FE 135mm F1.8 GM

Πλήρεις προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

SEL135F18GM

Ενδεικτικά από

2.060,00 €

Προδιαγραφές φακού

Βάση
Sony E-mount
Φορμά
Πλήρες καρέ 35 mm
Εστιακή απόσταση (mm)
135
Εστιακή απόσταση αντίστοιχη 35mm (APS-C)
202,5
Ομάδες/στοιχεία φακού
10-13
Γωνία θέασης (35mm)
18゚
Γωνία θέασης (APS-C)
12゚
Μέγιστο διάφραγμα (F)
1,8
Ελάχιστη τιμή διαφράγματος (F)
22
Λεπίδες διαφράγματος
11
Κυκλικό διάφραγμα
Ναι
Ελάχιστη απόσταση εστίασης
0,7 m (2,3 ft)
Μέγιστος λόγος μεγέθυνσης (x)
0,25
Διάμετρος φίλτρου (mm)
82
Σταθεροποίηση εικόνας (Steadyshot)
- (έχει ενσωματωθεί)
Γωνία θέασης (APS-C)
Ασυμβατότητα
Συμβατότητα τηλεμετατροπέα (x2.0)
Ασυμβατότητα
Τύπος καλύμματος
Στρογγυλό σχήμα, τύπου μπαγιονέτ

Μέγεθος και βάρος

Διαστάσεις (Β x Μ)
89,5 x 127 mm (3-5/8 x 5 ίντσες)
Βάρος
950 g (33,6 oz)

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται

  • Κάλυμμα (μοντέλο): ALC-SH156
  • Κάλυμμα φακού εμπρός: ALC-F82S
  • Κάλυμμα φακού πίσω: ALC-R1EM
  • Θήκη
Placeholder

Χαρακτηριστικά

FE 135mm F1.8 GM: εικόνα

Σταθερός φακός 135 mm F1,8 με εξαιρετική ανάλυση, αποεστίαση φόντου (bokeh) και αυτόματη εστίαση

H εφαρμογή της πιο προηγμένης οπτικής τεχνολογίας της Sony δημιούργησε έναν σταθερό τηλεφακό μεγάλου διαφράγματος, με εκπληκτική ανάλυση, ακόμα και σε F1,8, και την εξαιρετική αποεστίαση φόντου που χαρακτηρίζει τη σειρά G Master.

FE 135mm F1.8 GM: εικόνα

Τα στοιχεία XA και Super ED προσφέρουν υψηλή ανάλυση ακόμα και σε διάφραγμα F1,8

Τα γυάλινα στοιχεία XA (υπερβολικά ασφαιρικά), Super ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) και ED, διατεταγμένα με ακρίβεια στην προηγμένη οπτική σχεδίαση, διορθώνουν την απόκλιση, ενώ η μεταβλητή εστίαση σε συνδυασμό με τις διορθώσεις απόκλισης διασφαλίζει τη διατήρηση της υψηλότερης δυνατής ανάλυσης σε ολόκληρη την εικόνα και σε κάθε εύρος εστίασης.

Μάθετε περισσότερα

FE 135mm F1.8 GM: εικόνα

Εντυπωσιακή, όμορφη, φυσική αποεστίαση φόντου (bokeh)

Η εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια επιφάνειας των στοιχείων XA, ο σχολαστικός έλεγχος της σφαιρικής απόκλισης στα στάδια τόσο της σχεδίασης όσο και της παραγωγής, και το κυκλικό διάφραγμα 11 λεπίδων συνδυάζονται για να δημιουργήσουν την εντυπωσιακά απαλή, καλαίσθητη αποεστίαση φόντου (bokeh) της σειράς G Master, που μεγιστοποιεί τις δημιουργικές δυνατότητες του ρηχού βάθους πεδίου που διαθέτει αυτός ο φακός 135 mm με F1,8.

Μάθετε περισσότερα

FE 135mm F1.8 GM: εικόνα

Τα γυάλινα στοιχεία ED ελέγχουν τις χρωματικές αποκλίσεις

Το γυάλινο στοιχείο Super ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) και το γυάλινο στοιχείο ED είναι στρατηγικά τοποθετημένα για να αντισταθμίζουν την αξονική χρωματική απόκλιση που συχνά αποτελεί πρόβλημα στους τηλεφακούς μεγάλου διαφράγματος, πετυχαίνοντας εντυπωσιακή ευκρίνεια. Εκτός από τη βελτίωση της ανάλυσης, αυτή η διάταξη ελαχιστοποιεί τη χρωματική απόκλιση που μπορεί να εμφανιστεί στην αποεστίαση φόντου και προσκηνίου.

Μάθετε περισσότερα

Επεξηγηματική απεικόνιση της αντιανακλαστικής επίστρωσης νανοκρυστάλλων

Η αντιανακλαστική επίστρωση νανοκρυστάλλων βελτιώνει την αποτροπή αναλαμπών

Η αυθεντική τεχνολογία αντιανακλαστικής επίστρωσης νανοκρυστάλλων της Sony αποτελεί αποτελεσματική λύση, καθώς αποτρέπει τις εσωτερικές αντανακλάσεις που μπορεί να προκαλέσουν λάμψεις και είδωλα. Έτσι, επιτυγχάνεται η ιδανική αντίθεση και ευκρίνεια σε όσο το δυνατόν περισσότερες συνθήκες λήψης. (1. Αντιανακλαστική επίστρωση νανοκρυστάλλων / 2. Γυαλί / 3. Μεταδιδόμενο φως)

Μάθετε περισσότερα

FE 135mm F1.8 GM: εικόνα

Οι γραμμικοί μηχανισμοί XD στο εμπρός και πίσω μέρος προσφέρουν γρήγορη, αθόρυβη αυτόματη εστίαση ακριβείας

Οι πρωτοποριακοί γραμμικοί μηχανισμοί XD (ισχυρής δυναμικής) της Sony προσφέρουν σταθερή εστίαση σε κινούμενα θέματα πορτραίτων, καλλιτέχνες επί σκηνής και άλλα δυναμικά θέματα, με εντυπωσιακή ταχύτητα, ακρίβεια και αξιοπιστία, αλλά και αθόρυβο έλεγχο αυτόματης εστίασης, με μειωμένους κραδασμούς.

Μάθετε περισσότερα

FE 135mm F1.8 GM: εικόνα

Ανθεκτικό, ελαφρύ κράμα μαγνησίου

Το περίβλημα του σώματος του φακού είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό, ελαφρύ κράμα μαγνησίου. Η σκληρότητα του κράματος βοηθάει στη διατήρηση της βέλτιστης οπτικής ακρίβειας και αξιοπιστίας, ενώ το μικρό βάρος κάνει τον φακό πιο ελαφρύ.

FE 135mm F1.8 GM: εικόνα

Χάρη στην αντοχή στη σκόνη και την υγρασία, η αξιοπιστία διατηρείται ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες

Η σχεδίαση για αντοχή στη σκόνη και την υγρασία προσφέρει την απαιτούμενη προστασία για αξιόπιστη λειτουργία σε δύσκολες εξωτερικές συνθήκες.

Μάθετε περισσότερα

FE 135mm F1.8 GM: εικόνα

Εξαιρετική απόκριση και έλεγχος ακριβείας γραμμικής εστίασης

Ο δακτύλιος εστίασης με μη αυτόματη εστίαση γραμμικής απόκρισης προσφέρει έλεγχο ακριβείας και άμεση απόκριση κατά τη μη αυτόματη εστίαση σε φωτογραφίες και ταινίες. Η εστίαση ανταποκρίνεται γραμμικά στην περιστροφή του δακτύλου εστίασης, έτσι η κάμερα ακολουθεί τις κινήσεις του χειριστή, όπως περίπου στα συστήματα μηχανικής ζεύξης.

Μάθετε περισσότερα

FE 135mm F1.8 GM: εικόνα

Προσαρμόσιμα κουμπιά διατήρησης της εστίασης πλάι και επάνω

Τα προσαρμόσιμα κουμπιά διατήρησης της εστίασης βρίσκονται στις πλαϊνές και επάνω επιφάνειες του φακού, για εύκολη πρόσβαση και άνετο χειρισμό κατά τις λήψεις με οριζόντιο ή κάθετο προσανατολισμό και σχεδόν από κάθε γωνία. Η αυτόματη εστίαση και άλλες λειτουργίες μπορούν να αντιστοιχιστούν στα κουμπιά διατήρησης της εστίασης, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Μάθετε περισσότερα

FE 135mm F1.8 GM: εικόνα

Περιορισμός εύρους εστίασης

Ο διακόπτης περιορισμού εύρους εστίασης (∞ ~ 1,5 m / 2 m ~ 0,7 m) προσφέρει τη δυνατότητα περιορισμού της λειτουργίας αυτόματης εστίασης σε ένα προκαθορισμένο εύρος, μεγιστοποιώντας την ταχύτητα αυτόματης εστίασης και αποφεύγοντας την εστίαση σε ανεπιθύμητα αντικείμενα. Η ρύθμιση Far [Μακριά] (∞ ~ 1,5 m) καλύπτει μεσαία πορτραίτα, πορτραίτα με κεφάλι-ώμους, καθώς και πορτραίτα πλήρους ύψους, ενώ η ρύθμιση Near [Κοντά] (2 m ~ 0,7 m) είναι ιδανική για κοντινά στο πρόσωπο ή εξαιρετικά κοντινά σε λεπτομέρειες.

Μάθετε περισσότερα

FE 135mm F1.8 GM: εικόνα

Εμπρός στοιχείο με επίστρωση φθορίου

Η επιφάνεια του μπροστινού φακού διαθέτει επίστρωση φθορίου η οποία αποτρέπει την επικόλληση δακτυλικών αποτυπωμάτων, σκόνης, νερού, ελαίων και άλλων ρύπων, ενώ διευκολύνει το καθάρισμα σε περίπτωση που τελικά λερωθεί ο φακός.

Μάθετε περισσότερα

FE 135mm F1.8 GM: εικόνα

Εύκολη κατάργηση κλικ για ταινίες

Ο δακτύλιος διαφράγματος προσφέρει το είδος της αμεσότητας και της απόκρισης που χρειάζονται οι επαγγελματίες για τη φωτογράφιση και τη λήψη βίντεο. Ένας διακόπτης κλικ διαφράγματος επιτρέπει στις θέσεις κλικ του δακτυλίου διαφράγματος να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται κατά περίπτωση. Η ενεργοποίηση των θέσεων κλικ παρέχει χειροκίνητο έλεγχο που μπορεί να διευκολύνει τη μέτρηση του βαθμού προσαρμογής του δακτυλίου μέσω αφής και αποτελεί, επομένως, καλή επιλογή για στατική φωτογραφία. Όταν οι θέσεις κλικ απενεργοποιούνται, ο δακτύλιος διαφράγματος μετακινείται ομαλά και ήσυχα, παρέχοντας απρόσκοπτο και αθόρυβο έλεγχο για κινηματογράφηση.

Μάθετε περισσότερα

FE 135mm F1.8 GM: εικόνα

Ευέλικτος έλεγχος εστίασης με την άκρη των δακτύλων σας

Ο διακόπτης λειτουργίας εστίασης επιτρέπει τη γρήγορη εναλλαγή ανάμεσα στις λειτουργίες AF (αυτόματη εστίαση) και MF (μη αυτόματη εστίαση), για ομαλές λήψεις, χωρίς διακοπές.