η teja lisjak κρατώντας τη sony fx30 με φακό 18-105

FX30 | Ένα εισιτήριο για τη φωτογραφία

Teja Lisjak

Ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτήν την ταινία;

Σε αυτήν την ταινία μικρού μήκους, μεταφέρω τους θεατές σε ένα κινηματογραφικό ταξίδι στους γεμάτους ζωή δρόμους της Λισαβόνας και στα ήρεμα τοπία της ακτής του Αλγκάρβε. Χρησιμοποιώντας την FX30, αναδεικνύω τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά που προσφέρει αυτή η φωτογραφική μηχανή και κοινοποιώ τους τρόπους με τους οποίους μου επιτρέπει να ταξιδεύω και να έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ποιες ήταν οι πρώτες σου εντυπώσεις από τα γυρίσματα με την FX30;

Αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι το σώμα της φωτογραφικής μηχανής. Περιλαμβάνει μια ποικιλία οπών σύνδεσης τύπου τρίποδου, οι οποίες είναι ιδανικές για την προσάρτηση αξεσουάρ ή εξοπλισμού στη φωτογραφική μηχανή. Μου αρέσει επίσης το γεγονός ότι αυτή η φωτογραφική μηχανή διαθέτει ανάλυση 26 megapixel για φωτογραφίες, μια τιμή που είναι στην πραγματικότητα υψηλότερη από την ανάλυση με την οποία φωτογραφίζω συνήθως με τη δική μου Alpha 7S III της Sony. Αυτό μου παρέχει τη δυνατότητα να έχω εξαιρετική ποιότητα τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα βίντεο.

η teja lisjak στέκεται σε έναν δρόμο κρατώντας τη sony fx30

© Gareth Davies

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χαρακτηριστικό αυτής της φωτογραφικής μηχανής και γιατί;

Χωρίς αμφιβολία, είναι η δυνατότητα αποστολής προσαρμοσμένων LUT απευθείας στα πλάνα και η ευελιξία να κινηματογραφήσεις με το συγκεκριμένο look ή απλά να κάνεις προεπισκόπησή του. Συνήθως επιθέτω ένα LUT όταν ξεκινώ το μοντάζ, για να οπτικοποιήσω το πιθανό look των πλάνων μου και να κάνω πιο διασκεδαστική οπτικά τη διαδικασία του μοντάζ. Η παρουσία αυτού του χαρακτηριστικού κάνει πιο ευχάριστη όλη τη διαδικασία κινηματογράφησης, ειδικά καθώς μου αρέσουν τα χρώματα και η διαδικασία διαβάθμισης χρώματος.

κοντινό αναδιπλούμενης οθόνης της sony fx30

Χρησιμοποίησες αρκετούς φακούς της Sony στην ταινία – Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου;

Ο φακός 35 mm f/1.4 GM ήταν καταπληκτικός σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ο φακός PZ 10-20 mm f/4 G μου επέτρεψε να κάνω πραγματικά δημιουργικές λήψεις (τοποθετώντας το τρίποδο στη μέση μου χρησιμοποιώντας ιμάντα). Όμως ο αγαπημένος μου φακός είναι ο φακός 18-105 mm f/4 G OSS. Ειδικά όταν ταξιδεύω, προτιμώ έναν φακό ο οποίος είναι εξαιρετικά εύχρηστος και πολυχρηστικός ταυτόχρονα, επιτρέποντάς μου να κάνω λήψεις κάθε είδους, από ευρυγώνιες λήψεις έως κοντινά. Δεν είναι αποτελεσματικό να αλλάζεις συνέχεια φακούς, καθώς μπορεί ακόμη και να χάσεις κάποιες ιδιαίτερες στιγμές.

sony fx30 με προσαρτημένο τον φακό 18-105

Ποια ήταν η αγαπημένη σου σκηνή που γύρισες και γιατί;

Οι σκηνές που μου άρεσαν περισσότερο ήταν οι λήψεις στις οποίες χρησιμοποιήσαμε μια βεντούζα για να στερεώσουμε τη φωτογραφική μηχανή σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου, όπως π.χ. στο παρμπρίζ. Για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε τη σωστή έκθεση και το σωστό καδράρισμα, τη συνδέσαμε επίσης με την εφαρμογή Sony Imaging. Το να έχεις μια τόσο ελαφριά και compact φωτογραφική μηχανή σε βοηθά αναμφίβολα να κάνεις λήψεις που κανονικά δεν θα μπορούσες να κάνεις. Για να το πούμε απλά, τραβήξαμε πάνω μας αρκετά βλέμματα κατά την κινηματογράφηση αυτών των σκηνών!

η teja lisjak στερεώνει τη sony fx30 στο παράθυρο ενός αυτοκινήτου

© Gareth Davies

Κάποιες τελευταίες σκέψεις;

H FX30 είναι εκπληκτική, ειδικά για όσους θέλουν να ξεκινήσουν το κινηματογραφικό τους ταξίδι ή χρειάζονται την τέλεια δευτερεύουσα κάμερα. Τα πλεονεκτήματα που παρέχει ο αισθητήρας APS-C σημαίνουν ότι μπορείς να έχεις υπέροχους φακούς και μια ποικιλία επιλογών σε προσιτή τιμή. Κάνω επίσης πολλές λήψεις για βίντεο σύντομης μορφής και είναι υπέροχο να μπορώ να έχω αυτή τη φωτογραφική μηχανή στη μικρότερη τσάντα φωτογραφικού εξοπλισμού ως αγαπημένο κιτ. Ωστόσο, να έχετε πάντα υπόψη ότι, παρόλο που ο εξοπλισμός σας βοηθά να ζωντανέψετε το όραμά σας, αυτό που δίνει νόημα στις εικόνες σας και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση είναι η ιστορία.

Σχετικές ιστορίες

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.