Μπροστινή όψη φακού
Αριστερή όψη φακού
Όψη φακού από πάνω
Δεξιά όψη φακού
Μπροστινή όψη φακού με προσαρτημένη φωτογραφική μηχανή
Μπροστινή όψη φακού με προσαρτημένη φωτογραφική μηχανή
Μικρός σταθερός ευρυγώνιος φακός άριστης ποιότητας

Ευρυγώνιος σταθερός φακός που συνδυάζει την υψηλή ποιότητα εικόνας και την όμορφη αποεστίαση φόντου (bokeh) του φακού G σε μικρό μέγεθος, με εξαιρετική κατασκευή και έξυπνη λειτουργικότητα. Μεταφέρεται παντού και είναι ιδανικός για εντυπωσιακές ευρυγώνιες λήψεις. Η γρήγορη και αθόρυβη αυτόματη εστίαση ακριβείας είναι ιδανική για λήψη και φωτογραφιών και βίντεο.

Μικρός σταθερός φακός ακριβείας 24 mm F2.8
Συλλογή φωτογραφιών με φακό FE 24 mm F2.8 G
Ασορτί σετ φορητών σταθερών φακών

Ένας από τους σταθερούς φακούς G (πωλούνται χωριστά), με διαφορετικές εστιακές αποστάσεις, αλλά την ίδια εξωτερική όψη, με διάμετρο φίλτρου 49 mm και μικρό μέγεθος. Είναι αρκετά μικροί, για να μεταφέρετε και τους τρεις και να είστε έτοιμοι για λήψεις διάφορων σκηνών και θεμάτων, ενώ το παρόμοιο βάρος καθιστά εύκολη την τοποθέτησή τους σε αναρτήρα.

Έξυπνη, μεταλλική σχεδίαση και καθαρά οπτικά στοιχεία

Το μεταλλικό φινίρισμα (αλουμίνιο) του σώματος και του σκίαστρου του φακού, μαζί με τις χαραγμένες ενδείξεις εστιακής απόστασης και διαφράγματος, τονίζουν την εκπληκτική ποιότητα κατασκευής. Η ελαφριά σχεδίαση εξαιρετικά μικρού μεγέθους, η υψηλή ποιότητα εικόνας του φακού G, ο δακτύλιος διαφράγματος και η μη αυτόματη εστίαση γραμμικής απόκρισης παρέχουν έξυπνη λειτουργικότητα που κάνει τη φωτογράφιση παιχνιδάκι.

Πορτραίτο γυναίκας που τραβάει φωτογραφίες σε εξωτερικό χώρο
Μικρός και ελαφρύς για σταθερή μεταφορά και άνετη λήψη

Η μηχανική σχεδίαση αξιοποιεί στο έπακρο τα προηγμένα οπτικά στοιχεία με αποδοτική διάταξη τριών ασφαιρικών στοιχείων και μικρή οπίσθια απόσταση που συναντάμε αποκλειστικά στις μηχανές χωρίς καθρέπτη, δημιουργώντας έτσι έναν εξαιρετικά μικρό φακό, βάρους μόλις 162 g (5,8 oz). Ο φακός είναι ιδανικός για τοπία ή στιγμιότυπα, λήψη ταινιών με gimbal ή selfie με ευρεία γωνία λήψης. Το μικρό μέγεθος, που ταιριάζει και σε σώματα full-frame και σε APS-C, σημαίνει απόλυτη φορητότητα.

Εικόνα εσωτερικού βιβλιοθήκης, τραβηγμένη με αυτόν τον φακό, με υψηλή ανάλυση σε κάθε γωνία.
Υψηλή ποιότητα σε όλη την εικόνα από προηγμένα οπτικά στοιχεία

Η υψηλή ποιότητα εικόνας επιτυγχάνεται χάρη στα προηγμένα οπτικά στοιχεία που χρησιμοποιούν τρία ασφαιρικά στοιχεία και ένα γυάλινο στοιχείο ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς), προσφέροντας υψηλή ανάλυση και μειώνοντας τη χρωματική απόκλιση σε όλα τα μέρη της εικόνας. Τα ασφαιρικά στοιχεία αντισταθμίζουν διάφορες αποκλίσεις, παρέχοντας επιδόσεις υψηλής ανάλυσης σε όλη την εικόνα, ακόμη κι από το μεγαλύτερο διάφραγμα με ρηχό βάθος πεδίου. Το γυάλινο στοιχείο ED εξαλείφει τη χρωματική απόκλιση και μειώνει αποτελεσματικά τη χρωματική απόκλιση που μπορεί να εμφανιστεί στην περιφέρεια τη εικόνας.

Κοντινό σε στάχυα και μπουκέτα λουλουδιών
Όμορφη φυσική αποεστίαση φόντου (bokeh)

Παρέχεται κυκλικό διάφραγμα 7 λεπίδων, με ακριβή έλεγχο της σφαιρικής απόκλισης που επηρεάζει την αποεστίαση φόντου (bokeh), προσφέροντας έτσι την όμορφη φυσική αποεστίαση φόντου (bokeh) του φακού G.

Πορτραίτο γυναίκας σε εξωτερικό χώρο
Διπλοί γραμμικοί μηχανισμοί για γρήγορη και αθόρυβη αυτόματη εστίαση ακριβείας

Δύο γραμμικοί μηχανισμοί για γρήγορη AF ακριβείας με παρακολούθηση που μεγιστοποιεί τη δυνατότητα της μηχανής να τραβά καίριες στιγμές δρόμου και παρομοίων. Η γρήγορη και αθόρυβη AF ακριβείας με μοναδικές επιδόσεις παρακολούθησης είναι ιδανική για λήψη βίντεο και φωτογραφιών.

Εικόνα με γλυκά
Εξαιρετική απόδοση κοντινού

Η ελάχιστη απόσταση εστίασης 24 cm (0.79 ft) (AF) / 18 cm (0.59 ft) (MF) παρέχει εξαιρετική απόδοση κοντινού. Η κοντινές λήψεις αναδεικνύουν το θέμα, κόντρα σε θολωμένο φόντο. Με την ευρεία γωνία θέασης 24 mm, ο φακός είναι επίσης ιδανικός για λήψη selfie με αναρτήρα ή λαβή.

Συνδυαστική εικόνα προϊόντος που δείχνει την κατασκευή αντοχής στη σκόνη και την υγρασία, και το εξωτερικό μεταλλικό φινίρισμα φακού
Υψηλή λειτουργικότητα κι αξιοπιστία σε μικρές διαστάσεις

Παρότι μικρός, ο φακός διαθέτει κουμπί διατήρησης της εστίασης, διακόπτη λειτουργίας εστίασης, δακτύλιο διαφράγματος, διακόπτη κλικ διαφράγματος και μη αυτόματη εστίαση γραμμικής απόκρισης, για άνετη λειτουργία. Το φινίρισμα αλουμινίου του σώματος και του σκίαστρου του φακού αυξάνει την αντοχή και την αξιοπιστία. Επίσης, η σχεδίαση προσφέρει αντοχή στη σκόνη και στην υγρασία, για αξιόπιστες λήψεις σε δύσκολες εξωτερικές συνθήκες.

Απεικόνιση διαμόρφωσης φακού
Διαμόρφωση φακού

Η άψογη σχεδίαση των φακών Sony G εξισορροπεί με χάρη την υψηλή ανάλυση και την υπέροχη αποεστίαση φόντου (bokeh) που μπορεί να βελτιώσει το όραμα του καλλιτέχνη.
[1] Ασφαιρικός φακός  [2] Γυαλί ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς)

Συνάρτηση μεταφοράς διαμόρφωσης του φακού SEL24F28G
Συνάρτηση MTF

Η συνάρτηση μεταφοράς διαμόρφωσης (MTF) εκφράζει τον βαθμό στον οποίο ο φακός αποτυπώνει λεπτομέρειες, μετρώντας τον βαθμό αντίθεσης των λεπτών γραμμών.
[1] Αντίθεση (%) [2] Απόσταση από το οπτικό κέντρο του φακού (mm) [3] Μέγ. διάφραγμα [4] Διάφραγμα F8 [5] Χωρική συχνότητα
[6] 10 ζεύγη γραμμών/mm [7] 30 ζεύγη γραμμών/mm [8] Τιμές ακτίνας [9] Τιμές εφαπτομένης

Στοιχεία ελέγχου φακού

1. Δακτύλιος εστίασης / 2. Δακτύλιος διαφράγματος / 3. Κουμπί διατήρησης της εστίασης Δείκτης διαφράγματος / 5. Διακόπτης λειτουργίας εστίασης / 6. Διακόπτης κλικ διαφράγματος

Συμβατότητα με φακό FE 24 mm F2.8 G

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τις λεπτομέρειες συμβατότητας φακού/σώματος.

Προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

  • Σταθερός ευρυγώνιος φακός G

  • Μικρός και ελαφρύς για σταθερή μεταφορά και άνετη λήψη

  • Υψηλή ποιότητα σε όλη την εικόνα από προηγμένα οπτικά στοιχεία

  • Όμορφη φυσική αποεστίαση φόντου (bokeh)

  • Διπλοί γραμμικοί μηχανισμοί για γρήγορη και αθόρυβη αυτόματη εστίαση ακριβείας

Ελάχιστη απόσταση εστίασης
0,24 m (AF), 0,18 m (MF) [0,79 ft (AF), 0,59 ft (MF)]
Μέγιστος λόγος μεγέθυνσης (x)
x 0,13 (AF), x 0,19 (MF)
Διάμετρος φίλτρου (mm)
49
Βάρος
162 g (5,8 oz.)

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται:

Κάλυμμα (μοντέλο): ALC-SH165, Κάλυμμα φακού εμπρός: ALC-F49S, Κάλυμμα φακού πίσω: ALC-R1EM

Η Sony δεσμεύεται να παρέχει προϊόντα, υπηρεσίες και περιεχόμενο για μοναδικές εμπειρίες, αλλά, παράλληλα, προσπαθεί να πετύχει τον στόχο της για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα κατά τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες Μάθετε περισσότερα για τη Sony και το περιβάλλον

Κριτικές

Δηλώσεις χρηστών