ο james matthews στέκεται σε μια βουνοπλαγιά με τη sony fx6

Sky on Fire | Με τη Sony FX6

James Matthews

Ονομάζομαι James Matthews. Είμαι κινηματογραφιστής, Youtuber και πρεσβευτής της Sony, από το Έσσεξ του Ηνωμένου Βασιλείου. Η δημιουργία ταινιών ήταν το πάθος μου από την ηλικία των 14 ετών και καθώς περνούσαν τα χρόνια, διαπίστωνα ότι εμπνέομαι από συναισθηματικούς παράγοντες, όπως η φύση, οι άνθρωποι και η μουσική. Αν ένας συνδυασμός αυτών των πραγμάτων μου δίνει ένα συγκεκριμένο συναίσθημα, τότε οι ταινίες μου είναι το εργαλείο για να το εκφράσω στον κόσμο.

Sky on Fire

Στην ταινία μικρού μήκους μου «Sky on Fire», οδηγώ τους θεατές σε ένα εντυπωσιακό και περιπετειώδες ταξίδι, μέσα από την αναβίωση μιας εμπειρίας από τον κεντρικό χαρακτήρα, τον Luke. Το να βιώνεις μοναδικές εμπειρίες στη φύση, σημαίνει ότι βιώνεις και μοναδικά φυσικά τοπία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ακολουθούμε τον Luke, ενώ έρχεται αντιμέτωπος με το δύσκολο αλλά και όμορφο περιβάλλον της Μαδέρα, όπου φτάνει στην κορυφή του νησιού και βλέπει τον ουρανό να φλέγεται.

ο james matthews περιμένοντας στην ομίχλη, με τη sony fx6

Πρώτες εντυπώσεις με τη Sony FX6

Το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό στην FX6 σίγουρα είναι το μεταβλητό φίλτρο ND και η επιλογή μη αυτόματης λειτουργίας του. Έπαιξε βασικό ρόλο στο ομοιόμορφο ύφος της ταινίας, χωρίς να χρειάζονται εκπτώσεις στην ποιότητα για να επιτευχθεί η σωστή έκθεση. Με το μεταβλητό φίλτρο ND, η ταχύτητα κλείστρου και το βάθος πεδίου μπορούν να παραμένουν σταθερά και να αποδίδεται η συνέπεια που ήθελα.

Κάτι άλλο που εκτίμησα ήταν η τεχνολογία χρώματος. Πρέπει να είναι ό,τι καλύτερο έχω δει, εκτός από τις κορυφαίες κινηματογραφικές κάμερες Sony, Venice και FX9. Η ακρίβεια χρώματος είναι απίστευτη και γίνεται πιο απίστευτη με το προφίλ εικόνας S-Cinetone, ενώ έχει και εσωτερικό βάθος χρώματος 10 bit, για καλύτερη πτώση φωτεινών σημείων (π.χ. δεν κόβονται τα σύννεφα στον φωτεινό ουρανό) και μεγαλύτερη ευελιξία στο post production.

Η τελευταία ευχάριστη βελτίωση για εμένα είναι η απόδοση κυλιόμενου κλείστρου. Είμαι μεγάλος θαυμαστής της χειροκίνητης λειτουργίας για πολλές κινήσεις και τεχνικές περιστροφής. Το εφέ κυλιόμενου κλείστρου σχεδόν δεν υφίσταται στη συγκεκριμένη κάμερα και, έτσι, μπορώ να τη χειρίζομαι με σιγουριά, χωρίς να ανησυχώ για παραμόρφωση υπερβολικά πολλών ευθειών στο φόντο της λήψης.

ο james matthews κρατάει τη μηχανή του sony fx6, με προσαρτημένο φακό 24-105 mm

Ύφος εικόνας και φακοί που χρησιμοποιήθηκαν στη λήψη

Για κάποια είδη ύφους, χρειάζονται συγκεκριμένοι φακοί με διαφορετικές εστιακές αποστάσεις που εκφράζουν διαφορετικά συναισθήματα και αφηγούνται την ιστορία. Για αυτήν την ταινία μικρού μήκους, χρησιμοποίησα τον Sony G Master FE 16-35 mm f/2.8 στα 35 mm για πολλές λήψεις. Ήθελα να πετύχω αυτήν τη μεσαία απόσταση, όπου βλέπεις τον χαρακτήρα από κοντά, αλλά επίσης τον βλέπεις και στο περιβάλλον του, καθώς αυτό ήταν σημαντικό στην ιστορία μας. Στα κοντινά του κεντρικού χαρακτήρα, χρησιμοποίησα τον Sony FE 85 mm f/1.8 για να απομονώσω τον χαρακτήρα από το φόντο και σε συγκεκριμένες σκηνές, να εστιάσω στις εκφράσεις και τα συναισθήματά του. Με το γρήγορο κλείστρο του f/1.8, μαζί με τον αισθητήρα πλήρους καρέ της Fx6 και το εσωτερικό φίλτρο ND, το ύφος που κατάφερα να πετύχω, μου έδωσε την επιλογή να έχω υπερβολικά ρηχό βάθος πεδίου όταν ήθελα να απομονώσω τον χαρακτήρα, χωρίς να αλλάζω τη ματιά μου. Ήταν σημαντικό να μπορώ να εναλλάσσω αυτούς τους δύο φακούς, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την εξέλιξη των συναισθημάτων του χαρακτήρα και το μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο οποίο βρισκόταν.

ο james matthews προσαρμόζει τις ρυθμίσεις μενού στη sony fx6

Συμβουλές λήψης με τη Sony FX6 και τελευταίες σκέψεις

Μια γρήγορη συμβουλή σε κάποιον που τραβάει με τη Sony FX6 θα ήταν να εμπιστεύεται το νέο μεταβλητό φίλτρο ND. Αν έχετε ένα συγκεκριμένο όραμα ή εμφάνιση στο μυαλό σας, μη νιώθετε ότι θα πρέπει να συμβιβαστείτε για να είναι σωστή η έκθεση. Το μεταβλητό φίλτρο ND υποστηρίζει την αυξημένη δημιουργικότητα και προσφέρει μεγαλύτερη ευκαιρία σε κάθε φωτογραφικό στιλ. Η κάμερα αυτή είναι απίστευτο εργαλείο για εμάς τους κινηματογραφιστές. Είναι πλήρους καρέ, αποδίδει εξαιρετικά σε χαμηλό φωτισμό, έχει μεταβλητό ND και υπέροχη τεχνολογία χρώματος 10 bit. Είναι σχεδιασμένη για να μας βοηθάει να γυρίζουμε υπέροχα φιλμ και να πετυχαίνουμε το προσωπικό μας ύφος. Απλώς στήστε τα φώτα και ξεκινήστε το γύρισμα!

Προϊόντα που παρουσιάζονται

James Matthews

James Matthews | UK

"Στη δουλειά μου, εμπνέομαι από το συναίσθημα. Θέλω ο θεατής να νιώθει ένα συγκεκριμένο συναίσθημα όταν παρακολουθεί τις ταινίες μου, και να βιώνει το ταξίδι".

Σχετικές ιστορίες

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.