Αναγνωριστικό άρθρου : S700023422 / Τελευταία τροποποίηση : 12/07/2018

Πώς να αντικαταστήσετε ένα πληκτρολόγιο της σειράς W


  βαθμός δυσκολίας Βαθμός δυσκολίας:
  Δύσκολο
  απαιτούμενος χρόνος Απαιτούμενος χρόνος:
  ενασχόληση 10 λεπτών

  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
  !! Αυτές οι οδηγίες παρουσιάζονται με γενικό τρόπο. Δια του παρόντος, η Sony VAIO Ευρώπης σάς ενημερώνει ότι η αντικατάσταση πληκτρολογίου από το χρήστη θα πρέπει να πραγματοποιείται με μεγάλη προσοχή. Εάν προκληθεί οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά στα εξαρτήματα του υπολογιστή σας VAIO κατά την αντικατάσταση του πληκτρολογίου, τυχόν επισκευή ή αντικατάστασή του θα θεωρηθεί εκτός εγγύσης και, ως εκ τούτου, θα χρεωθεί. !!


  1. Κλείστε τον υπολογιστή σας και αποσυνδέστε όλες τις περιφερειακές συσκευές.
  2. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας του υπολογιστή και αφαιρέστε το(α) πακέτο μπαταρίας.
  3. Αγγίξτε ένα μεταλλικό αντικείμενο με γείωση για την εκφόρτιση του στατικού ηλεκτρισμού, για παράδειγμα ένα ψυγείο.

  4. Αφαιρέστε 3 βίδες (σημειώνονται με κόκκινο στην Εικόνα 1) και, κατόπιν, αποσυνδέστε τη θύρα πρόσβασης (ανα)σηκώνοντάς την στην κεντρική βίδα και αποδεσμεύοντας τις εγκοπές πλευρικά.

   Εικόνα 1 - Αφαίρεση 3 βιδών από το κάτω μέρος


  5. Αφαιρέστε 3 βίδες (σημειώνονται με κόκκινο στην εικόνα 2).

   Εικόνα 2 - Αφαίρεση 3 βιδών από το κάτω μέρος


  6. Ανοίξτε το VAIO και τοποθετήστε το στο πλάι (πλαγιαστά) σε ένα γραφείο ή τραπέζι. Ωθήστε προσεκτικά ένα κατσαβίδι σε μια από τις οπές βίδας στην υποδοχή της μπαταρίας. Αυτό θα επιτρέψει το εύκολο κράτημα του επάνω άκρου του πληκτρολογίου.

   Εικόνα 3 - Αποδέσμευση του πληκτρολογίου


  7. Το πληκτρολόγιο συγκρατείται από άγκιστρα στα πλευρά και εγκοπές προς την κατεύθυνση της επιφάνειας αφής. Λυγίστε το προς τα πάνω, όπως φαίνεται στην εικόνα 3, ενώ αποδεσμεύετε τα άγκιστρα στα πλευρά και, στη συνέχεια, μετακινήστε το ελαφρώς προς την οθόνη για να αποδεσμεύσετε τις εγκοπές από την επιφάνεια στήριξης καρπού. Τοποθετήστε το πληκτρολόγιο ανάποδα στην επιφάνεια στήριξης καρπού.

   Εικόνα 4 - Αποδέσμευση του πληκτρολογίου


  8. Για καλύτερη πρόσβαση στην επίπεδη πλαστική επαφή σύνδεσης του πληκτρολογίου, (ανα)σηκώστε το πληκτρολόγιο, όπως φαίνεται στην εικόνα 5, προσέχοντας να μην αγγίξετε την οθόνη με το πληκτρολόγιο για να αποτρέψετε τυχόν χαραγές.

   Εικόνα 5 - Προετοιμασία αποδέσμευσης του πληκτρολογίου από την μητρική κάρτα του υπολογιστή


  9. Εάν κάποια συγκολλητική ταινία ασφαλίζει την επίπεδη πλαστική επαφή του πληκτρολογίου, αφαιρέστε την προσεκτικά.

  10. Προσοχή: 
   • εάν τυχόν σπάσει η επαφή του πληκτρολογίου, θα πρέπει να αντικατασταθεί η μητρική κάρτα του υπολογιστή. Το κόστος αντικατάστασης της μητρικής κάρτας ενδέχεται να υπερβεί την αξία ενός μεταχειρισμένου υπολογιστή VAIO.
   Η επαφή πληκτρολογίου της μητρικής κάρτας αποτελείται από δύο μέρη: ένα σταθερό μέρος (μπεζ) και ένα  βραχίονα (καφέ), που συγκρατεί στη θέση του το επίπεδο καλώδιο του πληκτρολογίου. Αποδεσμεύστε προσεκτικά το βραχίονα από την επαφή πιέζοντας απαλά στις γωνίες, όπως φαίνεται στην  εικόνα 6.

   Εικόνα 6 - Αποδέσμευση του επίπεδου καλωδίου του πληκτρολογίου


   Το επίπεδο καλώδιο του πληκτρολογίου θα πρέπει τότε, λογικά, να αποδεσμευτεί και να περνάει από την επαφή χωρίς προσπάθεια.

  11. Για να εγκαταστήσετε το νέο πληκτρολόγιο, αντιστρέψτε τη διαδικασία ενώ σημειώνετε τα παρακάτω:
   • Για να αποφύγετε περιττή εργασία, ελέγξτε εάν το επίπεδο καλώδιο του πληκτρολογίου είναι σωστά συνδεδεμένο προτού συνεχίσετε με την επανασυναρμολόγηση. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε το τροφοδοτικό AC στο VAIO, πιέζοντας πρώτα το κουμπί λειτουργίας και, στη συνέχεια, το F2 αμέσως μόλις εμφανιστεί το λογότυπο VAIO, προκειμένου να μεταβείτε στην οθόνη ρυθμίσεων του BIOS. Εάν αυτό πετύχει, απενεργοποιήστε και πάλι το VAIO, αποσυνδέστε το τροφοδοτικό AC και προχωρήστε με τη επανασυναρμολόγηση.