η ananda joinet κρατώντας την alpha 7m4 καθώς κοιτάζει ένα τοπίο

Απαθανατίζοντας τη φύση

Ananda Joinet

Με λένε Ananda Joinet και είμαι επαγγελματίας φωτογράφος και βιντεολήπτρια, καθώς και μέλος της ομάδας Sony Europe Imaging Creators. Γεννήθηκα στο Limousin, μια περιοχή της κεντρικής Γαλλίας η οποία βρίσκεται στην καρδιά του αγαπημένου μου περιβάλλοντος, δηλαδή μέσα στη φύση.

Η φύση, τα ζώα και η τέχνη με συναρπάζουν από την παιδική μου ηλικία και η φωτογραφία έγινε γρήγορα το πάθος μου, ως ένας τρόπος να εκφράσω αυτό που αγαπούσα. Η αποτύπωση των συναισθημάτων που νοιώθω όταν βρίσκομαι στη φύση αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς μου.

βουνό από ψαμμόλιθο που λούζεται στο κόκκινο φως του σούρουπου

© Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 1/25s @ f/4.5, ISO 125

Όταν βγαίνω έξω για φωτογράφιση, είτε πρόκειται για φωτογράφιση ζώων είτε για φωτογραφία τοπίου ή ακόμη και για μια αποστολή vlogging, δίνω μεγάλη σημασία όχι μόνο στην ποιότητα του κιτ που χρησιμοποιώ, αλλά και στο μέγεθος και το βάρος του. Ο φακός FE 20-70 mm έχει μικρό μέγεθος, δίνει την αίσθηση ότι είναι πολύ συμπαγής, αλλά είναι και απροσδόκητα ελαφρύς. Είμαι αρκετά μικροκαμωμένη (!), οπότε ένας βαρύς, ογκώδης φακός μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε μειονέκτημα. Το γεγονός ότι αυτός ο φακός προσφέρει μια πολύ ευρύτερη εστιακή απόσταση, από ό,τι παρέχουν συνήθως οι στάνταρ φακοί ζουμ, μου παρέχει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία, ανεξάρτητα αν φωτογραφίζω πορτρέτα, τοπία ή απλά τραβώ πλάνα από τα ταξίδια μου. Για μένα, είναι ο ιδανικός ταξιδιωτικός φακός, χωρίς συμβιβασμούς όσον αφορά την ταχύτητα ή την ποιότητα.

πετρώδης, ανάγλυφη βουνοπλαγιά σε χαμηλό φωτισμό

© Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 1/320s @ f/4.0, ISO 500

Όπως ισχύει για όλους τους φακούς Sony που χρησιμοποιώ, ο φακός αυτός λειτουργεί θαυμάσια με τις ενσωματωμένες λειτουργίες της Alpha 7 IV, ιδιαίτερα με το σύστημα παρακολούθησης ΑΕ και το σύστημα αυτόματης εστίασης στα μάτια. Μόλις χρησιμοποιήσεις αυτές τις τεχνολογίες, είναι δύσκολο ακόμη και να σκεφτείς να επιστρέψεις σε κάποιο παλαιότερο σύστημα αυτόματης εστίασης και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιώ πάντα γνήσιους φακούς Sony! Παρ' όλα αυτά, ορισμένες φορές εξακολουθώ να χρησιμοποιώ τη χειροκίνητη εστίαση και χάρηκα από το γεγονός ότι προστέθηκε ένας συμπαγής δακτύλιος εστίασης.

sony alpha 7m4 με προσαρτημένο τον φακό sel2070g

Η πτυχή του φακού που μου κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν το εκτεταμένο εύρος εστιακής απόστασης. Το να έχεις έναν στάνταρ φακό ζουμ που ξεκινά από τα 20 mm αντί από τη συνηθισμένη εστιακή απόσταση των 24 mm είναι ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα. Σε πραγματικούς όρους, μου παρείχε πολύ μεγαλύτερη ευελιξία κατά το καδράρισμα των πλάνων. Ορισμένες φορές υπάρχει κάποιος συμβιβασμός στη σύνθεση και πρέπει να παραλείψεις ένα στοιχείο που θα λειτουργούσε καλά, όμως απλά δεν έχεις επαρκή γωνία θέασης για να δημιουργήσεις τη σύνθεση όπως τη θέλεις εσύ. Με τον φακό των 20-70 mm αισθάνθηκα ότι δεν είχα κανέναν από τους περιορισμούς αυτούς. Μου αρέσουν οι ευρυγώνιες λήψεις και συχνά φωτογραφίζω με τον φακό PZ 16-35 mm f/4 G της Sony, ο οποίος είναι ένας φανταστικός φακός, αλλά η εστιακή απόσταση του φακού 20-70 mm σημαίνει ότι ευχαρίστως θα έπαιρνα μαζί μου μόνο τον ένα φακό για φωτογράφιση τοπίου.

καταρράκτης με νεφελώδη ουρανό με τη χρήση μακράς έκθεσης

© Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 8s @ f/5.6, ISO 125

Συνήθως, όταν φωτογραφίζω τοπία, χρησιμοποιώ διαφράγματα γύρω στο f/8 ή μικρότερα ώστε να διατηρώ το βάθος πεδίου, αλλά με ενδιέφερε να ελέγξω την απόδοση του φακού στο μέγιστο διάφραγμα. Λαμβανομένου υπόψη ότι μιλάμε για έναν φακό f/4, η αποεστίαση φόντου (bokeh) ήταν ευχάριστα απαλή και ομοιόμορφη, πράγμα που με έκανε να σκεφτώ ότι ο φακός αυτός θα ήταν υπέροχος και για τη φωτογράφιση πορτρέτων.

κοντινό ενός φύλλου φτέρης

© Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 1/320s @ f/4.0, ISO 1000

Καμιά φορά, αρχίζει να κυκλοφορεί στην αγορά ένας καινοτόμος φακός που δεν έχει καμία σχέση με τα προϊόντα που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε. Ακριβώς ένας τέτοιος φακός είναι και ο φακός FE 20-70 mm f/4 G. Είχα τη δυνατότητα να ταξιδέψω με μικρό βάρος, χωρίς να κάνω συμβιβασμούς όσον αφορά την ευελιξία της εστιακής απόστασης, και εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ από το πώς ο φακός αυτός αντιμετώπισε όλες τις προκλήσεις στις οποίες τον υπέβαλα. Ο φακός αυτός έχει γίνει γρήγορα ο αγαπημένος μου φακός για τοπία και ανυπομονώ να τον δοκιμάσω σύντομα και σε κάποια πορτρέτα.

Προϊόντα που παρουσιάζονται

Σχετικές ιστορίες

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία στο ενημερωτικό δελτίο του α Universe

Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email

Μας συγχωρείτε! Παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Συγχαρητήρια! Γραφτήκατε με επιτυχία.