FE 400 MM F2,8 GM OSS

Πλήρεις προδιαγραφές και χαρακτηριστικά

SEL400F28GM

Ενδεικτικά από

12.200,00 €

Προδιαγραφές φακού

Βάση
Sony E-mount
Φορμά
Πλήρες καρέ 35 mm
Εστιακή απόσταση (mm)
400
Εστιακή απόσταση αντίστοιχη 35mm (APS-C)
600
Ομάδες/στοιχεία φακού
17-23 *Συμπεριλαμβάνεται ένα φίλτρο
Γωνία θέασης (35mm)
6°10'
Γωνία θέασης (APS-C)
4°10'
Μέγιστο διάφραγμα (F)
2,8
Ελάχιστη τιμή διαφράγματος (F)
22
Λεπίδες διαφράγματος
11
Κυκλικό διάφραγμα
Ναι
Ελάχιστη απόσταση εστίασης
2,7 m (8,86 ft)
Μέγιστος λόγος μεγέθυνσης (x)
0,16
Διάμετρος φίλτρου (mm)
40,5 (υποδοχή)
Σταθεροποίηση εικόνας (Steadyshot)
Optical SteadyShot
Γωνία θέασης (APS-C)
SEL14TC
Συμβατότητα τηλεμετατροπέα (x2.0)
SEL20TC
Τύπος καλύμματος
Στρογγυλό σχήμα

Μέγεθος και βάρος

Διαστάσεις (Π x Υ x Β)
158,1 x 359 mm (6-1/4 x 14-1/4 ίντσες)
Βάρος
2895 g (102,2 oz)

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται

  • Κάλυμμα (μοντέλο): ALC-SH155
  • Κάλυμμα φακού εμπρός: Παρέχεται
  • Κάλυμμα φακού πίσω: ALC-R1EM
  • Σκληρή θήκη
  • Ιμάντας φακού
  • Λουρί θήκης
Placeholder

Χαρακτηριστικά

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Πρωτοποριακός σούπερ τηλεφακός G Master F2,8

Οι πιο προηγμένες τεχνολογίες φακών της Sony έχουν εφαρμοστεί απλόχερα σε αυτόν τον σούπερ τηλεφακό μεγάλου διαφράγματος, επιτυγχάνοντας κορυφαία ταχύτητα, εξαιρετική ανάλυση και αποεστίαση φόντου G Master, καθώς και επαγγελματικό έλεγχο και αξιοπιστία. Επιπλέον, ο SEL400F28GM είναι ένας καταπληκτικά ελαφρύς σούπερ τηλεφακός, που εξασφαλίζει απαράμιλλη ελευθερία κατά τη λήψη.

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Ο νέος γραμμικός μηχανισμός XD (extreme dynamic) επιτυγχάνει εξαιρετικά γρήγορη και αθόρυβη αυτόματη εστίαση ακριβείας

Οι γραμμικοί μηχανισμοί XD που χρησιμοποιούνται στον φακό SEL400F28GM δημιουργήθηκαν πρόσφατα για να παρέχουν υψηλότερη ώθηση και αποτελεσματικότητα σε σχέση με τους συμβατικούς τύπους. Στόχος είναι να αξιοποιούν στο έπακρο τη ραγδαίως αναπτυσσόμενη απόδοση ταχύτητας των σημερινών και μελλοντικών σωμάτων φωτογραφικών μηχανών. Η σχεδίαση του γραμμικού μηχανισμού και η διάταξη των εξαρτημάτων έχουν βελτιωθεί έτσι ώστε να επιτυγχάνεται σημαντικά μεγαλύτερη ώθηση. Δύο από αυτούς τους νέους μηχανισμούς χρησιμοποιούνται στον SEL400F28GM, επιτυγχάνοντας πενταπλάσια βελτίωση στην απόδοση παρακολούθησης των κινούμενων θεμάτων. Αυτό σημαίνει ότι η πλήρης απόδοση πλήρους ταχύτητας των προηγμένων σωμάτων φωτογραφικών μηχανών μπορεί να εφαρμοστεί στην αποτύπωση θεμάτων δυναμικών αθλημάτων ή άγριας φύσης. Επιπλέον, οι μηχανισμοί XD υποστηρίζονται από νέους αλγόριθμους που δημιουργήθηκαν ειδικά για αυτούς. Οι συγκεκριμένοι αλγόριθμοι βελτιώνουν σημαντικά την απόκριση των μηχανισμών στα σήματα ελέγχου και ελαχιστοποιούν την καθυστέρηση και την αστάθεια που μπορεί να προκύψει κατά τη χρήση φακού εστίασης μεγάλου διαφράγματος για ήσυχη λειτουργία με χαμηλές δονήσεις. 

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Εξαιρετική ανάλυση G Master

Όλοι οι φακοί της μάρκας G Master έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με εξαιρετικά υψηλά πρότυπα, ώστε να διασφαλίζεται ότι διατηρείται η εντυπωσιακή αντίθεση σε υψηλές χωρικές συχνότητες μέχρι και τα άκρα της εικόνας. Η οπτική σχεδίαση με τα τρία στοιχεία φθορίτη συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της αξονικής χρωματικής απόκλισης που μπορεί να αποτελεί πρόβλημα σε φακούς μεγάλου διαφράγματος. Επίσης, περιλαμβάνει πλευρική χρωματική απόκλιση που μπορεί να μειώσει την ανάλυση στην περιφέρεια της εικόνας. Η επικάλυψη χρωμάτων μειώνεται αποτελεσματικά, επιτρέποντας καθαρή αναπαραγωγή ακόμα και της παραμικρής λεπτομέρειας του θέματος.

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Φυσική, όμορφη αποεστίαση φόντου G Master

Πέρα από τον προσεκτικό έλεγχο της σφαιρικής απόκλισης στο στάδιο της σχεδίασης, κάθε φακός δοκιμάζεται μεμονωμένα και ρυθμίζεται κατά την κατασκευή, ώστε να επιτυγχάνεται η υψηλότερη δυνατή ποιότητα αποεστίασης φόντου. Ένας μηχανισμός κυκλικού διαφράγματος 11 λεπίδων συμβάλλει περαιτέρω στην ομαλή κυκλική αποεστίαση φόντου. Χάρη στον SEL400F28GM, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το στενό βάθος πεδίου που επιτυγχάνεται με φακό 400 mm F2,8 για να δημιουργήσετε εικόνες με βαθύ, πλούσιο και αποεστιασμένο φόντο.

Μάθετε περισσότερα

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Υποστήριξη τηλεφακών μετατροπής 1,4x και 2,0x, με υψηλή απόδοση απεικόνισης και αυτόματης εστίασης

Υποστηρίζονται προαιρετικοί τηλεφακοί μετατροπής υψηλής απόδοσης 1,4x και 2,0x που παρέχουν εστιακή απόσταση έως 800 mm (αντίστοιχη με 1200 mm σε σώματα APS-C) με μέγιστο διάφραγμα F5,6. Όταν χρησιμοποιούνται αυτοί οι εξαιρετικοί τηλεφακοί μετατροπής, η απόδοση απεικόνισης είναι εντυπωσιακή και η λειτουργία αυτόματης εστίασης παραμένει γρήγορη και ακριβής, προσφέροντας κορυφαία ποιότητα εικόνας G Master χωρίς συμβιβασμούς.

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Εξαιρετικά μειωμένες αντανακλάσεις για υψηλή ευκρίνεια και αντίθεση

Η αποκλειστική αντι-ανακλαστική επίστρωση νανοκρυστάλλων της Sony εφαρμόζεται στις επιφάνειες του φακού για μείωση των αντανακλάσεων που μπορούν να προκαλέσουν αναλαμπές και εμφάνιση ειδώλων, βελτιώνοντας σημαντικά την αντίθεση και την ευκρίνεια εικόνας. (1. Αντιανακλαστική επίστρωση νανοκρυστάλλων / 2. Γυαλί / 3. Μεταδιδόμενο φως)

Μάθετε περισσότερα

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Καταπληκτικά ελαφρύς, μόλις 2.895 γραμμάρια

Το εξαιρετικά μικρό βάρος αυτού του λεπτού φακού οφείλεται στην πρωτοποριακή οπτική σχεδίαση με τρία στοιχεία φθορίτη, η οποία μειώνει τα στοιχεία στο μπροστινό τμήμα του σώματος του φακού. Ένας ακόμη παράγοντας που μειώνει το βάρος είναι η χρήση ανθεκτικών εξαρτημάτων από κράμα μαγνησίου στο σώμα. Ο φακός SEL400F28GM ζυγίζει μόλις 2.895 γραμμάρια, προσφέροντας φορητότητα και ευχρηστία που εκτιμούν οι φωτογράφοι. Χάρη στις επαναλαμβανόμενες δοκιμές και την αξιολόγηση από επαγγελματίες φωτογράφους προέκυψε μια μη εμπροσθοβαρής σχεδίαση, με μειωμένη ροπή αδράνειας και μικρότερη περιστροφή κατά περίπου 50% σε σχέση με τον φακό SAL500F40G.. Η λήψη είτε με το χέρι είτε με μονόποδο είναι εγγυημένα ταχύτερη και πιο ακριβής. 

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Χάρη στην αντοχή στη σκόνη και την υγρασία, η αξιοπιστία διατηρείται ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες

Η σχεδίαση για αντοχή στη σκόνη και την υγρασία παρέχει την αξιοπιστία που απαιτείται για εξωτερική χρήση σε σκληρές συνθήκες.

Μάθετε περισσότερα

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Άφθονη χρήση κράματος μαγνησίου

Ένα ανθεκτικό κράμα μαγνησίου χρησιμοποιείται όχι μόνο για το σώμα του φακού και τη βάση του τρίποδου, αλλά και για τα εσωτερικά εξαρτήματα του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο παρέχεται η υψηλή ανθεκτικότητα που είναι απαραίτητη για την απαιτητική επαγγελματική χρήση, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιείται το συνολικό βάρος.

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Επίστρωση του μπροστινού στοιχείου με φθόριο

Η επίστρωση φθορίου στο μπροστινό στοιχείο του φακού τον βοηθά να παραμένει καθαρός και να μη δημιουργούνται δαχτυλιές, ενώ διευκολύνει την απομάκρυνση ρύπων και το καθάρισμα της επιφάνειας.

Μάθετε περισσότερα

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Ανθεκτικό, ελαφρύ σκίαστρο φακού από ανθρακονήματα

Το σκίαστρο φακού που συνοδεύει τον φακό είναι κατασκευασμένο από ισχυρά και ελαφριά ανθρακονήματα με εσωτερικές ίνες για βέλτιστο έλεγχο του φωτός.

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Αυξημένη αντοχή και αξιοπιστία βάσης

Οι βίδες τοποθέτησης της βάσης έχουν αυξηθεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη ακαμψία και ανθεκτικότητα που μπορεί να ανταπεξέλθει στην επαγγελματική χρήση.

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Παρέχεται ειδική σκληρή θήκη τύπου μπαούλου

Για την προστασία του φακού από τους κραδασμούς και τις δονήσεις κατά τη μεταφορά παρέχεται μια ειδική σκληρή θήκη σε στυλ μπαούλου.

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Full-time DMF

Όταν ο διακόπτης FULL TIME DMF είναι ενεργός, μπορείτε να ενεργοποιήσετε άμεσα τη μη αυτόματη εστίαση περιστρέφοντας τον δακτύλιο εστίασης, ακόμα και κατά τη λήψη στη λειτουργία AF-C. Αν η αυτόματη εστίαση εστιάζει σε διαφορετικό θέμα κατά τη λήψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δακτύλιο εστίασης για να επαναφέρετε γρήγορα την εστίαση στο θέμα που θέλετε. Όταν θέλετε να ρυθμίσετε με ακρίβεια την εστίαση μη αυτόματα μετά την αρχική αυτόματη εστίαση, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το κουμπί κλείστρου του σώματος και να αντιστοιχίσετε την αυτόματη εστίαση σε άλλο κουμπί. Έτσι διευκολύνεται η χρήση του δακτυλίου εστίασης για την τελική εστίαση, αφού επιτευχθεί η αρχική εστίαση. Η δυνατότητα άμεσης μετάβασης στη μη αυτόματη εστίαση μπορεί, επίσης, να είναι χρήσιμη όταν πρέπει να εστιάσετε πέρα από ένα καθορισμένο όριο εύρους εστίασης.

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Ενσωματωμένη οπτική σταθεροποίηση εικόνας με τη νέα ρύθμιση Mode 3

Η οπτική σταθεροποίηση εικόνας είναι ενσωματωμένη διευκολύνοντας την αποτύπωση ευκρινών εικόνων κατά τη λήψη με το χέρι. Εκτός από τη ρύθμιση Mode 2 που παρέχεται για λήψεις με οριζόντια μετατόπιση, ο SEL400F28GM διαθέτει μια νέα ρύθμιση Mode 3 με προηγμένο αλγόριθμο που εξασφαλίζει πιο εύκολο καδράρισμα όταν ακολουθείτε κινούμενα θέματα. Η ρύθμιση Mode 3 παρέχει βέλτιστη σταθεροποίηση για την παρακολούθηση και τη λήψη δυναμικής και απρόβλεπτης αθλητικής δράσης. Η σταθεροποίηση εικόνας σε 5 άξονες είναι διαθέσιμη όταν o SEL400F28GM χρησιμοποιείται με σώμα που διαθέτει ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας.

Μάθετε περισσότερα

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Μη αυτόματη εστίαση γραμμικής απόκρισης

Ο δακτύλιος εστίασης διαθέτει μη αυτόματη εστίαση γραμμικής απόκρισης για εντυπωσιακό και άμεσο έλεγχο μη αυτόματης εστίασης. Η εστίαση αλλάζει γραμμικά αποκρινόμενη στην περιστροφή του δακτυλίου εστίασης, δίνοντάς σας την αμεσότητα του ελέγχου που χρειάζεστε για γρήγορη μη αυτόματη εστίαση ακριβείας.

Μάθετε περισσότερα

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Προσαρμόσιμα κουμπιά διατήρησης της εστίασης σε τέσσερις θέσεις

Τα κουμπιά διατήρησης της εστίασης είναι διαθέσιμα σε τέσσερις θέσεις στο σώμα του φακού για εύκολη πρόσβαση σε οποιεσδήποτε συνθήκες λήψης. Τα κουμπιά διατήρησης της εστίασης μπορούν να προσαρμοστούν μέσω ενός μενού στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής που τους δίνει τη δυνατότητα αντιστοίχισης με μια λειτουργία που επιλέγει ο χρήστης: Για παράδειγμα, αυτόματη εστίαση στα μάτια.

Μάθετε περισσότερα

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Για πρώτη φορά παρέχεται δακτύλιος λειτουργίας

Ο SEL400F28GM διαθέτει έναν νέο δακτύλιο λειτουργίας με ρυθμίσεις PRESET (προεπιλεγμένη εστίαση) και FUNCTION με δυνατότητα επιλογής διακόπτη. Μέσω του μενού στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής, στη ρύθμιση FUNCTION, μπορείτε να αντιστοιχίσετε λειτουργίες όπως το Power Focus. 

Power Focus

Όταν ο διακόπτης επιλογής του δακτυλίου λειτουργίας βρίσκεται στη ρύθμιση FUNCTION και ο δακτύλιος λειτουργίας περιστρέφεται, η εστίαση αλλάζει ομαλά με ταχύτητα που καθορίζεται από την περιστροφή του δακτυλίου λειτουργίας. Αυτό δίνει τη δυνατότητα ομαλής αλλαγής εστίασης για ταινίες.

Προεπιλεγμένη εστίαση

Το κουμπί SET αρχικά χρησιμοποιείται για την απομνημόνευση του επιθυμητού σημείου εστίασης. Αν, στη συνέχεια, θέσετε τον διακόπτη λειτουργίας στη θέση PRESET και μετακινήσετε τον δακτύλιο λειτουργίας σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, η εστίαση θα ρυθμιστεί αμέσως στο απομνημονευμένο σημείο. Αυτό μπορεί να αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα για την αποτύπωση αθλητικών δραστηριοτήτων ή άλλων καταστάσεων με πολύ γρήγορη κίνηση, καθώς μπορείτε να επιλέγετε εκ των προτέρων την εστίαση και να την ανακαλείτε άμεσα, διασφαλίζοντας ότι αποτυπώνετε σωστά την κατάλληλη στιγμή. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη κατά τη λήψη με αυτόματη ή μη αυτόματη εστίαση και μπορεί να εστιάσει εκτός κάποιου καθορισμένου εύρους εστίασης.

Επιλογή APS-C/Πλήρους καρέ

Όταν ο διακόπτης επιλογής δακτυλίου λειτουργίας οριστεί στη ρύθμιση FUNCTION, ο δακτύλιος λειτουργίας μπορεί να περιστραφεί για εναλλαγή μεταξύ των γωνιών θέασης APS-C και πλήρους καρέ. 

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Υποδοχή ένθετου φίλτρου

Ο SEL400F28GM περιλαμβάνει μια υποδοχή φίλτρου που δέχεται ø 40,5mm ND και άλλους τύπους φίλτρων, καθώς και το προαιρετικό ένθετο (drop-in) κυκλικό πολωτικό φίλτρο VF-DCPL1. Μπορείτε να περιστρέψετε το κυκλικό πολωτικό φίλτρο VF-DCPL1, ώστε να επιτύχετε το επιθυμητό επίπεδο πόλωσης ενώ είναι εγκατεστημένο στον φακό.

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Ευέλικτη βάση τριπόδου υψηλής ανθεκτικότητας

Ο δακτύλιος κολάρου τριπόδου διαθέτει έδρανα, προκειμένου να εξασφαλίζεται ομαλή περιστροφή, καθώς και υψηλή αξιοπιστία. Επίσης, ο δακτύλιος κολάρου τριπόδου διαθέτει θέσεις κλικ 90 μοιρών και έναν διακόπτη που ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τις θέσεις κλικ ανάλογα με τις ανάγκες. Όταν οι θέσεις κλικ είναι ενεργοποιημένες, η μετάβαση ανάμεσα στον οριζόντιο και τον κάθετο προσανατολισμό της φωτογραφικής μηχανής γίνεται εύκολα. Αν επιθυμείτε ομαλή λειτουργία με χαμηλή αντίσταση, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις θέσεις κλικ.

FE 400 mm F2,8 GM OSS: εικόνα

Περιορισμός εύρους εστίασης

Ο διακόπτης ορίου εύρους εστίασης επιτρέπει την επιλογή περιορισμένου εύρους εστίασης όταν απαιτείται η ταχύτερη δυνατή εστίαση. Διατίθενται τρεις ρυθμίσεις: FULL, 7 m - 2,7 m και ∞-7m.

Μάθετε περισσότερα