Εστίαση στην εικόνα

Peter Neill | The Script

Αυτή είναι μια φωτογραφία των The Script σε συναυλία τους στο O2 Arena, στο Λονδίνο, την οποία τράβηξα στις 29 Φεβρουαρίου 2020. Ήταν ένα από τα τελευταία λάιβ που φωτογράφισα πριν ο κόσμο να μπει σε λοκ ντάουν. Η εικόνα σηματοδοτεί κάτι που λείπει από τις ζωές μας εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Είναι στην ουσία ένας πανοραμικός συνδυασμός πολλών φωτογραφιών που έβγαλα με το χέρι με τη Sony Alpha 7R III και τον φακό FE 85 mm f/1.4 G Master, με το διάφραγμα εντελώς ανοιχτό.

Ήθελα ρηχό βάθος πεδίου, κάτι που δεν βλέπεις στις πανοραμικές. Οι πανοραμικές συνήθως τραβιούνται με ευρυγώνιο φακό, οπότε είναι σχεδόν αδύνατο το ρηχό βάθος πεδίου, και δίνει ιδιαίτερα έντονη κινηματογραφική αίσθηση.

Καθώς συνεργάζομαι με τους The Script από το 2011, μου δίνουν την ευκαιρία να είμαι πάνω στη σκηνή. Στις περιοδείες έχω την πολυτέλεια να παίρνω καλλιτεχνικά ρίσκα, όπως σε αυτή η λήψη. Δεν γίνεται να ρισκάρεις κάτι τόσο καλλιτεχνικό, αν φωτογραφίζεις το συγκρότημα μόνο για λίγα τραγούδια σε μία μόνο εμφάνιση.

το συγκρότημα the script στη σκηνή μπροστά σε μεγάλο κοινό

© Peter Neill | Sony α7R III + FE 85mm f/1.4 GM | 1/200s @ f/1.4, ISO 500

Μετά από μερικές συναυλίες, αρχίζω να αντιλαμβάνομαι πότε θα συμβούν κάποιες στιγμές, οπότε φροντίζω να παίρνω την ιδανική θέση για τις λήψεις. Για υτήν την εικόνα, τράβηξα μια φωτογραφία, μετά άλλαξα πλευρό, τράβηξα κι άλλη, άλλαξα ξανά πλευρό κ.λπ. Συνολικά, τράβηξα οκτώ λήψεις σε κάθετο προσανατολισμό μέσα σε 5 δευτερόλεπτα. Μετά, συνενώθηκαν αυτόματα στο Adobe Lightroom. Δούλεψα άλλα 10 λεπτά στο Adobe Photoshop για να ρετουσάρω κάποια στοιχεία που δεν ήταν τέλεια ευθυγραμμισμένα.

Το συγκρότημα τη λάτρεψε. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να το κάνω λόγω της καραντίνας, αλλά έχω εδώ και καιρό συμφωνήσει με τον Danny, τον βασικό τραγουδιστή, να πάω στο σπίτι του και να μετρήσω τον χώρο στον τοίχο όπου θέλει να την τοποθετήσει, και μετά να του φτιάξω τη μεγαλύτερη δυνατή εκτύπωση για να την βάλει εκεί.

Στην καραντίνα, δούλεψα με συγκροτήματα σε στούντιο, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με μια συναυλία. Τόσο για εμένα όσο και για τους μουσικούς, ένα συγκρότημα είναι μισό χωρίς κοινό.

Προϊόντα που παρουσιάζονται

Peter Neill

Peter Neill | UK

"Ο Peter Neill είναι ο καλύτερος φωτογράφος που έχουμε βρει. Δεν χρησιμοποιούμε κανένα άλλον πια - Mark Sheehan, The Script"

Σχετικές ιστορίες

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.