χέρι που κρατά μια alpha 7

Γιορτάζοντας τα 10 χρόνια των φωτογραφικών μηχανών Alpha πλήρους καρέ χωρίς καθρέπτη

Τον Οκτώβριο του 2013 ανακοινώθηκε η κυκλοφορία των πρώτων φωτογραφικών μηχανών Alpha 7 και 7R

Πριν από μια δεκαετία, οι φωτογραφικές μηχανές που κυκλοφορούσαν στην αγορά χωρίζονταν σε μοντέλα DSLR με αισθητήρα πλήρους καρέ και μικρές φωτογραφικές μηχανές χωρίς καθρέφτη με μικρότερους αισθητήρες APS-C, όμως στις 16 Οκτωβρίου 2013 όλα αυτά άλλαξαν. Οι φωτογραφικές μηχανές Alpha 7 και Alpha 7R διέθεταν όχι μόνο αισθητήρες πλήρους καρέ, αλλά είχαν και προδιαγραφές υψηλών επιδόσεων, συμπεριλαμβανομένων της εξαιρετικής απόδοσης ISO έως 25.600, της συνεχούς λήψης 5 fps, καθώς και της εξαιρετικά γρήγορης υβριδικής φάσης και του συστήματος αυτόματης εστίασης με εντοπισμό αντίθεσης. Για πρώτη φορά, οι φωτογράφοι (και οι βιντεολήπτες) μπορούσαν να απολαύσουν την ίδια ποιότητα που είχαν συνηθίσει στις φωτογραφικές μηχανές DSLR, όμως σε μικρότερο συντελεστή μορφής.

 

 

 

Η σειρά Alpha γίνεται ολοένα και πιο πετυχημένη

Αυτά τα πρώτα δύο μοντέλα σηματοδότησαν την αρχή της συνεχούς εξέλιξης της σειράς Alpha. Λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε η παραλλαγή «S», προσφέροντας στους βιντεολήπτες πρωτοφανή απόδοση σε χαμηλό φωτισμό σε υψηλές ρυθμίσεις ISO, καθώς και εγγραφή βίντεο 4K. Το επόμενο έτος, η Alpha 7R II περιελάμβανε τον πρώτο αισθητήρα πλήρους καρέ με οπίσθιο φωτισμό στον κόσμο, ο οποίος παρείχε έναν εντυπωσιακά υψηλό αριθμό megapixel της τάξης των 42,4 megapixel.

Καθώς η σειρά Alpha έγινε ακόμη πιο δημοφιλής χάρη στις πρωτοποριακές τεχνολογίες της, το τμήμα φωτογραφικών μηχανών της Sony στο Τόκιο συνέχισε να εργάζεται ακατάπαυστα ώστε να επιτύχει πράγματα που ήταν αδύνατα μέχρι πρότινος. Η Alpha 9 (2017) ήταν η πρώτη φωτογραφική μηχανή που προσέφερε συνεχή αθόρυβη λήψη χωρίς υποέκθεση με έναν απίστευτα υψηλό ρυθμό καρέ των 20 fps, παρέχοντας στους φωτογράφους σπορ ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των αντίστοιχων φωτογράφων σπορ που έκαναν λήψεις με φωτογραφικές μηχανές DSLR.

 

Πληροφορίες με γραφικά (infographic) για τις φωτογραφικές μηχανές πλήρους καρέ Alpha

 

 

Τι πρέπει να κάνουμε στο μέλλον;

Με κάθε επόμενη κυκλοφορία, η σειρά πλήρους καρέ Alpha συνεχίζει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται σε αυτό που πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί το χρυσό πρότυπο της αριστείας στον κλάδο της φωτογραφίας και του βίντεο. Πιστεύουμε στην καινοτομία και δεν θα επαναπαυτούμε στις δάφνες μας κατά την επόμενη δεκαετία ή εικοσαετία. Υπάρχουν μερικοί καταπληκτικοί δημιουργοί περιεχομένου αυτή τη στιγμή και είμαστε περήφανοι που ορισμένοι από τους καλύτερους δημιουργούς περιεχομένου του κόσμου χρησιμοποιούν φωτογραφικές μηχανές Alpha για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

 

 

Εικόνες που λήφθηκαν με Alpha από την τελευταία δεκαετία

Με τη βοήθεια των απίστευτων Imaging Ambassador και Δημιουργών, επιλέξαμε μερικές από τις αγαπημένες τους εικόνες που λήφθηκαν με σώματα Alpha πλήρους καρέ χωρίς καθρέφτη της Sony κατά τα τελευταία 10 χρόνια. Ελπίζουμε να απολαύσετε το «ξεφύλλισμα» του flipbook όσο απολαύσαμε και εμείς τη δημιουργία του.

«ανοικτό» επετειακό flipbook alpha της sony
Περιήγηση στο flipbook

 

 

Η πιο πρόσφατη γκάμα φωτογραφικών μηχανών Alpha πλήρους καρέ

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.