Αναγνωριστικό άρθρου : S700023384 / Τελευταία τροποποίηση : 12/07/2018

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας

  Αυτό το άρθρο παρέχει μερικές οδηγίες έτσι ώστε να βεβαιωθείτε οτι τα αρχεία σας είναι ασφαλές.

  difficulty rating Βαθμός δυσκολίας:
  Μέσος
  time needed Απαιτούμενος χρόνος:
  Μη σχετικό

  Το αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων σας, είναι ένα αντίγραφο που κρατάτε, κατά προτίμηση σε ενα εξωτερικό μέσο, των σημαντικών αρχέιων που υπάρχουν στον σκληρό σας δίσκο. Η απώλεια αρχέιων συνήθως οδηγεί σε απαγοήτευση και απώλεια χρημάτων/αρχείων/χρόνου, για αυτό το λόγο σας συμβουλεύουμε να κρατάτε αντίγραφο ασφαλείας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

  Μερικά από τα εξωτερικά μέσα αντίγραφων ασφαλείας είναι: εξωτερικός σκληρός δίσκος USB , εγγράψιμοι  δίσκοι, USB stick, μνήμη φλας.
  Μερικές ιστοσελίδες παρέχουν λύσεις για διάσωση αρχείων, online.


  Τρόποι αποθήκευσης αντίγραφων ασφαλείας

  Κέντρο αντίγραφων ασφαλείας και επαναφοράς

  Τα Windows παρέχουν ενα προεγκατεστημένο εργαλείο για την δημιουργία αντίγραφων ασφαλείας και επαναφοράς.

  Στα Windows Vista , θα βρείτε το Κέντρο Αντίγραφων Ασφαλείας και Επαναφοράς στον Πίνακα Ελέγχου. Το Κέντρο Αντίγραφων Ασφαλείας και Επαναφοράς παρέχει βοήθεια και υποστήριξη, στην οποία έχετε πρόσβαση πατώντας το ερωτηματικό πάνω δεξιά.

  Στα Windows XP και προγούμενα, θα βρείτε το Κέντρο Αντίγραφων Ασφαλείας στην Έναρξη - Όλα τα Προγράμματα - Βοηθήματα - Εργαλεία Συστήματος.
  Σημείωση Στα Windows XP Home δεν είναι το Κέντρο Αντίγραφων Ασφαλείας και Επαναφοράς προεγκατεστημένο .
  Στα περισσότερα συστήματα, θα το βρείτε στο πρώτο δίσκο ανάκτησης, στον φάκελο \VALUEADD\MSFT\Ntbackup. Σε μερικούς δίσκους, λείπει αυτός ο φάκελος; σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να

  • Επικοινωνήσετε με την τεχνική υποστήριξη VAIO Link . Μπορούμε να σας παρέχουμε τον installer.
  • Ψάξτε τον installer online. Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες που τον παρέχουν.
  • Εφόσον το Ntbackup είναι μια περιορισμένη εφαρμογή, ίσως θελήσετε να προχωρήσετε στην επόμενη επιλογή.

  Εργαλεία αντίγραφων ασφαλέιας τρίτων (3rd party)

  Εαν θέλετε να ανακαλύψετε άλλους τρόπους για την δημιουργία αντίγραφων ασφαλείας, μια καλή επιλογή για να βρείτε πληροφορίες είναι το άρθρο στην βικιπαίδεια http://en.wikipedia.org/wiki/Backup. Αυτό το άρθρο περιλαμβάνει επίσης ενα link λίστας λογισμικού αντίγραφων ασφαλείας: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_backup_software.

  Μη αυτόματος τρόπος δημιουργίας αντίγραφων ασφαλείας

  Αντιγραφή/Επικόλληση σημαντικών αρχείων σε εξωτερικά μέσα.
  Αυτή η επιλογή δεν συνιστάται ιδιαίτερα , εφόσον απαιτείται χειροκίνητη διαδικασία, και μπορεί να προκληθεί ανθρώπινο σφάλμα.

  Τι κάνετε εαν κάτι δεν πήγε καλά

  α. δεν έχετε πρόσβαση στο λειτουργικό σας σύστημα , και δεν έχετε κρατήσει πρόσφατα αντίγραφο ασφαλείας.

  Εαν έχετε ενα σχετικά πρόσφατο μοντέλο VAIO , το Κέντρο Ανάκτησης VAIO (VAIO Recovery Center) θα περιέχει την επιλογή  Rescue Data (Διάσωση Δεδομένων). Αυτή η επιλογή σας δίνει την δυνατότητα να συνδέσετε έναν εξωτερικό σκληρό δισκο USB, και να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων που χρειάζεστε.

  Οδηγίες Διάσωσης Δεδομένων:
  Εαν υπάρχει ακόμα το partition ανάκτησης, πατήστε F10 κατά την εκκίνηση. Η Διάσωση Δεδομένων (Rescue Data) θα εμφανιστεί στην λίστα. Εαν έχετε δημιουργήσει δίσκους ανάκτησης, χρησιμοποιήστε αυτούς, και η επιλογή θα εμφανιστεί στην λίστα με τις επιλογές.
  Σημείωση: Εαν δεν εμφανιστεί Διάσωση Δεδομένων (Rescue Data), σημαίνει οτι το VAIO σας δεν συνοδεύεται με αυτό το εργαλείο. Παρακαλούμε έχετε κατανόηση ότι δεν μπορούμε να το παρέχουμε ξεχωριστά.

  β. δεν έχετε πρόσβαση στο λειτουργικό σας σύστημα, και δεν έχετε πρόσβαση στην Διάσωση Δεδομένων (Rescue Data).

  Αυτή είναι μία περίπλοκη περίπτωση για την οποία δεν μπορούμε να προσφέρουμε μια απλή γρήγορη λύση. Εδώ είναι μερικές επιλογές, οι οποίες μπορούν ή δεν μπορόυν να εφαρμοστούν ανάλογα με την σοβαρότητα του προβλήματος σας:
  • Χρησιμοποιήστε ενα λογισιμικό ανάκτησης τρίτων (3rd party) δεδομένων που επιτρέπει την εκκίνηση της εφαρμογής από ενα CD, και διάσωση δεδομένων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο. Δεν μπορούμε να προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο.
  • Ίσως να θέλετε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ένα δεύτερο λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εντοπίσετε και να διασώσετε τα δεδομένα σας πριν να εκτέλεσετε μια πλήρης ανάκτηση.
   Προσοχή:  λάβετε υπόψη ότι δεν παρέχουμε βοήθεια σε αυτό και ότι αυτός ο τρόπος μπορεί να αποδειχθεί αρκετά περίπλοκος.
  • Εαν έχετε ενα μοντέλο με εύκολα αφαιρούμενο σκληρό δίσκο, μπορέιτε να εισάγετε τον δίσκο σε ένα εξωτερικό περίβλημα USB, έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας απο άλλο υπολογιστή.
   Προσοχή:  λάβετε υπόψη σας οτι αλλαγή ή ζημιά υλικού δεν καλύπτεται από την εγγύηση.
  • Διάφορες εταιρείες πληροφορικής ειδικεύονται στην ανάκτηση δεδομένων, και σε μερικές περιπτώσεις μπορούν να διασώσουν δεδομένα ακόμα και απο ελαττωματικούς σκληρούς δίσκους.