η σιλουέτα της teja lisjak με φόντο το london eye

Διευρύνετε τους ορίζοντές σας

με τον φακό FE 16-25 mm f/2.8 G της Sony

Με λένε Teja και είμαι μια φωτογράφος και κινηματογραφίστρια με έδρα το Λονδίνο, που δημιουργεί εντυπωσιακά και δυναμικά βίντεο για επώνυμες μάρκες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πριν από τρία περίπου χρόνια μετακόμισα στο Λονδίνο για να προσπαθήσω να κάνω καριέρα στη δημιουργία ταινιών και, παρόλο που έχω ταξιδέψει αρκετά σε όλο αυτό το διάστημα, το γεγονός ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω τον καινούριο φακό FE 16-25 mm f/2.8 G της Sony σε διάφορα μέρη του Λονδίνου ήταν εξαιρετικά συναρπαστικό! Με έκανε όχι μόνο να επισκεφτώ ξανά κάποια από τα αγαπημένα μου μέρη, αλλά και να ανακαλύψω νέα μέρη στα οποία δεν είχα πάει ποτέ. Στην πραγματικότητα, η ευκαιρία αυτή με έκανε να εκτιμήσω περισσότερο το Λονδίνο!

Δεδομένου ότι μου αρέσει η συμπίεση φακού και η αποτύπωση των λεπτομερειών, αυτό το πρότζεκτ ήταν αρκετά διαφορετικό από οτιδήποτε έχω κάνει στο παρελθόν. Στην κινηματογράφηση συνήθως χρησιμοποιούμε ευρυγώνιους φακούς για να κάνουμε τις λήψεις και να αναδείξουμε την τοποθεσία, οπότε η χρήση ενός μόνο φακού καθ’ όλη τη διάρκεια του πρότζεκτ με έκανε να μην είμαι βιαστική και να ασχοληθώ περισσότερο με τις γωνίες λήψης. Μου άρεσε επίσης πολύ το ότι δεν χρειαζόταν να ανησυχώ για την αλλαγή φακού και αυτό με ώθησε να τραβήξω λήψεις που συνήθως δεν θα τραβούσα, κάνοντας πιο αισθητή την παρουσία μου. Σε αυτό το πρότζεκτ, ήθελα να αναδείξω τις διαφορετικές πλευρές του Λονδίνου. Ξεκίνησα με τα ήρεμα πρωινά και, στη συνέχεια, ασχολήθηκα με τις σκηνές που αποτυπώνουν την πολυάσχολη καθημερινότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έπειτα, ανέδειξα τα χαλαρά βράδια και ολοκλήρωσα το πρότζεκτ παρουσιάζοντας τη ζωντανή ατμόσφαιρα της πόλης - όλα αυτά αντιπροσωπεύουν τη συνηθισμένη καθημερινή ρουτίνα της πόλης.

Πρόσφατα είχα μια καταπληκτική ευκαιρία να δημιουργήσω ένα βίντεο χρησιμοποιώντας τον φακό FE 24-50 mm f/2.8 G που μόλις κυκλοφόρησε και ο φακός FE 16-25 mm f/2.8 G αποτελεί μια απίστευτη προσθήκη στον εξοπλισμό που χρησιμοποιώ. Μου αρέσει να έχω ελαφρύ εξοπλισμό και το γεγονός ότι ο φακός αυτός είναι compact και ελαφρύς κάνει τη δημιουργική διαδικασία πραγματικά απολαυστική. Ειδικά σε αυτό το πρότζεκτ, δεδομένου ότι περιελάμβανε πολύ περπάτημα (μια ημέρα, εγώ και ο Gareth, ο βιντεογράφος, κάναμε 20 χιλιάδες βήματα!)

η teja lisjak στον δρόμο με τη sony κάμερα της

Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο πρότζεκτ, χρησιμοποίησα αναρτήρα για το 80% του βίντεο. Όπως ανέφερα προηγουμένως, συνήθως κάνω λήψεις με ελαφρύ εξοπλισμό και αποφεύγω να χρησιμοποιώ αναρτήρες, διότι το βάρος τους επηρεάζει αρνητικά τη δημιουργική διαδικασία. Ωστόσο, σε αυτά τα γυρίσματα, ανακάλυψα ξανά την αγάπη μου για τους αναρτήρες και το πολύωρο περπάτημα τραβώντας λήψεις δεν με κούρασε καθόλου.

Εδώ και πολύ καιρό, μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση η κάμερα FX3 της σειράς κινηματογράφου της Sony και αυτή τη φορά μου δόθηκε τελικά η ευκαιρία να τη συνδυάσω με τον νέο φακό. Ο συνδυασμός ήταν απίστευτα πετυχημένος, καθώς και τα δύο έχουν καταπληκτική αυτόματη εστίαση, ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας και εξαιρετική ποιότητα! Μου αρέσει που, για άλλη μία φορά, η Sony παρουσίασε έναν ακόμη εκπληκτικό φακό για τους δημιουργούς, τον οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε μια ποικιλία σεναρίων, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να έχεις μαζί σου ελαφρύ εξοπλισμό!

Το Λονδίνο είναι μια πόλη με πολλή δράση στην οποία συμβαίνουν πολλά πράγματα, οπότε η κίνηση είναι πανταχού παρούσα. Από τα εμβληματικά κόκκινα λεωφορεία και τα γεμάτα τρένα μέχρι τους πολυσύχναστους πεζόδρομους και τους ποδηλάτες, υπάρχει πάντα κάτι που κινείται γύρω μας. Ο φακός 16-25 mm μού παρείχε τη δυνατότητα να αποτυπώσω τα πάντα - η αυτόματη εστίαση αυτού του φακού είναι εξαιρετικά γρήγορη και ακριβής και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα τον χρησιμοποιήσω στα επόμενα ταξίδια μου, ειδικά για vlogging.

Προϊόντα που παρουσιάζονται

Σχετικές ιστορίες

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.