Εικόνα προϊόντος 1
Εικόνα προϊόντος 2
Εικόνα προϊόντος 3
Εικόνα προϊόντος 4
Λογότυπο G MASTER
Περισσότερα για τους φακούς G Master
Υπερευρυγώνιο ζουμ F2.8 12-24 mm

Στα 12 mm του τελικού εύρους του, αυτός ο φακός ζουμ 12-24 mm με σταθερό διάφραγμα F2.8 προσφέρει εξαιρετικά ευρεία γωνία θέασης. Ο καινοτόμος οπτικός σχεδιασμός σε συνδυασμό με τους προηγμένους γραμμικούς μηχανισμούς XD της Sony προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας G Master σε έναν ελαφρύ φακό που διαθέτει επίσης γρήγορη, ακριβή αυτόματη εστίαση, ομαλό έλεγχο και αξιοπιστία.

Φακός ζουμ G Master με εξαιρετικά ευρύ, μεγάλο διάφραγμα

Δείτε το βίντεο

Συλλογή φωτογραφιών με φακό FE 12-24 mm F2.8 GM
Φωτεινό μέγιστο διάφραγμα F2.8 από 12 mm έως 24 mm

Η εξαιρετικά ευρεία γωνία θέασης 12 mm που είναι διαθέσιμη σε αυτόν τον ευέλικτης χρήσης φακό καθιστά δυνατή την έμφαση στην απόσταση και τη δημιουργία δυναμικών προοπτικών πέρα από το ανθρώπινο οπτικό πεδίο. Διευρύνετε την καλλιτεχνική σας παλέτα με καθηλωτικές εικόνες μεγάλου βάθους.

Δείγμα εικόνας που έχει τραβηχτεί με φακό SEL1224GM
Οπτική πρωτοπορία με τα μεγαλύτερα οπτικά στοιχεία XA σε φακό της σειράς α

Τα τρία οπτικά στοιχεία XA (extreme aspherical), συμπεριλαμβανομένου και του μεγαλύτερου που υπάρχει, συνδυάζονται με ένα ασφαιρικό στοιχείο σε μια πρωτοποριακή οπτική σχεδίαση επιτυγχάνοντας εντυπωσιακή ανάλυση G Master σε όλη την εικόνα. Δύο γυάλινα στοιχεία Super ED (Extra-low Dispersion) και τρία γυάλινα στοιχεία ED μειώνουν τη χρωματική απόκλιση, ενώ παράλληλα η νέα επίστρωση Nano AR Coating II ελαχιστοποιεί την αντανάκλαση και τα είδωλα για καθαρές λήψεις.

Δείγμα εικόνας που έχει τραβηχτεί με φακό SEL1224GM
Σταθερή φωτεινότητα F2.8

Το ζουμ 12-24 mm με σταθερό μέγιστο διάφραγμα F2.8 είναι ιδανικό για λήψεις νυχτερινών σκηνών, έναστρων ουρανών και άλλων θεμάτων χαμηλού φωτισμού σε χαμηλές τιμές ευαισθησίας, χωρίς να είναι αναγκαία η χρήση εξαιρετικά χαμηλών ταχυτήτων κλείστρου.

Εικόνα αριστερής πλευράς προϊόντος με το σώμα συνδεδεμένο
Εξαιρετικά ευρείες γωνίες και μεγάλο διάφραγμα σε ένα μικρό, ελαφρύ ζουμ

Προηγμένη οπτική σχεδίαση με τέσσερα ασφαιρικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων τριών τύπων XA, και μηχανική σχεδίαση με αυθεντικούς γραμμικούς μηχανισμούς XD της Sony σε ένα μικρό, ελαφρύ, σταθερό ζουμ F2.8 12-24 mm που αποδίδει εκπληκτική ποιότητα εικόνας. Εκτός από ιδανική επιλογή για τοπία, νυχτερινές σκηνές και αρχιτεκτονικά κτίρια, ο φακός αυτός προσφέρει επιπλέον φορητότητα για φωτογράφους αθλητικών γεγονότων που προγραματοποιούν υπερευρυγώνιες λήψεις.

Δείγμα εικόνας που έχει τραβηχτεί με φακό SEL1224GM
Γραμμικοί μηχανισμοί XD για ταχεία, ακριβή AF/παρακολούθηση

Τέσσερις γραμμικοί μηχανισμοί XD, δύο για κάθε στοιχείο εστίασης του φακού, παρέχουν ταχεία, ακριβή εστίαση AF και παρακολούθηση, αξιοποιώντας πλήρως την ταχύτητα των μηχανών α υψηλής απόδοσης. Νέοι αλγόριθμοι ελέγχου μεγιστοποιούν την απόκριση του συστήματος των γραμμικών μηχανισμών XD, επιτυγχάνοντας άψογο συγχρονισμό μεταξύ των ομάδων εστίασης. Επίσης είναι αθόρυβοι, με ελάχιστους κραδασμούς.

Εικόνα προϊόντος με τον διακόπτη λειτουργίας εστίασης και απεικόνιση της ανθεκτικής σε σκόνη και υγρασία σχεδίασης
Έλεγχος και αξιοπιστία για επαγγελματικές εφαρμογές

Ο φακός διαθέτει κουμπί διατήρησης της εστίασης, διακόπτη λειτουργίας εστίασης, δακτύλιους ζουμ και εστίασης και άλλα στοιχεία ελέγχου, σχεδιασμένα για εύκολο και ομαλό χειρισμό. Στο κουμπί διατήρησης της εστίασης μπορούν να αντιστοιχιστούν άλλες λειτουργίες, από το μενού στο σώμα της μηχανής. Η επίστρωση φθορίου του μπροστινού στοιχείου και η ανθεκτική σε σκόνη και υγρασία σχεδίαση εξασφαλίζουν υψηλή αξιοπιστία σε δύσκολες συνθήκες.

Απεικόνιση διαμόρφωσης φακού
Διαμόρφωση φακού

Η σειρά φακών G Master Series ανεβάζουν την απεικόνιση και την έκφραση σε πρωτόγνωρα επίπεδα, συνδυάζοντας εξαιρετικά υψηλή ανάλυση και ομαλή αποεστίαση φόντου.
[1] Υπερβολικά ασφαιρικός φακός (ΧΑ) [2] Ασφαιρικός φακός [3] Γυαλί Super ED [4] Γυαλί ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς)

Συνάρτηση μεταφοράς διαμόρφωσης του φακού SEL1224GM
Συνάρτηση MTF

Η συνάρτηση MTF (Modulation Transfer Function) εκφράζει τον βαθμό αποτύπωσης λεπτομερειών του φακού μετρώντας τον βαθμό αντίθεσης ανάμεσα στις λεπτές γραμμές.
[1] Στα 12 mm / Μέγ. διάφραγμα [2] Στα 12 mm / Διάφραγμα F8
[3] Στα 24 mm / Μέγ. διάφραγμα [4] Στα 24 mm / Διάφραγμα F8
[5] Αντίθεση (%) [6] Απόσταση από το οπτικό κέντρο φακού (mm)
[7] Χωρική συχνότητα [8] 10 ζεύγη γραμμών / mm [9] 30 ζεύγη γραμμών / mm
[10] Τιμές ακτίνας [11] Τιμές εφαπτομένης

Κοντινή λήψη της FX6 που χρησιμοποιείται για γύρισμα
Πλεονεκτήματα των φακών Sony για λήψη βίντεο

Μάθετε τα τέσσερα μοναδικά πλεονεκτήματα από τη χρήση φακών E-mount της Sony για λήψη βίντεο. Ο συνδυασμός των φακών και καμερών Sony θα βελτιώσει την εμπειρία σας στη δημιουργία βίντεο.

Στοιχεία ελέγχου φακού

1. Δακτύλιος εστίασης / 2. Κουμπί διατήρησης της εστίασης / 3. Δακτύλιος ζουμ / 4. Διακόπτης λειτουργίας εστίασης

Συμβατότητα FE 12-24 mm F2.8 GM

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τις λεπτομέρειες συμβατότητας φακού/σώματος.

Προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

  • Κορυφαίος υπερευρυγώνιος φακός ζουμ σειράς G Master

  • Ο γραμμικός μηχανισμός XD προσφέρει εξαιρετική απόκριση και μειωμένους κραδασμούς για γρήγορη, αθόρυβη αυτόματη εστίαση ακριβείας.

  • Ο φακός διαθέτει τρία στοιχεία XA, ασφαιρικό φακό, δύο γυάλινα στοιχεία Super ED και τρία γυάλινα στοιχεία ED για υψηλή ανάλυση σε όλο το εύρος ζουμ

  • Η επίστρωση Nano AR Coating II της Sony για εξάλειψη αντανακλάσεων και ειδώλων

  • Το κουμπί διατήρησης της εστίασης και άλλες δυνατότητες υποστηρίζουν τις ανάγκες της επαγγελματικής λήψης

Ελάχιστη απόσταση εστίασης
0,28 m (0,92 ft)
Μέγιστος λόγος μεγέθυνσης (x)
0,14
Διάμετρος φίλτρου (mm)
-
Βάρος
847 g (29,9 oz.)

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται:

Μπροστινό κάλυμμα φακού: Παρέχεται, Πίσω κάλυμμα φακού: ALC-R1EM, Θήκη: Ναι (μαλακή θήκη μεταφοράς), Πρότυπο φίλτρου

Η Sony δεσμεύεται να παρέχει προϊόντα, υπηρεσίες και περιεχόμενο για μοναδικές εμπειρίες, αλλά, παράλληλα, προσπαθεί να πετύχει τον στόχο της για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα κατά τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες Μάθετε περισσότερα για τη Sony και το περιβάλλον

Κριτικές και βραβεία

Δηλώσεις χρηστών