άτομο ντυμένο με παραδοσιακή ενδυμασία που τρέχει μέσα από τις φλόγες

António Morais

António Morais | Portugal

«Το φως είναι η μούσα μου και το τυχαίο είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μου στην αφήγηση ιστοριών.»

Ο António Morais είναι διευθυντής φωτογραφίας, φωτογράφος, καθηγητής και ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας παραγωγής Golpe Filmes. Είναι προσκεκλημένο μέλος της Πορτογαλικής Ένωσης Επαγγελματιών Εικόνας, Ανεξάρτητος Πιστοποιημένος Ειδικός (ICE) της Sony, Sony Europe Imaging Ambassador και Fujinon Ambassador στην Πορτογαλία.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Οπτικοακουστική Παραγωγή και Σκηνοθεσία από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Πόρτο (IPP) και πτυχίου Ήχου και Εικόνας από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας (UCP). Έχει επίσης εξειδικευθεί στην επαγγελματική φωτογραφία στο Πορτογαλικό Ινστιτούτο Φωτογραφίας (IPF), στο Πόρτο.

Εργάζεται ως διευθυντής φωτογραφίας σε οπτικοακουστικές παραγωγές κάθε είδους από το 2009. Καλύτερες στιγμές: η τηλεοπτική σειρά «The Asphalt Colour» και το ντοκιμαντέρ «Born In 48». Μεταξύ 2016 και 2017 ήταν διευθυντής φωτογραφίας για την τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ του Al Jazeera, «Expats». Το 2018 επέστρεψε στην Πορτογαλία και εργάστηκε σε πολλές οπτικοακουστικές παραγωγές, όπως το ντοκιμαντέρ Baptismo de Terra (2017), το οποίο κέρδισε το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Γυναικείου Κινηματογράφου του Χόλιγουντ (2019), η ταινία μικρού μήκους Ashes (2018) που κέρδισε το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Planos – Tomar (2018).

Αποτέλεσε επίσης μέλος της εκπαιδευτικής πλατφόρμας ICE της Sony και δίδαξε στο IPF και σε εργαστήρια κινηματογράφου στο Πόρτο. Χρημάτισε λέκτορας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μεταξύ 2009 και 2021, διδάσκοντας κινηματογραφική φωτογραφία και φωτογραφία, στο IPP-ESMAD (Πόρτο), στο IPB (Bragança), στο Ινστιτούτο SAE (Αμμάν, Ιορδανία) και στο Πορτογαλικό Καθολικό Πανεπιστήμιο (UCP) στο Πόρτο.

Ο εξοπλισμός του António

Οι ιστορίες του António