Η Sony και το περιβάλλον

Προσπαθούμε να πετύχουμε μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Οικολογικές λειτουργίες στα προϊόντα Sony

Στη Sony, καταβάλλουμε συνεχώς κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσουμε τις αρνητικές επιδράσεις της ευρείας γκάμας των προϊόντων μας στο περιβάλλον. Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών είναι φανερό από τα μικρά, ελαφριά και ενεργειακά αποδοτικά σχέδιά μας που μειώνουν την κατασπατάληση πόρων και την κατανάλωση ρεύματος, καθώς και από τη δέσμευσή μας για χρήση ανακυκλωμένων υλικών. 

Νέα συσκευασία για τον aibo από ανακυκλωμένα υλικά

Ένα καινοτόμο είδος συσκευασίας γεννιέται. Ο Aibo καταφθάνει τυλιγμένος καλά και προστατευμένος από τις φθορές, σε συσκευασία από τσόχα κατασκευασμένη από 50% ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια PET (τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο).

Δείτε περισσότερα προϊόντα της Sony με οικολογικές λειτουργίες

Τεχνολογία Sony φιλική προς το περιβάλλον

Στη Sony, επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην ανάπτυξη τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον ώστε να μειώσουμε την αρνητική επίδραση στο περιβάλλον.

Μειώνουμε το αποτύπωμα παραγωγής

Στην Ιαπωνία και σε ολόκληρο τον κόσμο, η Sony έχει αναλάβει πρωτοβουλίες υπέρ του περιβάλλοντος αναφορικά με την απόδοση των προϊόντων της, αλλά και με τους πολλούς τρόπους παραγωγής τους.

Δείτε περισσότερα προϊόντα της Sony με οικολογικές λειτουργίες

Περιβαλλοντικές δραστηριότητες Sony σε όλο τον κόσμο

Κάθε εταιρεία του ομίλου Sony σε όλο τον κόσμο συμμετέχει σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες για την τοπική κοινότητα.

Αναζητώντας έναν νέο τρόπο καινοτομίας

Πρωτοπορία στην παγκόσμια εξέλιξη χωρίς ίχνη

Η Sony εστιάζει σε λειτουργικές καινοτομίες που ευνοούν την αλλαγή στον πλανήτη. Το 2017 η αυξανόμενη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας της Sony μείωσε το περιβαλλοντικό της αντίκτυπο σε ποσοστό ανάλογο με την ετήσια εκπομπή CO2 από πάνω από 16.000 ιαπωνικά νοικοκυριά.

Εικόνα για "Προστατεύουμε την ομορφιά της φύσης και ανοίγουμε δρόμους για τα αποδημητικά πτηνά"

Ασία-Ειρηνικός

Προστατεύουμε την ομορφιά της φύσης και ανοίγουμε δρόμους για τα αποδημητικά πτηνά

Εικόνα για το "Πιστοποιητικό προστασίας άγριας ζωής "Wildlife Habitat Certification" στο Σαν Ντιέγκο"

Βόρεια Αμερική

Πιστοποιητικό προστασίας άγριας ζωής "Wildlife Habitat Certification" στο Σαν Ντιέγκο

Εικόνα "Η διάλεξη World of Biodiversity του Κενιτσίρο Μότζι συνοδεύει τον διαγωνισμό φωτογραφίας φύσης και έμβιων όντων"

Ιαπωνία

Η διάλεξη "World of Biodiversity" (Ο κόσμος της βιοποικιλότητας) του νευροεπιστήμονα Κενιτσίρο Μότζι συνοδεύει τον διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τη φύση και τα έμβια όντα

Εικόνα για το "Εκδήλωση για τη βιοποικιλότητα με εστίαση στις μέλισσες, σε συνεργασία με 2 ΜΚΟ"

Ευρώπη

Εκδήλωση για τη βιοποικιλότητα με εστίαση στις μέλισσες, σε συνεργασία με 2 ΜΚΟ

Εικόνα για το "Δράσεις ημέρας περιβάλλοντος στην Κίνα και εντατικοποίηση ενημέρωσης μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης"

Κίνα

Δράσεις παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος στην Κίνα και εντατικοποίηση της ενημέρωσης, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Εικόνα "Η Sony Inter-American, S.A. έδωσε το παρόν στην εκδήλωση για την προστασία της βιοποικιλότητας Festi Harpia το 2017"

Λατινική Αμερική

η Sony Inter-American, S.A., συμμετέχει ξανά στη διοργάνωση "Festi Harpia" 2018, επισημαίνοντας την εξέχουσα σημασία της βιοποικιλότητας.

Βίντεο περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων Sony

Προστασία περιοχών ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα - Ιαπωνία

Ο δορυφόρος Kunisaki του Τεχνολογικού Κέντρου Oita της Sony Semiconductor Manufacturing Corporation συμμετέχει στον καθαρισμό της παραλίας Kurotsuzaki εδώ και μια εικοσαετία. Μετά από δεκαετίες απουσίας, το 2009 οι απειλούμενες θαλάσσιες χελώνες καρέτα καρέτα επέστρεψαν για να γεννήσουν τα αυγά τους και έκτοτε συνεχίζουν να επιστρέφουν στην παραλία κάθε χρόνο.

Μήνυμα από το Διευθύνοντα Σύμβουλο

Επιταχύνουμε τις περιβαλλοντικές μας πρωτοβουλίες καθώς περνάμε στο επόμενο στάδιο

Οι περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως τη Sony, σε αυτήν την εποχή στην οποία ο σεβασμός μιας εταιρείας προς το περιβάλλον είναι ένα από τα πρότυπα επιλογής για τους πελάτες κατά την αγορά προϊόντων.

Στη Sony συνεχίζουμε την προώθηση των δραστηριοτήτων για το περιβάλλον με βάση το σχέδιο "Road to Zero", το οποίο στοχεύει στην επίτευξη μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Για να επιταχύνουμε τις δραστηριότητες αυτές, καθορίσαμε τους περιβαλλοντικούς μας στόχους "Green Management 2020" (έτος επίτευξης: οικονομικό έτος 2020). Καθώς προχωράμε προς την επίτευξή τους, ολόκληρος ο όμιλος, μαζί και ο τομέας ψυχαγωγίας και ο τομέας ηλεκτρονικών συστημάτων, θα χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα επιμέρους δυνατά του σημεία κατά την εκτέλεση αυτών των δραστηριοτήτων.

Ο όμιλος Sony έχει πλέον περάσει στο επόμενο στάδιο των περιβαλλοντικών του δραστηριοτήτων. Στη Sony έχουμε δεσμευτεί όχι μόνο για προϊόντα, υπηρεσίες που προσφέρουν συναρπαστικές εμπειρίες χρήστη, αλλά και, μέσω του περιβαλλοντικού μας προγράμματος "Road to Zero", για την επίτευξη μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Υπογραφή του Kenichiro Yoshida

Kenichiro Yoshida

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Εταιρικός Εκπρόσωπος, Sony Corporation

Ρυθμιστικές και άλλες πληροφορίες για τη χώρα σας

Ενημερωθείτε σχετικά με τις ρυθμιστικές πληροφορίες της χώρας σας που αφορούν τα προϊόντα της Sony.