άντρας σε κανό στον ωκεανό το σούρουπο

Ο πιο σκληρός αγώνας

Horacio Cabilla

Με λένε Horacio Cabilla και είμαι ένας φωτογράφος/κινηματογραφιστής που ειδικεύεται στην περιπέτεια. Με ενθουσιάζει ιδιαίτερα η αποτύπωση του πάθους των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Αμέσως μόλις άκουσα ότι η Sony επρόκειτο να θέσει σε κυκλοφορία τον φακό FE 50 mm f/1.4 GM, γνώριζα ότι θα ήθελα να τον δοκιμάσω και μου δόθηκε η ιδανική ευκαιρία. Μου είχε ζητηθεί να γυρίσω το επίσημο ντοκιμαντέρ για τον αγώνα Samla Qatar - έναν αγώνα extreme sports στην έρημο του Κατάρ όπου οι συμμετέχοντες καλύπτουν 200 Km τρέχοντας, κολυμπώντας, ποδηλατώντας και κάνοντας καγιάκ σε μόνο 57 ώρες.

Αποφάσισα να γυρίσω όλο το πρότζεκτ με έναν μόνο φακό, πράγμα που ήταν μια απολαυστική πρόκληση καθώς έπρεπε να προσπαθήσω να δείξω όλες τις δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται οι αθλητές, χωρίς να διαθέτω την ευελιξία που θα μου παρείχε μια γκάμα εστιακών αποστάσεων. Αυτό με έκανε να εκτιμήσω το ότι ''το λιγότερο είναι περισσότερο''!

Ο φακός έχει μικρό μέγεθος και πολύ καλή κατασκευή, ενώ, όπως θα περίμενε κανείς από έναν φακό G Master, είναι πολύ ευκρινής και εξαιρετικά γρήγορος. Τράβηξα πολλά από τα πλάνα χαμηλού φωτισμού με τελείως ανοικτό διάφραγμα σε ρύθμιση f/1.4 και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Μου άρεσε ιδιαίτερα η επιλογή μη αυτόματου διαφράγματος, καθώς μου επέτρεψε να μεταβαίνω γρήγορα από πλάνα εσωτερικού χώρου σε εξωτερικά πλάνα. Αυτό σήμαινε επίσης ότι μπορούσα να ρυθμίσω το διάφραγμα πριν από την κινηματογράφηση, πράγμα που μου επέτρεψε να ξεκινώ το γύρισμα πολύ γρήγορα.

άντρας στην έρημο το σούρουπο © Horacio Cabilla | Sony α1 + FE 50mm f/1.4 GM | 1/250s @ f/2.8, ISO 8000

Η αυτόματη εστίαση ήταν εξαιρετικά γρήγορη - πιθανόν η πιο γρήγορη που έχω δοκιμάσει σε prime φακό 50 mm. Πάντα ακριβής, ακόμη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Συχνά χρησιμοποιώ μεγάλους φακούς ζουμ για τη δουλειά μου και το μικρό μέγεθος και βάρος του φακού 50 mm ήταν μια ευπρόσδεκτη αλλαγή η οποία με έκανε να εκτιμήσω αυτή τη μικρή και ελαφριά διάταξη. Επίσης, ο φακός αυτός μου παρείχε τη δυνατότητα να μετακινούμαι εύκολα, πράγμα που ήταν υπέροχο, ενώ το γεγονός ότι είναι τόσο μικρός καθιστά πολύ γρήγορη την τοποθέτησή του σε αναρτήρα.

Ο Horacio Cabilla κρατώντας τη sony alpha 1 με προσαρτημένο τον φακό 50 mm

Έχω κάνει κινηματογράφηση με μια ποικιλία φωτογραφικών μηχανών, από την Alpha 7S III έως την FX6, και έχω χρησιμοποιήσει την Alpha 1 για φωτογραφίες, οπότε η εναλλαγή του φακού από τη μια φωτογραφική μηχανή στην άλλη ήταν παιχνιδάκι.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της δοκιμής και δεν θα δίσταζα να συστήσω τον φακό 50 mm f/1.4 GM σε οποιονδήποτε αναζητεί έναν ευκρινή και αποκριτικό φακό που μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε σώμα φωτογραφικής μηχανής της Sony.

Προϊόντα που παρουσιάζονται

Σχετικές ιστορίες

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.