the quirky sony alpha 9 αγκαλιασμένο ζευγάρι μπροστά από βραχώδη όρη

Το ντουέτο είναι καλύτερο από το σόλο

The Quirky

Συνήθως οι φωτογράφοι ή οι βιντεογράφοι δουλεύουν μόνοι τους, σε απομόνωση, ώστε να διατηρούν τη δημιουργική ελευθερία τους. Για την Beatrice de Guigne και τον Jeremie Pennequin, η ιδέα της εργασίας σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες είναι το αντίθετο της δημιουργικότητας και της ελευθερίας που χρειάζονται για τις εικόνες τους.

Έτσι λοιπόν, η Beatrice, η φωτογράφος, και ο Jeremie, ο βιντεογράφος, δουλεύουν μαζί, αποτελώντας το δημιουργικό δίδυμο "The Quirky".

"Τι μας κάνει διαφορετικούς; Δεν ξέρω" λέει η Beatrice. "Ίσως το ότι είμαστε ζευγάρι, που είναι κάτι ασυνήθιστο. Όπως λέει και το όνομά μας, είμαστε quirky [ιδιόρρυθμοι]. Γι' αυτό χρησιμοποιήσαμε αυτήν τη λέξη. Οι περισσότεροι φωτογράφοι χρησιμοποιούν το όνομά τους. Εμείς δεν θέλαμε να είμαστε έτσι στη δουλειά, γιατί δεν είμαστε έτσι στην καθημερινότητά μας."
the quirky sony alpha 9 νεόνυμφοι γελάνε καθώς οι καλεσμένοι τούς πετούν κομφετί

© The Quirky | Sony α9 | FE 35mm f/1.4 ZA | 1/320s @ f/2.0, ISO 250

Το ίδιο ισχύει και για τον Jeremie, "Μας αρέσει να δουλεύουμε με ανθρώπους που είναι σαν εμάς, που δεν τους αρέσουν οι συμβάσεις και που δεν ακούνε τους γονείς τους. Γι' αυτό φωτογραφίζουμε διάφορα ζευγάρια που αποφασίζουν να παντρευτούν στα ξαφνικά, μόνο τη νύφη και τον γαμπρό που το σκάνε και παντρεύονται. Λατρεύουμε αυτά τα ζευγάρια."

Οι The Quirky άρχισαν να συνεργάζονται πριν από 4 χρόνια. Ήταν ήδη ζευγάρι, και η Beatrice ήταν φωτογράφος για 10 περίπου χρόνια, αλλά ο Jeremie άφησε την καριέρα του ως διακοσμητής εσωτερικών χώρων για να γίνει βιντεογράφος, που ήταν το όνειρό του.

the quirky sony alpha 9 νεόνυμφοι που χορεύουν

© The Quirky | Sony α9 | FE 35mm f/1.4 ZA | 1/250s @ f/1.6, ISO 2500

Μαζί τους έχουν διάφορες μηχανές και φακούς Sony. Ο Jeremie χρησιμοποιεί δύο μηχανές Sony α7S II και την α7 III.

"Άρχισα να δουλεύω με την α7S II για τις δυνατότητες της σε λήψεις με χαμηλό φωτισμό και σταθεροποίησης εντός μηχανής, που σημαίνει ότι μπορώ να τραβάω σε ISO 100.000", εξηγεί ο ίδιος. "Γενικά, τώρα χρησιμοποιώ την α7 III ως την κύρια μηχανή μου, αλλά προτιμώ την α7S II για τις τελετές σε εκκλησίες, καθώς και για τα βραδινά πάρτι, όπου πρέπει να φωτογραφίσω σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού."
the quirky sony alpha 9 σιλουέτα νύφης που κάθεται σε ένα σκάφος με φόντο τη θάλασσα

© The Quirky | Sony α9 | FE 35mm f/1.4 ZA | 1/32000s @ f/2.0, ISO 250

Η Beatrice εμπιστεύεται δύο μηχανές Sony α9, κάνοντας πρόσφατα τη μετάβαση από την επαγγελματική της DSLR.

Αν και αρχικά της φαινόταν περίεργο να δουλεύει με το ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο, πλέον η Beatrice το θεωρεί ένα από τα πλεονεκτήματα της α9, μεταξύ άλλων. "Έχω τέσσερις βασικούς λόγους για τους οποίους λατρεύω τη Sony α9: το ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο με μηδενική υποέκθεση, το αθόρυβο κλείστρο, την εκπληκτική αυτόματη εστίαση και το γεγονός ότι βλέπεις την έκθεση μέσα από το εικονοσκόπιο".

Η Beatrice συνεχίζει εξηγώντας ότι "όταν συνδυάζονται όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, ξέρεις ότι έχεις πιο εύχρηστες εικόνες στη διάθεσή σου. Μπορώ επίσης να ορίσω την ευαισθησία στο υψηλότερο επίπεδο και να είμαι σίγουρη ότι, ακόμα και σε υψηλή ευαισθησία, οι εικόνες που τραβάω θα βγουν υπέροχες".

the quirky sony alpha 9 νεόνυμφοι που γελάνε καθώς ο ήλιος δύει πίσω τους

© The Quirky | Sony α9 | FE 35mm f/1.4 ZA | 1/1250s @ f/1.8, ISO 250

Με ένα μοναδικό στιλ και άποψη για τις γαμήλιες τελετές, αυτό το ζευγάρι αναγνωρίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα στη φωτογράφιση και το βίντεο γάμων, στην πόλη τους, το Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Ωστόσο, το κύριο θέμα τους δεν είναι οι συμπολίτες τους, αλλά τους αρέσει πολύ να φωτογραφίζουν Βρετανούς, Αμερικανούς και Αυστραλούς που ταξιδεύουν στην περιοχή για να παντρευτούν.

the quirky sony alpha 9 σιλουέτα ανθρώπων μέσα σε σκάφος με βουνά στο βάθος

© The Quirky | Sony α9 | FE 35mm f/1.4 ZA | 1/12800s @ f/2.0, ISO 250

"Το 90% των πελατών μας δεν είναι Γάλλοι. Στη Γαλλία, δεν είμαστε καθόλου καλοί στις γαμήλιες προπόσεις", λέει ο Jeremie γελώντας. "Προτιμώ πολύ περισσότερο τις προπόσεις στα αγγλικά, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης. Οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι είναι πολύ πιο εκδηλωτικοί με τα συναισθήματά τους."
the quirky sony alpha 9 ένα ζευγάρι κατεβαίνει χέρι-χέρι μια ορεινή πλαγιά, γελώντας

© The Quirky | Sony α9 | FE 35mm f/1.4 ZA | 1/800s @ f/1.8, ISO 320

Χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι The Quirky τώρα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον κόσμο. "Φέτος έχουμε πάει για φωτογράφιση στο Μαρόκο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιταλία, την Ισλανδία και την Ισπανία. 15 από τους γάμους μας ήταν στο εξωτερικό. Χάρη στο Facebook και το Instagram, ήμασταν στη Χαβάη πριν από 10 μέρες!"

Όσο για τους φακούς που παίρνουν σε αυτές τις τοποθεσίες, και οι δύο χρησιμοποιούν φακούς με εστιακή απόσταση 35 mm, κάτι που τους βοηθάει να συγχωνεύουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο σε ένα ενιαίο τελικό αποτέλεσμα.

the quirky sony alpha 9 νεόνυμφοι φιλιούνται μετά την τελετή

© The Quirky | Sony α9 | FE 35mm f/1.4 ZA | 1/1000s @ f/1.4, ISO 200

Ο Jeremie χρησιμοποιεί έναν φακό από τους συνεργάτες της Sony, τη Zeiss, τον Loxia 35 mm f/2, ενώ η Beatrice χρησιμοποιεί τον Sony Zeiss Distagon 35 mm f/1,4 T*. Με τη σκηνή ρυθμισμένη σε εστιακή απόσταση 35 mm, η Beatrice μπορεί τότε να επιλέξει τον αξιόπιστο Sony 85 mm f/1,4 GM για να τραβήξει πορτραίτα της νύφης, του γαμπρού και όλων των καλεσμένων.

Γενικά, ο τελικός στόχος των The Quirky είναι να αποτυπώσουν μια ξεχωριστή μέρα με τρόπο που να αντανακλά τον χαρακτήρα του γαμπρού και της νύφης.

the quirky sony alpha 9 ζευγάρι σε μοτοσικλέτα στην αμμουδιά

© The Quirky | Sony α9 | FE 35mm f/1.4 ZA | 1/800s @ f/1.4, ISO 200

Η Beatrice το συνοψίζει με ωραίο τρόπο: "Ελπίζουμε ότι οι φωτογραφίες είναι διαφορετικές. Προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα διαφορετικά. Κανένας γάμος δεν θα έχει μια ίδια λήψη. Κάθε ζευγάρι θα είναι διαφορετικό. Προσπαθούμε να εξελίσσουμε τη δημιουργικότητά μας ξανά και ξανά και ξανά, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια".

Προϊόντα που παρουσιάζονται

Béatrice de Guigné

Béatrice de Guigné | France

"Ας ζήσουμε μια περιπέτεια, ξεχνώντας τους περιορισμούς μας"
Jérémie Pennequin

Jérémie Pennequin | France

"Η κάμερα είναι η πένα μου, οι ταινίες μου, το μυθιστόρημά τους"

Σχετικές ιστορίες

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.