Επιλογή ήχου για το περιβάλλον

Σχεδιασμός ήχου για μελλοντικές γενιές

Τα προϊόντα ήχου της Sony έχουν σχεδιαστεί για εξαιρετικό ήχο και με γνώμονα το περιβάλλον.
Στο πλαίσιο των στόχων μας για την Πράσινη διαχείριση για το 2025, στοχεύουμε στη μείωση της κατανάλωσης καθαρού πλαστικού σε όλα τα σχέδια προϊόντων και συσκευασιών μας.

Ανακυκλωμένα υλικά στα προϊόντα

Ιδανικά για τον ήχο και το περιβάλλον

Για προϊόντα οικιακών ηχοσυστημάτων Sony, όπως sound bar και ηχεία, χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα πλαστικά για μείωση ποσότητας καθαρού πλαστικού.
Το υλικό επηρεάζει αρκετά την ποιότητα ήχου, επομένως αφιερώσαμε χρόνια στην ανάπτυξη μοναδικού ανακυκλωμένου πλαστικού φιλικού στο περιβάλλον και ευνοϊκού για δημιουργία προϊόντων ήχου υψηλής ποιότητας.

Ανάπτυξη ανακυκλωμένου πλαστικού

Το ανακυκλωμένο πλαστικό μας προέρχεται από δίσκους και μπουκάλια νερού.
Το ανακυκλωμένο πλαστικό αφαιρείται από οποιεσδήποτε μεμβράνες ή επιστρώσεις και στη συνέχεια χρησιμοποιείται ως υλικό βάσης. Με στόχο την ασυμβίβαστη ποιότητα ήχου, δοκιμάσαμε μια μεγάλη ποικιλία συνδυασμών για να προσδιορίσουμε την καλύτερη δυνατή λύση για προϊόντα ήχου.

[1] Δίσκοι  [2] Φιάλες νερού  [3] Τεμαχισμός  [4] Ανακυκλωμένο πολυανθρακικό πλαστικό  [5]  Ανάμειξη καθαρού πλαστικού, άλλα πρόσθετα  [6] Πλαστικά σφαιρίδια

Απεικόνιση sound bar πάνω από δύο γραφικά που παρουσιάζουν μείωση στη χρήση καθαρών πλαστικών κατά 45%.
Μείωση χρήσης καθαρού πλαστικού στα sound bar

Στο νέο μας sound bar χρησιμοποιείται ανακυκλωμένο πλαστικό για διάφορα εξαρτήματα. Ως αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται περίπου 45% λιγότερο καθαρό πλαστικό από το προηγούμενο μοντέλο.

[1] προηγούμενο μοντέλο [2] νέο μοντέλο

Προς ένα μέλλον με περισσότερο ανακυκλωμένο πλαστικό

Χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένο πλαστικό στο εξωτερικό και εσωτερικό πολλών προϊόντων ήχου. Θα συνεχίσουμε την έρευνα και την ανάπτυξη νέων τρόπων χρήσης ανακυκλωμένων πλαστικών, για να παρέχουμε προϊόντα κορυφαίου ήχου ενώ στηρίζουμε τις περιβαλλοντικές προσπάθειες.

Εικόνες διάφορων προϊόντων ήχου. Η πάνω εικόνα δείχνει ένα sound bar, η μεσαία εικόνα φορητά ασύρματα ηχεία και η κάτω εικόνα έναν δέκτη AV.
Ύφασμα από ανακυκλωμένα υλικά

Το ύφασμα που χρησιμοποιείται στο HT-AX7 είναι ανακυκλωμένο από μπουκάλια PET.
Το υλικό επιλέχθηκε προσεκτικά για βέλτιστη ποιότητα ήχου, σχεδιασμό, υφή και χρώμα.

Φιλική στο περιβάλλον συσκευασία

Εργαζόμαστε για να μειώσουμε την ποσότητα πλαστικού που χρησιμοποιείται στις συσκευασίες χρησιμοποιώντας υλικά από ανακυκλωμένο χαρτί, όπως για απορρόφηση κραδασμών και ένθετα, και χρησιμοποιώντας χάρτινες λαβές.

Μείωση καθαρού πλαστικού στις συσκευασίες νέων sound bar

Στο κιβώτιο του νέου μας sound bar χρησιμοποιείται 65% λιγότερο καθαρό πλαστικό από το προηγούμενο. Μειώσαμε και την ποσότητα εκτύπωσης, με αποτέλεσμα τη μείωση κατά 65% του μελανιού που χρησιμοποιήθηκε. Στόχος είναι μια φιλική στο περιβάλλον συσκευασία, ανθεκτική και όμορφη χωρίς να θίγεται η λειτουργικότητα.

[1] προηγούμενο μοντέλο [2] νέο μοντέλο

Απεικόνιση κιβωτίου συσκευασίας sound bar και δύο γραφικά που παρουσιάζουν μείωση της χρήσης καθαρών πλαστικών κατά 65%.
Εικόνα των φυσικών υλικών συσκευασίας στα αριστερά και της συσκευασίας της Sony στα δεξιά.
Αυθεντικό ανάμεικτο υλικό της Sony

Επεκτείνουμε τη χρήση του χάρτινου υλικού μας, Original Blended Material, για τη συσκευασία του HT-AX7. Το Original Blended Material είναι χαρτί φιλικό προς το περιβάλλον, αποτελείται από μπαμπού, ίνες ζαχαροκάλαμου και ανακυκλωμένο χαρτί που έχει περάσει από την κατανάλωση.

Συνέντευξη με τον προγραμματιστή

Πορτραίτο ατόμου που δίνει συνέντευξη, Yuko Fujihira.
Yuko Fujihira

Sony Corporation, Επιχειρηματικός όμιλος οικιακής ψυχαγωγίας & προϊόντων ήχου,
Τμήμα Σχεδίασης Ακουστικής, Design Dept. 2

Εργαζόμαστε πάνω στη χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών στα οικιακά προϊόντα ήχου σχεδόν από το 2010. Βελτιώσαμε την απόδοσή τους ώστε να φτάνει εκείνη των πρωτογενών πλαστικών, αλλά ταυτόχρονα, αναπτύξαμε τη σχεδίαση, για να καταστήσουμε το ανακυκλωμένο πλαστικό κατάλληλο για την παραγωγή. Το 2016 αναπτύξαμε ένα ανακυκλωμένο πλαστικό υλικό, που χρησιμοποιείται στα εσωτερικά μέρη των προϊόντων μας και αποδίδει υψηλή ποιότητα ήχου.

 Ωστόσο, η περαιτέρω επέκταση της χρήση του απαιτούσε τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του. Το υλικό που αναπτύξαμε πρόσφατα για αυτόν τον σκοπό είναι φλογοεπιβραδυντικό. Κατά την ανάπτυξη του υλικού, στόχος μας ήταν να προσεγγίσουμε την ποιότητα ήχου των υλικών που χρησιμοποιούσαμε πριν. Εξετάσαμε διάφορους συνδυασμούς, φτιάξαμε πολλά πρωτότυπα και ελέγχαμε την αντοχή, μέχρι που δημιουργήσαμε ένα υλικό που ικανοποιούσε τις απαιτήσεις ποιότητας ήχου και κατασκευής του προϊόντος.