FE 24mm F1.4 GM

Πλήρεις προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

SEL24F14GM

Ενδεικτικά από

1.643,10 €

Προδιαγραφές φακού

Βάση
Sony E-mount
Φορμά
Πλήρες καρέ 35 mm
Εστιακή απόσταση (mm)
24
Εστιακή απόσταση αντίστοιχη 35mm (APS-C)
36
Ομάδες/στοιχεία φακού
10-13
Γωνία θέασης (35mm)
84゚
Γωνία θέασης (APS-C)
61゚
Μέγιστο διάφραγμα (F)
1,4
Ελάχιστη τιμή διαφράγματος (F)
16
Λεπίδες διαφράγματος
11
Κυκλικό διάφραγμα
Ναι
Ελάχιστη απόσταση εστίασης
0,24 m (0,79 ft)
Μέγιστος λόγος μεγέθυνσης (x)
0,17
Διάμετρος φίλτρου (mm)
67
Σταθεροποίηση εικόνας (Steadyshot)
- (έχει ενσωματωθεί)
Τύπος καλύμματος
Πεταλοειδές σκίαστρο, τύπου μπαγιονέτ

Μέγεθος και βάρος

Διαστάσεις (Β x Μ)
75,4 x 92,4 mm (3 x 3-3/4 ίντσες)
Βάρος
445 g (15,7 oz)

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται

  • Κάλυμμα (μοντέλο): ALC-SH154
  • Κάλυμμα φακού εμπρός: ALC-F67S
  • Κάλυμμα φακού πίσω: ALC-R1EM
  • Θήκη
Placeholder

Χαρακτηριστικά

FE 24mm F1.4 GM: εικόνα

Εκπληκτική ανάλυση F1,4 σε έναν φορητό σταθερό φακό

Η τεχνολογία αιχμής στη σειρά G Master πετυχαίνει απόδοση ακριβείας, με σταθερή υψηλή ανάλυση και φυσική αποεστίαση φόντου (bokeh), ακόμα και στο ευρύτερο διάφραγμα F1,4. Ο φακός είναι μικρός και ο πιο ελαφρύς στην κατηγορία του, μεγιστοποιώντας το πλεονέκτημα εύκολης μεταφοράς των E-mount. Επιπλέον, προσφέρει γρήγορη και ακριβή οδήγηση αυτόματης εστίασης, καθώς και αξιοπιστία που την καθιστά εξαιρετική λύση για επαγγελματίες.

FE 24mm F1.4 GM: εικόνα

Εξαιρετική ανάλυση σε όλο το εύρος της εικόνας

Δύο στοιχεία XA (υπερβολικά ασφαιρικά) με οπτική σχεδίαση κατά τις αυστηρές απαιτήσεις G Master συμβάλλουν σε σταθερά υψηλή ανάλυση σε όλη την περιοχή εικόνας. Τρία γυάλινα στοιχεία ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) μειώνουν τη χρωματική απόκλιση. Προηγμένη οπτική σχεδίαση που ελαχιστοποιεί την οβελιαία αντανάκλαση, ώστε οι πηγές με σημεία φωτός να αναπαράγονται με ακρίβεια.

Μάθετε περισσότερα

FE 24mm F1.4 GM: εικόνα

Τα γυάλινα στοιχεία ED ελέγχουν τις χρωματικές αποκλίσεις

Τρία γυάλινα στοιχεία ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) έχουν ενσωματωθεί προσεκτικά στην οπτική διαδρομή του φακού για να ελαχιστοποιήσουν την αξονική και πλευρική χρωματική απόκλιση, διατηρώντας τη βέλτιστη ευκρίνεια σε ολόκληρη την εικόνα.

Μάθετε περισσότερα

FE 24mm F1.4 GM: εικόνα

Οπτική σχεδίαση αιχμής που αναπαράγει πιστά τα σημεία φωτός

Η οπτική σχεδίαση τελευταίας τεχνολογίας ενσωματώνει δύο εξαιρετικά ασφαιρικά στοιχεία ακριβείας, αποτρέποντας την οβελιαία αντανάκλαση, μια συνηθισμένη απόκλιση στους φακούς μεγάλου διαφράγματος. Η οβελιαία αντανάκλαση είναι ένα φαινόμενο που προκαλεί αφύσικη εξάπλωση των πηγών με σημεία φωτός, και φαίνεται κάπως σαν ένα πουλί που ανοίγει τα φτερά του, και γίνεται πιο έντονο προς την περιφέρεια της εικόνας. Η φυσική αναπαραγωγή των σημείων φωτός είναι ιδιαίτερα σημαντική για σκηνές που περιλαμβάνουν άστρα ή φώτα της πόλης τη νύχτα, για παράδειγμα.

Μάθετε περισσότερα

Επεξηγηματική απεικόνιση της αντιανακλαστικής επίστρωσης νανοκρυστάλλων

Η αντιανακλαστική επίστρωση νανοκρυστάλλων βελτιώνει την αποτροπή αναλαμπών

Η αυθεντική τεχνολογία αντιανακλαστικής επίστρωσης νανοκρυστάλλων της Sony αποτελεί αποτελεσματική λύση, καθώς αποτρέπει τις εσωτερικές αντανακλάσεις που μπορεί να προκαλέσουν λάμψεις και είδωλα. Έτσι, επιτυγχάνεται η ιδανική αντίθεση και ευκρίνεια σε όσο το δυνατόν περισσότερες συνθήκες λήψης. (1. Αντιανακλαστική επίστρωση νανοκρυστάλλων / 2. Γυαλί / 3. Μεταδιδόμενο φως)

Μάθετε περισσότερα

FE 24mm F1.4 GM: εικόνα

Μικρή και ελαφριά σχεδίαση

Η νέα οπτική σχεδίαση μειώνει τη συνολική διάμετρο του φακού, αξιοποιώντας δύο ασφαιρικά στοιχεία, ένα για τον μπροστινό φακό, και συνδυάζεται με το νέο σύστημα οδήγησης εστίασης DDSSM (Direct Drive SSM), επιτυγχάνοντας το ιδιαίτερα μικρό βάρος των 445 γραμμαρίων (15,7 oz.). Το μειωμένο μέγεθος και βάρος του συγκεκριμένου φακού τον καθιστά ιδανική επιλογή για το σώμα μικρών διαστάσεων των E-mount.

FE 24mm F1.4 GM: εικόνα

11 λεπίδες που βελτιώνουν την αποεστίαση φόντου (bokeh)

Ο μηχανισμός διαφράγματος του φακού διαθέτει 11 λεπίδες, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει χρησιμοποιηθεί σε φακούς α, και κυκλική σχεδίαση που διατηρεί ένα σχεδόν απόλυτα κυκλικό διάφραγμα, ακόμα και όταν ο φακός ρυθμίζεται σε έως και 1 ή 2 θέσεις στοπ, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να πετύχετε όμορφη, κυκλική αποεστίαση φόντου (bokeh). Έτσι ενισχύεται η απαλή, ομαλή αποεστίαση φόντου (bokeh) που πραγματικά κάνει το θέμα να ξεχωρίζει.

Μάθετε περισσότερα

FE 24mm F1.4 GM: εικόνα

Υψηλής ισχύος DDSSM με νέα σχεδίαση βελτιστοποιημένο για τον φακό

Το ανανεωμένο σύστημα οδήγησης εστίασης DDSSM (Direct Drive SSM) συμβάλλει στη μείωση του μεγέθους και του βάρους, παρέχοντας ταυτόχρονα περίπου τρεις φορές μεγαλύτερη ώθηση από το προηγούμενο σύστημα. Η αυξημένη ισχύς του νέου συστήματος DDSSM αποδίδει ταχύτερη, ακριβέστερη και πιο αθόρυβη ικανότητα οδήγησης αυτόματης εστίασης, για εκπληκτική απόδοση στη λήψη φωτογραφιών και ταινιών.

Μάθετε περισσότερα

FE 24mm F1.4 GM: εικόνα

Εύκολη κατάργηση κλικ για ταινίες

Ο δακτύλιος διαφράγματος προσφέρει το είδος της αμεσότητας και της απόκρισης που χρειάζονται οι επαγγελματίες για τη φωτογράφιση και τη λήψη βίντεο. Ένας διακόπτης κλικ ενεργοποίησης/απενεργοποίησης ON/OFF επιτρέπει στις θέσεις κλικ να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται κατά περίπτωση. Η ενεργοποίηση των θέσεων κλικ παρέχει χειροκίνητο έλεγχο που μπορεί να διευκολύνει τη μέτρηση του βαθμού προσαρμογής του δακτυλίου μέσω αφής και αποτελεί, επομένως, καλή επιλογή για στατική φωτογραφία. Όταν οι θέσεις κλικ απενεργοποιούνται, ο δακτύλιος διαφράγματος μετακινείται ομαλά και ήσυχα, παρέχοντας απρόσκοπτο και αθόρυβο έλεγχο για κινηματογράφηση.

Μάθετε περισσότερα

FE 24mm F1.4 GM: εικόνα

Ομαλή, ευέλικτη λειτουργία

Ένα κουμπί διατήρησης της εστίασης μπορεί να προσαρμοστεί από το μενού στο σώμα της μηχανής. Ο χρήστης μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση σε μια δευτερεύουσα λειτουργία που έχει αντιστοιχιστεί στο κουμπί διατήρησης της εστίασης, όπως στη λειτουργία "Grid Lines" (Γραμμές πλέγματος), για να ελέγχει τη σύνθεση κατά τη λήψη τοπίων, ή στη λειτουργία "White balance" (Ισορροπία λευκού), για να προσαρμόζει την ισορροπία λευκού, ώστε αυτή να ταιριάζει με τις συνθήκες φωτισμού, ή για να δημιουργεί μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα.

Μάθετε περισσότερα

Απόλυτη αξιοπιστία σε δύσκολες συνθήκες

Ο δακτύλιος εστίασης διαθέτει ελαστικό υλικό που διευκολύνει τον χειρισμό, ακόμα και στις χαμηλές θερμοκρασίες και ένα κουμπί κλειδώματος του σκιάστρου φακού που αποτρέπει την ανεπιθύμητη αποκόλληση του σκιάστρου κατά τη μεταφορά, ενώ η σχεδίαση για αντοχή στη σκόνη και στην υγρασία ενισχύει την αξιοπιστία για εξωτερική χρήση.

Μάθετε περισσότερα

FE 24mm F1.4 GM: εικόνα

Ευέλικτος έλεγχος εστίασης με την άκρη των δακτύλων σας

Ο διακόπτης λειτουργίας εστίασης προσφέρει τη δυνατότητα γρήγορης επιλογής αυτόματης ή μη αυτόματης εστίασης, για να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες λήψης.

FE 24mm F1.4 GM: εικόνα

Εμπρός στοιχείο με επίστρωση φθορίου

Η επίστρωση φθορίου στο μπροστινό στοιχείο αποτρέπει την επικόλληση δακτυλικών αποτυπωμάτων, σκόνης, νερού, ελαίων και λάσπης και διευκολύνει το καθάρισμα της επιφάνειας του φακού.

Μάθετε περισσότερα

FE 24mm F1.4 GM: εικόνα

Εξαιρετική απόκριση και έλεγχος ακριβείας γραμμικής εστίασης

Ο δακτύλιος εστίασης διαθέτει μη αυτόματη εστίαση γραμμικής απόκρισης για εντυπωσιακό και άμεσο έλεγχο μη αυτόματης εστίασης. Η εστίαση αλλάζει γραμμικά αποκρινόμενη στην περιστροφή του δακτυλίου εστίασης, προσφέροντας στον χρήστη την αμεσότητα του ελέγχου που χρειάζεται για γρήγορη μη αυτόματη εστίαση ακριβείας.

Μάθετε περισσότερα