παρατηρητές πάνω στο κατάστρωμα ενός πλοίου που πλέει δίπλα σε ένα μεγάλο παγόβουνο

Φωτογραφικά στιγμιότυπα | Η Ισλανδία με την Alpha 7 IV

Marcel Siebert

Σε μια χώρα όπου ζουν ξωτικά και όπου στην άκρη του δρόμου, ανάμεσα σε δύο σπίτια, στέκεται ένας βράχος με τον δικό του αριθμό κατοικίας, να περιμένετε το απροσδόκητο. Ο φωτογράφος Marcel Siebert πιθανώς δεν συνάντησε ξωτικά ή τρολ στην Ισλανδία. Και αν τα συνάντησε, δεν τα αποτύπωσε με τη φωτογραφική μηχανή του. Μαγεύτηκε, όμως, από την ποικιλομορφία του φυσικού τοπίου της Ισλανδίας. Αυτός ο φυσιολάτρης και πολυταξιδεμένος φωτογράφος, που ζει στο Allgäu και περνά πολύ χρόνο στη φύση και τα βουνά, μοιράζεται μερικές από αυτές τις ξεχωριστές στιγμές μαζί μας εδώ.

«Αυτό που με γοητεύει στην Ισλανδία δεν είναι μόνο η ποικιλία και η ομορφιά των εξαιρετικά ποικιλόμορφων τοπίων αυτού του νησιού στον Βόρειο Ατλαντικό. Είναι ο συνδυασμός αυτών των τοπίων – άλλοτε παράξενος, άλλοτε μυθικός – που αιχμαλωτίζει τον θεατή», εξηγεί ο Marcel. «Αυτό είναι το συναίσθημα που θέλω να μεταφέρω στους ανθρώπους που βλέπουν τις φωτογραφίες μου. Και ο μόνος τρόπος για να το πετύχω είναι να διαθέτω αξιόπιστο, κορυφαίας ποιότητας εξοπλισμό».

Με τη φωτογραφική μηχανή Alpha 7 IV της Sony και τους φακούς FE 24-70 mm f/2.8 GM II και FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II στο σακίδιό του, ο Marcel είχε τον βέλτιστο εξοπλισμό για να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο του.

ένα αυτοκίνητο διασχίζει έναν έρημο δρόμο στην Ισλανδία

© Marcel Siebert | Sony α7 IV + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/800s @ f/6.3, ISO 250

Έχοντας μικρό μέγεθος και βάρος που μόλις υπερβαίνει το ένα κιλό, ο νέος τηλεφακός ζουμ FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II της Sony είναι ο πιο ελαφρύς φακός στην κατηγορία του, ζυγίζοντας σχεδόν 30% λιγότερο από τον προκάτοχό του. Το μικρό βάρος του γίνεται αντιληπτό με ευχαρίστηση κατά την πεζοπορία σε βουνά και παγετώνες. Ταυτόχρονα, ο βελτιωμένος τηλεφακός ζουμ G Master παίρνει υψηλή βαθμολογία όσον αφορά την ποιότητα εικόνας. Αυτή η ποιότητα είναι σαφώς ορατή σε αυτή τη φωτογραφική λήψη μιας ομάδας πεζοπόρων, οι οποίοι βρίσκονται καθ' οδόν προς έναν παγετώνα.

ομάδα πεζοπόρων που ανεβαίνουν ένα βουνό

© Marcel Siebert | Sony α7 IV + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/1000s @ f/4.5, ISO 320

Ο νέος, βελτιωμένος στάνταρ τηλεφακός ζουμ FE 24-70 mm f/2.8 GM II της Sony είναι επίσης εξαιρετικά κατάλληλος για την αποτύπωση της εντυπωσιακής απεραντοσύνης του τοπίου. Αποτελεί τον μικρότερο και ελαφρύτερο φακό στην κατηγορία του και ζυγίζει μόνο 695 γραμμάρια - είναι δηλαδή πολύ πιο ελαφρύς από τον προκάτοχό του. Το μήκος του μειώθηκε κατά 16 mm και ο συνολικός όγκος μειώθηκε επίσης κατά 18%. Συνεπώς, δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο φακός αυτός έγινε σύντομα ο νέος αγαπημένος φακός του Marcel κατά το ταξίδι του στην Ισλανδία. «Είχα τον νέο φακό 24-70 mm τοποθετημένο στη φωτογραφική μηχανή μου κατά το μεγαλύτερο διάστημα της παραμονής μου στην Ισλανδία. Αυτός ο φακός είναι εξαιρετικά ελαφρύς και αξιόπιστος σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η υψηλή του ποιότητα με έπεισε απόλυτα, είτε πρόκειται για λήψη βίντεο είτε πρόκειται για λήψη φωτογραφιών», αναφέρει ο Marcel. Αυτά τα χαρακτηριστικά συνοψίζουν ιδανικά την καταλληλότητα για οποιαδήποτε καθημερινή χρήση, ενώ ταυτόχρονα ικανοποιούν τις πιο αυστηρές απαιτήσεις όσον αφορά την πολυχρηστικότητα και την ποιότητα εικόνας.

ισλανδικός καταρράκτης σε ένα μαγευτικό τοπίο

© Marcel Siebert | Sony α7 IV + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/1250s @ f/5.6, ISO 500

«Ήταν τόσο συναρπαστικό να βλέπεις τη διαφορετική διάθεση και ατμόσφαιρα που δημιουργεί κάθε τοπίο της Ισλανδίας», λέει ενθουσιασμένος ο Marcel για το ταξίδι του στην Ισλανδία. «Από τη μια πλευρά, υπάρχει το άγονο, τραχύ τοπίο με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες του. Από την άλλη, υπάρχει το παράξενο παραθαλάσσιο τοπίο με τις εκπληκτικές παραλίες του. Η ποικιλομορφία των τοπίων της Ισλανδίας, σε τόσο μικρή απόσταση μεταξύ τους, είναι κάτι που το συναντάς σε λίγα μόνο μέρη στη Γη. Όποιος έχει επισκεφτεί ποτέ την Ισλανδία θα καταλάβει γρήγορα ότι τα ξωτικά και τα τρολ απολαμβάνουν ιδιαίτερη εκτίμηση σε αυτό το μαγικό τοπίο», λέει ο Marcel και συμπληρώνει χαμογελώντας: «Καθώς κατάγομαι από την περιοχή του Allgäu, ο κόσμος της μυθολογίας και των θρύλων μου είναι οικείος. Ποιος ξέρει; Ίσως να υπάρχει κάποια συγγένεια μεταξύ των ψυχών του Allgäu και των ψυχών της Ισλανδίας».

ομάδα πεζοπόρων καθ' οδόν προς έναν παγετώνα

© Marcel Siebert | Sony α7 IV + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/1000s @ f/4.5, ISO 320

Από τα ξωτικά και τα τρολ πίσω στον πολιτισμό. Ή τουλάχιστον σε μια υποψία πολιτισμού, όπως αυτή εκφράζεται από τους δρόμους που κόβουν στη μέση το τοπίο και έχουν συχνά μήκος πολλών χιλιομέτρων. Το παρελθόν και το παρόν συνυπάρχουν εδώ, δημιουργώντας μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή την οποία ο Marcel μοιράζεται μαζί μας.

«Τράβηξα μερικές υπέροχες φωτογραφίες στην Ισλανδία με τον νέο φακό 24-70 mm GM II. Χάρη στο συμβατό σύστημα E-mount της Sony, μπορείτε να προσαρμόσετε τους φακούς σε μια ευρεία ποικιλία φωτογραφικών μηχανών και, φυσικά, μπορείτε να συνεχίσετε να τους χρησιμοποιείτε όταν αλλάζετε φωτογραφική μηχανή», καταλήγει ο Marcel, επισημαίνοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα που του παρέχει ο εξοπλισμός της Sony. Το μόνο που λείπει τώρα για να ολοκληρωθεί το πανόραμα του ταξιδιού του είναι τα άγρια πόνι για τα οποία φημίζεται το νησί. Ο Marcel τα έχει αποτυπώσει και αυτά σε μια υπέροχη στιγμή, για να τη μοιραστεί μαζί μας.

κοπάδι ισλανδικών αλόγων σε ένα λιβάδι

© Marcel Siebert | Sony α7 IV + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/1250s @ f/3.5, ISO 200

Σχετικές ιστορίες

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.