Τα Xperia προσβάσιμα σε όλους

Υποβοήθηση των αισθήσεων

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε προσβάσιμα προϊόντα με ελεύθερη δυνατότητα επικοινωνίας για όλους, Εστιάζουμε σε τρία επίπεδα προσβασιμότητας: Υποβοήθηση όρασης: Το περιεχόμενο είναι πιο ορατό ή μετατρέπεται πιο εύκολα σε ήχο. Υποβοήθηση ακοής: Το περιεχόμενο ακούγεται καλύτερα ή μετατρέπεται πιο εύκολα σε κείμενο. Υποβοήθηση ενεργειών: Πιο εύκολος χειρισμός της συσκευής Xperia.

Μια νέα γυναίκα φοράει γυαλιά, μάσκα προσώπου και ακουστικά Sony και κοιτάζει από πολύ κοντά μια οθόνη Xperia
Προσβασιμότητα για όλους και για κάθε ανάγκη

Για να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε πιο ευρύ κοινό, ζητάμε από άτομα με ζητήματα προσβασιμότητας να βοηθήσουν στη δημιουργία τους. Στη σχεδίαση και στην ανάπτυξη, διεξάγουμε συνεντεύξεις και δοκιμές με άτομα με αναπηρίες, και η συνεισφορά τους αντικατοπτρίζεται στο τελικό προϊόν.

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Προσβασιμότητα

Λαμβάνοντας μέρος την τρίτη Πέμπτη κάθε Μαΐου στην Παγκόσμια ημέρα προσβασιμότητας (GAAD) είναι μια μέρα για να συζητήσουμε να σκεφτούμε και μάθουμε για την προσβασιμότητα και την ένταξη όσων το χρειάζονται.

Εικόνες τριών ατόμων με διαφορετικές ανάγκες προσβασιμότητας
Ακούστε ό,τι προβάλλεται στην οθόνη

Κάντε εναλλαγή σε TalkBack και το Xperia μπορεί να σας δώσει προφορική ανταπόκριση, να διαβάσει δυνατά το κείμενο στην οθόνη και να οδηγήσει την αφή σας αν έχετε προβλήματα να δείτε την οθόνη.

Ομιλία με κείμενο

Με τη Ζωντανή απομαγνητοφώνηση συμμετέχετε πιο εύκολα στις συνομιλίες. Η ομιλία προβάλλεται ως κείμενο στην οθόνη, σας ειδοποιεί πότε εκφωνείται το όνομά σας και μπορείτε να πληκτρολογείτε απαντήσεις στην οθόνη ενώ βλέπετε την απομαγνητοφώνηση. 

Αντιληφθείτε σημαντικούς ήχους

Ενεργοποιήστε τις Ειδοποιήσεις ήχου, ώστε το τηλέφωνό σας να σας ειδοποιεί για τους σημαντικούς θορύβους στο σπίτι σας, όπως είναι για παράδειγμα ο συναγερμός καπνού, το κουδούνι της πόρτας ή το κλάμα μωρού.

Έλεγχος με άνεση

Διαθέτει μεγάλο μενού προσβασιμότητας με εικονίδια, για πιο εύκολο κλείδωμα της συσκευής, έλεγχο ήχου και φωτεινότητας, λήψη στιγμιότυπων οθόνης και άλλα.

Λειτουργία ενός-χεριού

Τα μεγάλα smartphones είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν με το ένα χέρι. Η λειτουργία ενός-χεριού λύνει το πρόβλημα κινώντας την οθόνη προς τα κάτω πρόσβαση στην επάνω περιοχή που είναι δύσκολο να φτάσει ο αντίχειρας.

Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις > προηγμένες λειτουργίες > λειτουργία ενός-χεριού.

Πώς να χρησιμοποιείται τη λειτουργία ενός-χεριού

Λειτουργία ενός-χεριού, χρήστες του Android™ 12 έχουν δύο επιλογές: πλοήγηση 3-κουμπιών [A], δύο φορές την αρχική οθόνη, για χειροκίνητη πλοήγηση [B], κάτω την μπάρα αρχικής οθόνης.

Αν χρησιμοποιείτε Android 11 ή προηγούμενο, απλά πατήστε δύο φορές την αρχική οθόνη.

Επιστρέψτε σε κανονική λειτουργία, απλά πατήστε το κενό στην κορυφή.


Λογότυπο της GARI, Global Accessibility and Reporting Initiative
Βρείτε μας στην GARI

Η βάση δεδομένων της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Αναφοράς Προσβασιμότητας (Global Accessibility Reporting Initiative, GARI) είναι ένας εύχρηστος οδηγός προσβασιμότητας για χρήστες κινητών και tablet με προβλήματα ακοής, όρασης, δεξιότητας ή άλλες ανάγκες. Για τηλέφωνα και όλες τις συσκευές Xperia.

Προσβασιμότητα Android 12

Το Android 12 προσφέρει καλύτερη προσβασιμότητα με χαρακτηριστικά ορατότητας που διευκολύνουν την προβολή και το σκρολάρισμα στο αγαπημένο σας περιεχόμενο. Σε Xperia 1 IV Gaming Edition, Xperia 5 IV, Xperia 1 IV, Xperia 10 IV, Xperia PRO-I, Xperia 1 III και Xperia 5 III.

Λογότυπο Android 12
Εικονίδιο προσβασιμότητας
Τεχνολογία υποβοήθησης στα Xperia

Τα smartphone Sony είναι προσβάσιμα από άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής ή κινητικότητας.

Τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το προϊόν.
Για κάποιες λειτουργίες απαιτείται εγκατάσταση της εφαρμογής Google Play™, ανάλογα με το προϊόν.