αφρικανική λεοπάρδαλη λιάζεται στον ήλιο με τα δύο μικρά της να την αγκαλιάζουν

Ο Chris Schmid είναι ένας διάσημος ελεύθερος επαγγελματίας φωτογράφος, παραγωγός-σκηνοθέτης και κινηματογραφιστής που ειδικεύεται στη φυσική ιστορία με πάνω 10 χρόνια εμπειρίας. Πρεσβευτής φωτογραφίας της Sony και Εξερευνητής του National Geographic, ο Chris δημιουργεί ένα οπτικά εκπληκτικό και συναρπαστικό έργο με έναν μοναδικό συνδυασμό κινηματογραφικής αισθητικής και ντοκυμαντερίστικου στιλ σε ορισμένα από τα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα στη γη, ιδιαίτερα για τα μεγάλα αιλουροειδή. Ο στόχος του είναι πάντα ο ίδιος: να προσεγγίσει τη φύση ακριβώς στην καρδιά της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την ευθραυστότητα του πλανήτη μας και να δώσει κίνητρο για δράση για τη διατήρησή του.

Με εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα φωτογραφικών και κινηματογραφικών πρότζεκτ από τη σύλληψη έως την ολοκλήρωσή τους, καθώς και ως «self-shooter» σκηνοθέτης-παραγωγός, ο Chris έχει σπουδαίες γνώσεις όσον αφορά την εργασία με φακούς με μεγάλη εστιακή απόσταση, τις όμορφες συνθέσεις, την υψηλή ταχύτητα και την πρόβλεψη της συμπεριφοράς ενός ζώου.

Ο Chris είναι βαθιά αφοσιωμένος στη διατήρηση της άγριας ζωής και συνεργάζεται στενά με την WildAid, μια περιβαλλοντική οργάνωση με έδρα το Σαν Φρανσίσκο με στόχο τη μείωση της ζήτησης για παράνομα προϊόντα άγριας ζωής. Το 2019, ο Chris ξεκίνησε τη Stay·Wild™, μια αποκλειστική σειρά φυσικών και 100% χειροποίητων προϊόντων εμπνευσμένων από τη φύση, όπου το 50% των κερδών που παράγονται δωρίζονται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την υποστήριξη έργων διατήρησης της άγριας ζωής.

Συνδυάζοντας τις δεξιότητες και την αγάπη του για τη φυσική ιστορία, σκοπεύει να επισημαίνει προβλήματα που αφορούν στη διατήρηση και την προστασία της άγριας ζωής μέσω συναρπαστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Ο εξοπλισμός του Chris

Οι ιστορίες του Chris