αφρικανική λεοπάρδαλη λιάζεται στον ήλιο με τα δύο μικρά της να την αγκαλιάζουν
Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

"Η εικόνα είναι πανίσχυρη. Μία μόνο λήψη μπορεί να αποτυπώσει μια αίσθηση ή να πυροδοτήσει ένα εσωτερικό συναίσθημα"

Ο Chris Schmid είναι Ελβετός φωτογράφος, ταινιογράφος και κινηματογραφιστής, με ειδίκευση στη φυσική ιστορία σε απομακρυσμένες περιοχές, ειδικά στα μεγάλα αιλουροειδή. Είναι Πρεσβευτής της Sony Europe, Εξερευνητής του National Geographic και εκπροσωπείται από τη National Geographic Image Collection, έχοντας αφιερώσει τη ζωή του στην καταγραφή της φυσικής ομορφιάς της Γης. Έχει έναν σκοπό: να φτάσει την καρδιά της φύσης, να δείξει πόσο ευάλωτη είναι η Γη και να εμπνεύσει δράσεις για την προστασία της.

Ο Chris, έμπειρος αυτόνομος σκηνοθέτης και παραγωγός, έχει βαθιές γνώσεις στον μακρύ φακό, στις όμορφες συνθέσεις, στην υψηλή ταχύτητα και στην πρόβλεψη της συμπεριφοράς των ζώων. Η ποιότητα της δουλειάς του έχει αναγνωριστεί ευρέως. Ποτέ όμως τα βραβεία δεν ήταν το κίνητρο. Η ακούραστη προσπάθεια καταγραφής και προστασίας των περιοχών άγριας ζωής που απομένουν πηγάζει από την αγάπη του για τον εναπομείναντα φυσικό κόσμο και την επιθυμία να τον προστατεύσει.

Ο Chris είναι βαθιά αφοσιωμένος στην προστασία της άγριας ζωής και συνεργάζεται στενά με τη WildAid, μια περιβαλλοντική οργάνωση στο Σαν Φρανσίσκο, με σκοπό τη μείωση της ζήτησης για παράνομα προϊόντα άγριας ζωής. Το 2019, ίδρυσε το Stay Wild™, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα κοσμημάτων, όπου το 50% των κερδών δωρίζονται σε ΜΚΟ, προς υποστήριξη έργων προστασίας της άγριας ζωής.

Ο εξοπλισμός του Chris

Οι ιστορίες του Chris