότητα. Το επίπεδο της λεπτομέρειας παρέχει ακουστικά μπάσα και φωνητικά μεγαλύτερης ακρίβειας, προσφέροντας μια νέα αίσθηση καθαρότητας με το χώρο.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Σχεδιασμός απαγωγής θερμότητας 

Από τη μελέτη του σχήματος του πτερυγίου και τον έλεγχο της ομοιομορφίας, μπορεί να επιτευχθεί ικανοποιητικός και σταθερός ήχος. Το κύκλωμα ενισχυτή μπορεί να αντέχει περισσότερο στην ανεπιθύμητη ηχητική πίεση.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Πλακέτα ψηφιακού κυκλώματος 

Η πλακέτα κυκλώματος για το ψηφιακό στάδιο ασφαλίζεται με ανθεκτικά μεταλλικά πλαίσια, για την προστασία του κυκλώματος από την πίεση ήχου από τα ηχεία. Αυτό το στήριγμα απαγωγής θερμότητας αναλαμβάνει τη θωράκιση του ψηφιακού κυκλώματος από ανεπιθύμητη ακτινοβολία και θωρακίζει το κύκλωμα υψηλής σύνθετης αντίστασης στο κύριο σώμα από περιττό θόρυβο, για καθαρότερη ποιότητα ήχου.

Δέκτης AV Home Cinema 7.2 καναλιών | STR-DN1060: εικόνα

Συγκολλήσεις ES δεύτερης γενιάς

Η πολυετής εμπειρία σχεδιασμού ήχου και οι συνεχείς έλεγχοι ήχου της Sony έχουν συμβάλει στη δημιουργία συγκολλήσεων ποιότητας ήχου ES. Η βάση κασσίτερου υψηλής καθαρότητας αναμειγνύεται με μικρές ποσότητες ειδικά επιλεγμένων μεταλλικών στοιχείων, για τη δημιουργία ενός ειδικού κράματος με δυνατότητα παροχής ήχου υψηλής απόκρισης και ομαλότητας.