FE 85 mm F1.4 GM

Πλήρεις προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

SEL85F14GM

Ενδεικτικά από

2.210,00 €

Προδιαγραφές φακού

Βάση
Sony E-mount
Φορμά
Πλήρες καρέ 35 mm
Εστιακή απόσταση (mm)
85 mm
Εστιακή απόσταση αντίστοιχη 35mm (APS-C)
127,5 mm
Ομάδες/στοιχεία φακού
8 / 11
Γωνία θέασης (35mm)
29°
Γωνία θέασης (APS-C)
19°
Μέγιστο διάφραγμα (F)
1,4
Ελάχιστη τιμή διαφράγματος (F)
16
Λεπίδες διαφράγματος
11
Κυκλικό διάφραγμα
Ναι
Ελάχιστη απόσταση εστίασης
AF 0,85 m, MF 0,8 m
Μέγιστος λόγος μεγέθυνσης (x)
0,12 x
Διάμετρος φίλτρου (mm)
77 mm

Μέγεθος και βάρος

Διαστάσεις (Β x Μ)
89,5 x 107,5 mm
Βάρος
820 g

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται

  • Κάλυμμα (ALC-SH142)
  • Εμπρός κάλυμμα φακού (ALC-F77S)
  • Πίσω κάλυμμα φακού (ALC-R1EM)
  • Θήκη
Placeholder

Χαρακτηριστικά

FE 85 mm F1.4 GM: εικόνα

Νέα διάσταση στην απόδοση για πορτρέτα

Στη σειρά G Master έχει εφαρμοστεί η πιο προηγμένη διαθέσιμη τεχνολογία, ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η αναγνωρισμένη απόδοση του φακού Sony G. Αυτό το μοντέλο συνδυάζει τη βελτιωμένη αποεστίαση φόντου (bokeh) του φακού G με νέα επίπεδα ανάλυσης σε έναν πραγματικά εκπληκτικό φακό για πορτρέτα, ο οποίος μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες απόδοσης που προσφέρουν τα υπάρχοντα αλλά και τα μελλοντικά σώματα μηχανών υψηλής ανάλυσης.

FE 85 mm F1.4 GM: εικόνα

Εξαιρετική ανάλυση και αποεστίαση φόντου (bokeh)

Η εκπληκτική ανάλυση ακόμη και στο μέγιστο διάφραγμα F1.4 αποδίδει το θέμα με εντυπωσιακό βάθος. Η σταδιακή, εκπληκτική αποεστίαση φόντου (bokeh) "σβήνει" το φόντο σε καλλιτεχνικό περιβάλλον με φυσικά χρώματα και φωτεινά σημεία. Αυτός ο σπάνιος συνδυασμός, που οφείλεται εν μέρει στη νέα τεχνολογία του στοιχείου XA, προσφέρει μια νέα εποχή για την οπτική έκφραση.

Μάθετε περισσότερα

FE 85 mm F1.4 GM: εικόνα

Φυσικές εικόνες χωρίς λανθασμένα χρώματα

Η χρωματική απόκλιση μπορεί να υποβαθμίσει την ανάλυση και την ποιότητα της αποεστίασης φόντου (bokeh). Τρία γυάλινα στοιχεία ED (Εξαιρετικά χαμηλή διασπορά) συμβάλουν σημαντικά στην εκπληκτική οπτική απόδοση αυτού του φακού, διατηρώντας τον έλεγχο της αξονικής χρωματικής απόκλισης, ενώ μεγιστοποιούν τόσο την ευκρίνεια όσο και τη φυσική εμφάνιση και χρώμα της εντυπωσιακής αποεστίασης φόντου (bokeh).

Μάθετε περισσότερα

FE 85 mm F1.4 GM: εικόνα

Κορυφαία ακρίβεια αυτόματης εστίασης 2 αισθητήρων

Εκτός από τον συνηθισμένο αισθητήρα περιστροφής, ένας δεύτερος αισθητήρας ανιχνεύει τη θέση της ομάδας φακού εστίασης. Αυτό το σύστημα δύο αισθητήρων επιτυγχάνει το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ακρίβειας εστίασης που είναι απαραίτητο, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες υψηλής ανάλυσης των προηγμένων σωμάτων των μηχανών. Η μονάδα RDSSM (δακτύλιος μονάδας μηχανισμού υπερηχητικών κυμάτων) προσφέρει την απαιτούμενη ισχύ και ταχύτητα.

Μάθετε περισσότερα

FE 85 mm F1.4 GM: εικόνα

11 λεπίδες για απολαυστική αποεστίαση φόντου (bokeh)

Η σχεδίαση κυκλικού διαφράγματος της Sony συνήθως χρησιμοποιεί έως και 9 λεπίδες. Αυτός είναι ο πρώτος φακός α που ενσωματώνει 11 λεπίδες σε σχεδίαση κυκλικού διαφράγματος, ανεβάζοντας την ποιότητα της αποεστίασης φόντου (bokeh) σε νέα επίπεδα ομαλής εκπληκτικής εμφάνισης, με φυσικά φωτεινά σημεία.

Μάθετε περισσότερα

FE 85 mm F1.4 GM: εικόνα

Εντυπωσιακή καθαρότητα και αντίθεση

Η προηγμένη τεχνολογία αντι-ανακλαστικής επίστρωσης νανοκρυστάλλων παράγει μια επίστρωση του φακού με επακριβώς καθορισμένη κανονική δομή νανοκρυστάλλων, η οποία μειώνει αποτελεσματικά τις αντανακλάσεις που μπορεί να προκαλέσουν αναλαμπές και είδωλα, για σημαντικές βελτιώσεις στην ευκρίνεια, την αντίθεση και τη συνολική ποιότητα εικόνας. (1. Αντι-ανακλαστική επίστρωση νανοκρυστάλλων / 2.Γυαλί / 3.Μεταδιδόμενο φως)

Μάθετε περισσότερα

FE 85 mm F1.4 GM: εικόνα

Ευέλικτος έλεγχος εστίασης με την άκρη των δακτύλων σας

Η δυνατότητα γρήγορης αντίδρασης σε ταχύτατα μεταβαλλόμενες συνθήκες λήψης μπορεί να κάνει τη διαφορά στο να καταφέρετε να τραβήξετε τη φωτογραφία ή όχι. Ο διακόπτης χειροκίνητης/αυτόματης εστίασης και το κουμπί διατήρησης εστίασης έχουν τοποθετηθεί σε σημεία εύκολης πρόσβασης, για ευέλικτο, επαγγελματικό έλεγχο σε μεγάλο εύρος θεμάτων και συνθηκών.

FE 85 mm F1.4 GM: εικόνα

Εύκολη κατάργηση κλικ για ταινίες

Ενώ οι φωτογράφοι συνήθως προτιμούν τον χειροκίνητο έλεγχο που παρέχουν οι θέσεις κλικ στο δακτύλιο διαφράγματος, οι κινηματογραφιστές προτιμούν την ομαλή, αθόρυβη λειτουργία διαφράγματος χωρίς κλικ. Οι θέσεις κλικ στο δακτύλιο διαφράγματος αυτού του φακού μπορούν εύκολα να ενεργοποιηθούν/απενεργοποιηθούν ανάλογα με την εκάστοτε εφαρμογή φωτογράφησης ή βιντεοσκόπησης.

Μάθετε περισσότερα

FE 85 mm F1.4 GM: εικόνα

Κλείδωμα και ελευθέρωση καλύμματος

Ο μηχανισμός κλειδώματος καλύμματος εμποδίζει την τυχαία αφαίρεση του καλύμματος κατά τη μεταφορά, ενώ το κουμπί ελευθέρωσης καλύμματος διευκολύνει την αφαίρεση και την επανατοποθέτηση του καλύμματος όταν είναι απαραίτητο.

FE 85 mm F1.4 GM: εικόνα

Απόλυτη αξιοπιστία σε δύσκολες συνθήκες

Εκτός από τα κανονικά μέτρα στεγανοποίησης από τη σκόνη και την υγρασία, έχει προστεθεί στεγανοποίηση στο σημείο επαφής φακού-σώματος για ακόμη μεγαλύτερη προστασία και αξιοπιστία σε δύσκολες συνθήκες. Φωτογραφίστε με σιγουριά στο ψιλόβροχο ή με αέρα.

Μάθετε περισσότερα