FE 14 MM F1.8 GM

Πλήρεις προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

SEL14F18GM

Ενδεικτικά από

1.659,00 €

Προδιαγραφές φακού

Βάση
Sony E-mount
Φορμά
Πλήρες καρέ 35 mm
Εστιακή απόσταση (mm)
14
Εστιακή απόσταση αντίστοιχη 35mm (APS-C)
21
Ομάδες/στοιχεία φακού
11-14
Γωνία θέασης (35mm)
114°
Γωνία θέασης (APS-C)
91°
Μέγιστο διάφραγμα (F)
1,8
Ελάχιστη τιμή διαφράγματος (F)
16
Λεπίδες διαφράγματος
9
Κυκλικό διάφραγμα
Ναι
Ελάχιστη απόσταση εστίασης
0,25 m (0,82 ft)
Μέγιστος λόγος μεγέθυνσης (x)
0,1
Διάμετρος φίλτρου (mm)
-
Σταθεροποίηση εικόνας (Steadyshot)
- (έχει ενσωματωθεί)
Γωνία θέασης (APS-C)
-
Συμβατότητα τηλεμετατροπέα (x2.0)
-
Τύπος καλύμματος
Πεταλοειδές σκίαστρο, ενσωματωμένο

Μέγεθος και βάρος

Διαστάσεις (Β x Μ)
83 × 99,8 mm (3 3/8 × 4 in.)
Βάρος
460 g (16,3 oz.)

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται

  • Μπροστινό κάλυμμα φακού: Παρέχεται
  • Πίσω κάλυμμα φακού: ALC-R1EM
  • Μαλακή θήκη
  • Πρότυπο φίλτρου
Placeholder

Χαρακτηριστικά

Εικόνα εσωτερικού ενός υποστέγου συντήρησης αεροπλάνων, με ανάλυση που δείχνει και την παραμικρή λεπτομέρεια, όπως τον περίπλοκο ατσάλινο σκελετό.

Νέες οπτικές από ένα έργο τέχνης 14 mm F1.8

Αυτός ο ιδιαίτερα ευρυγώνιος φακός μεγάλου διαφράγματος, προσφέρει την ποιότητα G Master, σε πρωτοποριακή σχεδίαση απίστευτα μικρών διαστάσεων. Η κορυφαία τεχνογνωσία στον κλάδο επιτυγχάνει καθηλωτική ανάλυση, μαζί με εντυπωσιακό bokeh, ακόμα και στο μέγιστο διάφραγμα F1.8. Η γρήγορη αυτόματη εστίαση ακριβείας σε απίστευτα ευέλικτο μικρό μέγεθος απελευθερώνει τη δημιουργικότητά σας.

Εικόνα εσωτερικού χώρου μιας μεγάλης βιβλιοθήκης με περίπλοκο ντιζάιν και με πολλές ξύλινες τάβλες στην οροφή, με ανάλυση σε όλο το εύρος της εικόνας.

Εντυπωσιακή ανάλυση ακόμα και με F1.8

Τα δύο στοιχεία XA (εξαιρετικά ασφαιρικά) σε σχεδίαση G Master πετυχαίνουν εξαιρετική ανάλυση σε όλο το εύρος της εικόνας, ακόμα και με μέγιστο διάφραγμα F1.8. Ένα γυάλινο στοιχείο Super ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) και δύο γυάλινα στοιχεία ED ελαχιστοποιούν την επικάλυψη χρωμάτων, ενώ η συνολική προηγμένη οπτική σχεδίαση ελαχιστοποιεί την οβελιαία αντανάκλαση, για ιδανική απόδοση των πηγών φωτός.

Εικόνα του SEL14F18GM σε δεξί χέρι

Φωτεινός, εξαιρετικά ευρύς και απίστευτα μικρός

Τα ασφαιρικά στοιχεία ακριβείας και δύο εξαιρετικά ακριβή στοιχεία XA σε πρωτοποριακή οπτική σχεδίαση G Master συνεργάζονται με δύο προηγμένους γραμμικούς μηχανισμούς XD της Sony, πετυχαίνοντας απίστευτη απόδοση από έναν ιδιαίτερα μικρό φακό με βάρος μόλις 460 γραμμάρια. Πάρτε αυτόν τον φακό μαζί σας παντού και δημιουργήστε μια νέα, δημιουργική οπτική του κόσμου.

Μάθετε περισσότερα για τους φακούς

Φωτογράφιση αστεριών που δείχνει τον γαλαξία πάνω από τη θάλασσα

Υπέροχη απόδοση του νυχτερινού ουρανού

Η προηγμένη οπτική τεχνολογία του μπροστινού στοιχείου XA (υπερβολικά ασφαιρικού) υψηλής καμπύλης ελαχιστοποιεί την οβελιαία αντανάκλαση, κατά τη λήψη του έναστρου ουρανού και άλλων νυχτερινών σκηνών. Το μεγάλο μέγιστο διάφραγμα F1.8 επιτρέπει τη λήψη σε χαμηλό φωτισμό χωρίς να χρειάζεται πολύ χαμηλή ταχύτητα κλείστρου, ενώ οι μικρές διαστάσεις σάς επιτρέπουν να φωτογραφίζετε παντού με ευκολία.

Εικόνα ενός ολόκληρου, γιγαντιαίου κέδρου, σε λήψη από κάτω προς τα επάνω, που δείχνει τον κορμό του δέντρου, τα φύλλα και στο βάθος, το δάσος με ανάλυση

Καθαρό χρώμα, χωρίς θόλωση

Δύο γυάλινα στοιχεία ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) που διορθώνουν αποτελεσματικά τη χρωματική απόκλιση συνδυάζονται με ένα γυάλινο στοιχείο Super ED, για ακόμα καλύτερη αντιστάθμιση χρωμάτων, για εξαιρετική αντίθεση και απόδοση ακριβείας σε όλη την επιφάνεια της εικόνας.

Μάθετε περισσότερα για το γυαλί Super ED

Εικόνα ενός μικρού λουλουδιού σε βράχο στο δάσος, σε εστίαση, με μεγάλη θόλωση μπροστά και πίσω.

Μαγευτική, εξαιρετικά ευρεία αποεστίαση φόντου (bokeh)

Χάρη στο κυκλικό διάφραγμα 9 λεπίδων και τη μελετημένη τοποθέτηση των δύο στοιχείων XA, με αυτόν τον μοναδικό εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό μπορείτε να αναδείξετε το θέμα σας με δυναμικά κοντινά, δημιουργώντας υπέροχη αποεστίαση φόντου (bokeh) με βάθος και διευρυμένη οπτική.

Περισσότερα για το κυκλικό διάφραγμα

Εικόνα κερασιάς με τον ήλιο πίσω από τα άνθη σε γωνία θέασης, που δείχνει την απουσία αντανάκλασης και ειδώλων.

Η αντιανακλαστική επίστρωση νανοκρυστάλλων ΙΙ μεγιστοποιεί την ευκρίνεια

Στην εξωτερική φωτογράφηση με εξαιρετικά ευρύ φακό, η θέση του ήλιου μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες αντανακλάσεις και είδωλα. Η αποκλειστική τεχνολογία αντιανακλαστικής επίστρωσης νανοκρυστάλλων ΙΙ της Sony στην επιφάνεια των φακών περιορίζει αποτελεσματικά την αντανάκλαση και τα είδωλα σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Μάθετε για την αντιανακλαστική επίστρωση νανοκρυστάλλων ΙΙ

Εικόνα με πολύχρωμα τακούνια σε εξαιρετικά κοντινή λήψη και το τελείωμα της φούστας σε ελαφριά θόλωση

Δυναμικά κοντινά με όμορφη αποεστίαση φόντου (bokeh)

Το μελετημένο οπτικό σύστημα, με δύο στοιχεία XA και ένα ασφαιρικό, προσφέρει ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,25 m, για να μπορείτε να τραβήξετε δυναμικές κοντινές λήψεις, αξιοποιώντας ταυτόχρονα το μέγιστο διάφραγμα F1.8, για ιδιαίτερα όμορφη αποεστίαση φόντου (bokeh).

Εικόνα προϊόντος που δείχνει δύο γραμμικούς μηχανισμούς XD

Αθόρυβη αυτόματη εστίαση ακριβείας για φωτογραφίες και ταινίες

Δύο γραμμικοί μηχανισμοί XD (extreme dynamic) μετακινούν γρήγορα και με ακρίβεια τις μεγάλες και βαριές ομάδες εστίασης του φακού, για γρήγορη και αθόρυβη αυτόματη εστίαση ακριβείας, αξιοποιώντας στο μέγιστο την ταχύτητα του σώματος των μηχανών E-mount. Η αθόρυβη, χαμηλών κραδασμών αυτόματη εστίαση αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα στη λήψη ταινιών, ενώ το ευέλικτο μικρό μέγεθος και η γρήγορη απόκριση προσφέρουν απεριόριστη καλλιτεχνική ελευθερία.

Μάθετε περισσότερα για τον γραμμικό μηχανισμό XD

Εικόνα προϊόντος που δείχνει τη θέση του κουμπιού Focus Hold σε φακό

Προσαρμόσιμο κουμπί διατήρησης της εστίασης

Στο κουμπί διατήρησης της εστίασης μπορούν να αντιστοιχιστούν διάφορες λειτουργίες από τη διασύνδεση του σώματος της μηχανής, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Για παράδειγμα, αντιστοιχίζοντας τη λειτουργία μεγέθυνσης εστίασης, φέρνετε τον χειρισμό της μεγέθυνσης εστίασης στην άκρη των δακτύλων σας, για μη αυτόματη εστίαση υψηλής ακρίβειας.

Μάθετε περισσότερα για το κουμπί διατήρησης της εστίασης

Εικόνα προϊόντος που δείχνει την περιστροφή του δακτυλίου εστίασης με σύμβολο τόξου

Εύκολος χειρισμός μη αυτόματης εστίασης

Η μη αυτόματη εστίαση γραμμικής απόκρισης διασφαλίζει ότι ο δακτύλιος εστίασης ανταποκρίνεται άμεσα και γραμμικά στους λεπτούς χειρισμούς, κατά τη μη αυτόματη εστίαση. Η εστίαση αλλάζει με την περιστροφή του δακτυλίου εστίασης, με απόκριση παρόμοια με μηχανικού συστήματος. Ο έλεγχος είναι άμεσος και ακριβής, για να υλοποιείτε το δημιουργικό σας όραμα χωρίς καθυστερήσεις.

Μάθετε περισσότερα για τη μη αυτόματη εστίαση γραμμικής απόκρισης

Εικόνα προϊόντος που δείχνει τη θέση του διακόπτη θέσεων κλικ

Δακτύλιος διαφράγματος με διακόπτη θέσεων κλικ

Παρέχεται δακτύλιος διαφράγματος με εύκολο χειρισμό διαφράγματος και δυνατότητα ενεργών ή ανενεργών θέσεων κλικ. Ενεργοποιήστε τις θέσεις κλικ για απτό χειρισμό, όπου μπορείτε να νιώσετε τις θέσεις με την αφή, και απενεργοποιήστε τις, για ομαλό, συνεχή χειρισμό του διαφράγματος, με την υποστήριξη των μη γραμμικών μηχανισμών XD του φακού. 

Περισσότερα για τον διακόπτη κλικ ίριδας/διαφράγματος

Εικόνα σχεδίασης για αντοχή στη σκόνη και την υγρασία

Εξαιρετικά υψηλή αξιοπιστία για κάθε χρήση

Εκτός από την επίστρωση φθορίου στο μπροστινό στοιχείο που κρατάει μακριά το νερό, το λάδι και άλλους ρύπους, το πίσω στοιχείο επίσης διαθέτει επίστρωση φθορίου, που κρατάει αυτήν την επιφάνεια καθαρή κατά την αλλαγή του πίσω φίλτρου. Η αδιάβροχη και ανθεκτική στη σκόνη σχεδίαση μεγιστοποιεί την αξιοπιστία κατά τη χρήση αυτού του εξαιρετικά ευρυγώνιου φακού μεγάλου διαφράγματος σε δύσκολες εξωτερικές συνθήκες.

Μάθετε περισσότερα για τη σχεδίαση για αντοχή στη σκόνη και την υγρασία