Φακός G E 16-55 MM F2,8

Πλήρεις προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

SEL1655G

Ενδεικτικά από

1.334,70 €

Προδιαγραφές φακού

Βάση
Sony E-mount
Φορμά
APS-C
Εστιακή απόσταση (mm)
16-55
Εστιακή απόσταση αντίστοιχη 35mm (APS-C)
24-82,5
Ομάδες/στοιχεία φακού
12-17
Γωνία θέασης (35mm)
-
Γωνία θέασης (APS-C)
83°-29°
Μέγιστο διάφραγμα (F)
2.8
Ελάχιστη τιμή διαφράγματος (F)
22
Λεπίδες διαφράγματος
9
Κυκλικό διάφραγμα
Ναι
Ελάχιστη απόσταση εστίασης
0,33 m (1,09 ft)
Μέγιστος λόγος μεγέθυνσης (x)
0,2
Διάμετρος φίλτρου (mm)
67
Σταθεροποίηση εικόνας (Steadyshot)
- (έχει ενσωματωθεί)
Σύστημα ζουμ
Μη αυτόματη
Γωνία θέασης (APS-C)
-
Συμβατότητα τηλεμετατροπέα (x2.0)
-
Τύπος καλύμματος
Πεταλοειδές σκίαστρο, τύπου μπαγιονέτ

Μέγεθος και βάρος

Διαστάσεις (Β x Μ)
73 x 100 mm (2 7/8 x 4 ίντσες)
Βάρος
494 g (17,5 oz.)

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται

  • Κάλυμμα (μοντέλο): ALC-SH161
  • Κάλυμμα φακού εμπρός: ALC-F67S
  • Κάλυμμα φακού πίσω: ALC-R1EM
  • Μαλακή θήκη
Placeholder

Χαρακτηριστικά

Φακός G E 16-55 mm F2,8: εικόνα

Γρήγορο, σταθερό ζουμ F2,8

Ο πρώτος φακός ζουμ APS-C των 16-55 mm (ισοδ. 24-82,5 mm πλήρους καρέ) της Sony, με σταθερό διάφραγμα F2,8. Είναι μικρός, αλλά προσφέρει την απόδοση της σειράς φακών G. Η νέα οπτική σχεδίαση προσφέρει εξαιρετική ανάλυση σε όλο το εύρος της εικόνας, ενώ διατίθεται πανέμορφη αποεστίαση φόντου (bokeh) όταν χρειάζεται. Είναι μικρός, ελαφρύς και ιδανικός για μια μεγάλη γκάμα θεμάτων.

Φακός G E 16-55 mm F2,8: εικόνα

Εξαιρετική ανάλυση φακού G

Δύο ΑΑ (προηγμένα ασφαιρικά) και δύο ασφαιρικά στοιχεία καταστέλλουν την απόκλιση για εξαιρετική ανάλυση από γωνία σε γωνία του φακού G, ενώ τα τρία γυάλινα στοιχεία ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) μειώνουν την επικάλυψη των χρωμάτων στο ελάχιστο. Εξασφαλίστε έντονες, καθαρές λεπτομέρειες και φυσικό χρώμα σε όλο το εύρος ζουμ σε οποιαδήποτε απόσταση εστίασης.

Μάθετε περισσότερα

Φακός G E 16-55 mm F2,8: εικόνα

Ομαλή, πανέμορφη αποεστίαση φόντου (bokeh)

Η σφαιρική απόκλιση επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της αποεστίασης φόντου (bokeh) και ελέγχεται με ακρίβεια, για ομαλή, όμορφη εμφάνιση bokeh σε περιοχές εκτός εστίασης. Το κυκλικό διάφραγμα 9 λεπίδων συμβάλλει επίσης στην όμορφη αποεστίαση φόντου που πετυχαίνει αυτός ο φακός. Οι έντονες λεπτομέρειες της εστίασης κάνουν αντίθεση με το πλούσιο bokeh στο φόντο, για βαθιές, εντυπωσιακές εικόνες.

Μάθετε περισσότερα

Φακός G E 16-55 mm F2,8: εικόνα

Υψηλή αντίθεση

Η αντιανακλαστική επίστρωση νανοκρυστάλλων της Sony δημιουργεί μια επακριβή, τακτική νανοδομή στις επιφάνειες του φακού, η οποία δεν παρεμποδίζει τη μετάδοση του φωτός, ενώ καταστέλλει τις αντανακλάσεις που προκαλούν αναλαμπές και είδωλα. Οι εσωτερικές αντανακλάσεις μειώνονται στο απολύτως ελάχιστο, για εξαιρετική ευκρίνεια και αντίθεση. (1. Αντιανακλαστική επίστρωση νανοκρυστάλλων / 2. Γυαλί / 3. Μεταδιδόμενο φως)

Μάθετε περισσότερα

Φακός G E 16-55 mm F2,8: εικόνα

Μικρός, ελαφρύς και φωτεινός

Η βελτιστοποιημένη μηχανική και οπτική σχεδίαση εξασφαλίζει βάρος μόλις 494 g (17,5 oz.) σε έναν μικρό, σταθερό φακό ζουμ F2,8 16-55 mm (ισοδύναμη με 24-82,5 mm πλήρους καρέ). Αυτός ο λεπτός φακός είναι ιδανικός από πορτραίτα μέχρι καθημερινές φωτογραφίες. Συνδυάζεται με τα μικρά σώματα E-mount σώματα για ένα ιδιαίτερα φορητό, διαχειρίσιμο σύστημα που επιτρέπει ένα ευρύ φάσμα φωτογραφικών εφαρμογών.

Φακός G E 16-55 mm F2,8: εικόνα

Γρήγορη, ακριβής αυτόματη εστίαση και παρακολούθηση

Σε αυτόν τον φακό χρησιμοποιείται ο ίδιος τύπος προηγμένου γραμμικού μηχανισμού XD (ισχυρής δυναμικής) της Sony όπως στους φακούς G της σειράς Master series. Ο γραμμικός μηχανισμός XD αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες ταχύτητας του σώματος της φωτογραφικής μηχανής, εστιάζοντας και παρακολουθώντας με εξαιρετική ταχύτητα και ακρίβεια ακόμα και θέματα που κινούνται γρήγορα. 

Μάθετε περισσότερα

Φακός G E 16-55 mm F2,8: εικόνα

Προσαρμόσιμο κουμπί διατήρησης της εστίασης

Στο σώμα του φακού υπάρχει ένα κουμπί διατήρησης της εστίασης για άνετο έλεγχο εστίασης. Το κουμπί επίσης προσαρμόζεται μέσω του μενού της φωτογραφικής μηχανής, από όπου γίνεται και η αντιστοίχιση άλλων λειτουργιών, όπως της επιλογής δεξιού/αριστερού ματιού, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Μάθετε περισσότερα

Φακός G E 16-55 mm F2,8: εικόνα

Διακόπτης τρόπου λειτουργίας εστίασης

Ο διακόπτης λειτουργίας εστίασης που επιτρέπει άμεση εναλλαγή ανάμεσα στην αυτόματη και τη μη αυτόματη λειτουργία εστίασης μπορεί να προσφέρει μεγάλο πλεονέκτημα κατά τη λήψη θεμάτων ή κατά τις συνθήκες λήψης που απαιτούν λεπτομερή, μη αυτόματη προσαρμογή της εστίασης.

Φακός G E 16-55 mm F2,8: εικόνα

Μη αυτόματη εστίαση γραμμικής απόκρισης

Η μη αυτόματη εστίαση γραμμικής απόκρισης της Sony διασφαλίζει ότι ο δακτύλιος εστίασης ανταποκρίνεται άμεσα και γραμμικά στους λεπτούς χειρισμούς, κατά τη μη αυτόματη εστίαση. Η περιστροφή του δακτυλίου εστίασης μεταφράζεται απευθείας στην αντίστοιχη αλλαγή εστίασης, έτσι ώστε ο έλεγχος να είναι άμεσος και ακριβής.

Μάθετε περισσότερα

Φακός G E 16-55 mm F2,8: εικόνα

Αντοχή στη σκόνη και την υγρασία

Η σχεδίαση για αντοχή στη σκόνη και την υγρασία παρέχει την αξιοπιστία που απαιτείται για εξωτερική χρήση σε δύσκολες συνθήκες.

Μάθετε περισσότερα

Φακός G E 16-55 mm F2,8: εικόνα

Εμπρός στοιχείο με επίστρωση φθορίου

Η επίστρωση φθορίου στο μπροστινό στοιχείο του φακού απωθεί το νερό, τα έλαια και άλλους ρύπους, ενώ διευκολύνει το καθάρισμα των δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλων ρύπων στην επιφάνεια του φακού.

Μάθετε περισσότερα